Úvod > Články > Wi-Fi novinky

Wi-Fi novinky

Také kolem technologie Wi-Fi se v poslední době objevila řada novinek, které stojí za zmínku, a to včetně satelitního rádia nebo komunikátoru Mylo.

Korejská společnost PePLink 

předvedla svůj nový model Surf-AP Wi-Fi, který bude sloužit jako most mezi vnější bezdrátovou sítí a domácností. Surf-AP bude současně fungovat jako normální přístupový bod, což u předchozích modemů nešlo a bylo nutno se doma připojovat pomocí kabelu ethernet, což do značné míry vyvracelo označení „bezdrátový modem“.

Kineto Wireless 

ohlásila, že její software využívající technologie UMA (Unlicensed Mobile Access) podporuje spojení 3G/UMTS. UMA běžně umožňuje bezdrátové telefony s technologiemi 2,5G/GSM/GPRS/EDGE, nyní můžeme využívat i technologii Wi-Fi. Ve Spojených státech začíná testovat tuto technologii T-Mobile. Pro testování byl vybrán americký Seattle. Pokud bude všechno fungovat podle představ, mobil by automaticky při nalezení přístupového bodu přešel na připojení Wi-Fi.

Microsoft 

hledá zájemce o testování služby Windows Life Connection Center Wi-Fi. Jedná se o dvě části, jedna vyhledává a zaručuje připojení k sítím (čímž by mohla nahradit aplikaci Zero Config z OS XP), druhá je webová databáze přístupových bodů.

Linksys 

si je vědom toho, že pro řadu lidí je příprava bezdrátové sítě a její následné udržování až příliš složité, a přišel proto s myšlenkou LELA. Jedná se o softwarovou aplikaci (Linksys EasyLink Advisor), která dnes přichází s routerem Wireless-G Broadband Router, ale v budoucnosti by měla být součástí všech routerů. Aplikace pak zjednodušuje budování sítě natolik, že místo 15 až 20 kroků by měly stačit kroky tři.

Sirius 

připravuje nové rádio Stiletto 100, které nejenže bude přijímat vysílání satelitního rádia Sirius, ale také přijímat rádio pomocí Wi-Fi. Vedle toho bude schopné nahrát až 100 hodin hudby a přehrávat soubory MP3 a WMA. Předpokládaná cena se bude pohybovat kolem 400 dolarů.

Houstonská firma HypeWifi 

spustila reklamní kampaň zaměřenou na uživatele přístupových bodů. Vedle obvyklého využití reklamy firem, které jsou v blízkosti bodů, bude využívat také demografické údaje. Každý, kdo se bude chtít ve firemních přístupových bodech zdarma připojit, bude nejdřív muset vyplnit podrobný dotazník, který pak bude využíván k reklamním akcím.

Sony 

představil komunikátor Mylo, který využívá sítí Wi-Fi 11b k posílání IM pomocí Google Talk, Skype a Yahoo Messenger. Vedle toho má Mylo ještě 2,4palcový barevný displej, posílá a přijímá e-mail, umožňuje surfování po netu, přehrávání filmů ve formátu MPEG-4 a přehrává písničky ve formátech MP3, WMA a ATRAC (což je formát, který mimo Sony nikoho nezajímá). Pokud se dva komunikátory přiblíží k sobě, mohou si vyměňovat soubory pomocí bezdrátového připojení Wi-Fi. Prodej začíná v září a do peněženky budeme muset sáhnout pro 350 dolarů.

22. 9. 2006

Autor: Václav Větvička

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...