Úvod > Články > Google Earth s novými funkcemi

Google Earth s novými funkcemi

Každý produkt se vyvíjí a zdokonaluje. V případě produktů portfolia Google jde o standardní cestu k uživatelům. Aplikace Google Earth je velice oblíbená, a to nejen mezi znalci zeměpisných věd.

Google Earth je virtuální glóbus dříve známý jako Earth Viewer. Tento software byl vytvořen firmou Keyhole, Inc. a v roce 2004 zakoupen portálem Google. Jedná se o program, který umožňuje prohlížet Zemi jako ze satelitu. Umožňuje naklonění a přiblížení, někdy i ve velkém rozlišení (zejména on-line, kdy si program nahrává další detaily). Nabízí 3D modely větších měst. Tento produkt má několik softwarových variant. Google nabízí ke stažení volnou verzi i další placené verze s funkcemi navíc (jako například zobrazení cesty podle údajů z GPS).  

Google Earth má řadu příznivců po celém světě. V listopadu 2005 Google uvolnil zkušební verzi programu Google Local mobilní verze, což je podobná aplikace, která umožňuje volbu map, nebo satelitních snímků. Je určena pro mobilní telefony podporující Javu (MIDP 2.0). [1]. Pro uživatele počítačů pak existuje Google maps (také s volbou satelitních snímků, map či obojího). Nebyl by to Google, aby ke Google Earth nepřipojil vyhledávání. Města, parky, restaurace, kina, hotely, zastávky autobusů. Na fotografii jsou některé objekty aktivní. Po najetí myší se zobrazí bublina s nápovědou. 

Google připravil pro Google Earth nové funkce. Tou první a patrně nejzajímavější je možnost přepnout zobrazení do módu historické mapy. Můžete se tedy  bezproblémově podívat, jak kdysi vypadala některá města. Staré mapy jsou proto překresleny přes nové satelitní snímky. Máte tak jasnou představu, jak to na daném území vypadalo dříve.  Pokud se chystáte na cestu po Africe, můžete si pomocí Google Earth zobrazit tipy na zajímavá místa na tomto kontinentu. U afrických států je také možné zobrazit podrobnější informace.

11. 1. 2007

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...