Úvod > Články > Sledujte zahraniční televize zdarma

Sledujte zahraniční televize zdarma

Také jste někdy zatoužili sledovat zahraniční televize přes počítač? Nemáte doma kabelovou televizi a chcete si například užívat zápasy NHL a zahraničních fotbalových lig? Umíte dobře anglicky a chcete sledovat filmy, které u nás ještě nebyly a asi dlouho nebudou?

Už na začátku je nutné říct, jak jistě drtivá většina čtenářů tuší, že je třeba mít příslušné programy a rychlý internet. Nic víc.

Již dneska někteří poskytovatelé internetu nabízejí digitální televizi do vašeho počítače. A to buď zdarma, nebo za poplatek. Pokud však programová nabídka není s to uspokojit vaše požadavky nebo tu a tam si jen přejete sledovat určitý pořad nějaké televize, kterou nemáte, následující informace vám jistě udělají radost.

Můžete totiž využít internetové vysílání přes různé aplikace, kterými televizní programy doslova tečou.

Otázkou zůstává, na kolik jsou tyto programy legální. Boj mezi lidmi, kteří je označují za bezproblémové, a těmi, kteří jej považují za kusy zlodějských softwarů, trvá.

Nicméně při výběru takové aplikace je nutné, aby člověk byl ostražitý. Mnohé z nich mohou obsahovat nebezpečné a dotěrné přídavky. Viry, trojany, reklamní bannery, které se vám všude možně nasáčkují, a jinou všemožnou verbež. Jedno varování by tady bylo.

Krátký přehled programů

Nebudu dlouho chodit kolem horké kaše. Následující seznam aplikací odpovídá těm, které byly vyzkoušeny a neměly by s nimi být velké problémy. Je třeba upozornit, že v české jazyce nenajdete zhola nic. Drtivá většina televizních programů je v angličtině, což zase u sportovních přenosů tolik vadit nemusí ani těm, kteří anglicky moc dobře neumí. Lidem, kteří ovládají japonštinu či čínštinu (bezpochyby takových je většina), udělá zajisté radost, že spousta filmů obsahuje japonské či čínské titulky.

Ještě k onomu varování. Dosti rozšířeným programem je PCast, který však obsahuje nemilé přídavky. Ať už danou složku, a celý počítač, proscanujete antivirovým programem, použijete-li Spybot – Search & Destroy nebo Adaware od Lavasoftu,  vyjede vám pěkné masitý seznam nalezených problematických položek. Naštěstí se dají lehce odstranit. Ale ani tak nedoporučuji nikomu tento program instalovat.

Nyní k nabídce aplikací. Nebudu jednotlivé programy hodnotit, každému nabídka programů dá něco jiného, ovšem lidem, kteří touží sledovat kupříkladu přenosy NHL, něco ze zpravodajství a filmů, zcela postačí jeden z nich, a to TVUPlayer (streaming), který je po grafické stránce hezky vyřešen (není přeplácaný, je anglicky a neotravuje ničím jiným jako některé jiné). Z nabídky lze uvést třeba NHL, NHL2, CBS, NASA TV, FOX, ABC a jiné.

Domácí stránka

Další velmi využívanou aplikací je TVants (p2p streaming). Zde to s přehledností a programovou nabídkou je o poznání horší. Jestliže nepatříte k těm, kteří ovládají japonštinu, budete v programové nabídce televizí dost tápat. Buďto budete muset vybírat oblíbené stanice namátkou (najdou se sice i psané latinkou), nebo se spolehnete na seznamy vysílaných programů uveřejněných na internetu, které bývají ve více jazycích. Tento program obzvláště ocení sportovní fanoušci (zejména fotbaloví), jelikož na mnoha stránkách jsou udávány adresy, na kterých se daný sportovní zápas vysílá.

Docela slušný seznam televizí, které si v tomto programu naladíte, lze najít zde.

K této aplikaci ještě malá poznámka. Dost špatně se stahuje (několik set bajtů až pár kilobajtů za sekundu). Domácí stránka vám toho taky moc nepoví (snad jen použít překládač). Budete-li chtít TVants stáhnout, je lepší použít Google a najít server, který vás nechá stahovat rychleji.

Dalším představovaným přijímačem „internetového televizního signálu“ je PPLive NetTV (p2p streaming). Po grafické stránce to není vůbec špatný program a co víc, televize a programové nabídky má tématicky seřazeny. Orientace v něm je tedy mnohem snazší nežli v TVants.

Domácí stránka i s dalším užitečným info zde.

Podobně vypadá další se sbírky těchto aplikací: PPMate. Jako v předchozím případě, i zde si snadno a přehledně vyberete to, co právě hledáte. PPMate si můžete stáhnout odsud.

Na závěr ještě uveďme PPStream. Doporučuji stáhnou jeho „anglickou“ verzi. Uvozovky jsou na místě, angličtiny naleznete jen poskrovnu. Ještě hůř na tom ale budete v případě, že se budete snažit z programové televizní nabídky něco vybrat. Nevyberete si pravděpodobně nic. Sice se mi chaotickým klikáním podařilo spustit kvalitní americký horor (v angličtině), ale vesměs si takto náhodně pustíte jen asijské snímky.

Program si můžete stáhnout zde.

K této poslední aplikaci ještě jedna pomůcka. Následující dva odkazy vás zavedou na seznam programů, které si můžete pustit. Informace jsou v angličtině, což mnozí po zkušenostech s čínštinou označí za skvělou věc. Sportovní kanály, filmové kanály.

Malá poznámka a návod na začátek

Na závěr poznámka čistě pro sportovní fanoušky. Na internetu je řada míst, kde najdete rozpis hlavních sportovních klání, které se v daný den konají a hlavně v jakém programu a na jakém kanále je spustit. Nechcete-li dlouze hledat, můžu doporučit následující stránku, kde naleznete vše potřebné. Hodně hezkých sportovních zážitků!

Pokud máte vlastní tip na podobnou aplikaci či špatné zkušenosti se zde zmíněnými, napište do diskuse, jistě pomůžete dalším uživatelům.

3. 11. 2006

Autor: Oldřich Klimánek

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...