Úvod > Články > Pozvánka na Gmail? Brnkačka!

Pozvánka na Gmail? Brnkačka!

Jako vzor pro mnohé freemaily se před několika lety stal Gmail a ještě stále patří jeho funkce a design uživatelského rozhraní k tomu nejlepšímu na internetu. Jeho užívání je ale spojeno s pozváním, které musíte získat. V článku vám poradíme, jak na to.

Gmail je bezplatná webmailová služba provozovatele vyhledávače Google. V současné době se nachází ještě v betafázi testování. Gmail byl prvním freemailem, který překročil hranici 1 GB, avšak volný prostor stále narůstá a nyní má Gmail přes 2,7 GB. Zatím se lze zaregistrovat do Gmailu pouze na pozvání jiného uživatele - provozovatel se tak snaží zamezit šíření spamu pomocí svého mailu. Uživatelé v USA mají možnost zaregistrovat se také pomocí mobilního telefonu nacházejícího se ve Spojených státech. V ČR ale není situace tak růžová, musíte si tedy pomoci jinak. V několika bodech si tak představíme způsoby, jak toho docílit.

Cesta první: zapátrejte v okolí

Možná o tom ani nevíte, ale ve svém okolí můžete znát řadu lidí, kteří gmail využívají nebo kteří jej nevyužívají stabilně, ale mají zde z minula svůj účet. Často jde o vaše kolegy nebo přátele z ICQ či aplikace Skype. Když je poprosíte o pozvánku, myslím, že vás neodmítnou. Obvykle totiž mají uživatelé velké množství pozvánek, někdo již nemá pozvánky omezeny. V době, kdy Gmail začínal, měl každý, tuším, maximálně 5 pozvánek. Dnes je situace jiná. První cestou za kontem v Gmailu by tedy mělo být otestování vašich přátel, pokud je ale nechcete otravovat, pak zvolte jinou cestu.

Cesta druhá: diskutujte v komunitních sítích

Komunitní sítě nejsou v podstatě ničím jiným než kombinací webhostingové služby a vyhledávače. Každý uživatel si vyplní svůj profil a hned poté může hledat a být nalézán jinými uživateli. Komunitní síť pak poskytuje stejně orientovaným lidem zázemí v podobě chatu, diskusních fór, blogů apod. k výměně názorů, zkušeností či k pouhé diskusi. Například na webu 43thing.com můžete v této sekci nalézt lidi, kteří považují za své životní krédo (jedno ze čtyřicetitří) dát někomu pozvánku do služeb Gmailu. Podobně orientovaný web naleznete také zde.

Cesta třetí: výměnné brány

Jde o specializované weby, které fungují na takové principu, že pokud má někdo volné pozvánky na Gmail, tak pozve sám sebe a tento pozívací mail vloží na podobný web. Následně, přijde-li na tuto stránku člověk žádající členství v Gmail, je mu odeslána pozvánka. To platí pouze tehdy, jsou-li v systému volné pozvánky. Velice populární je tento web, kde bylo rozdáno již několik stovek tisíc pozvánek. Podobně je na tom také web Bytetest.com nebo Invitationgmail.info (není v anglické lokalizaci, nutná intuice a jisté zkušenosti). Další informace naleznete třeba na tomto webu.

Resumé

Jak patrno z článku, je mnoho způsobů, jak se dobrat k pozvánce na Gmail. Za služby a spolehlivost to rozhodně stojí. Poté, co je Gmail také v české lokalizaci, nebude jeho ovládání oříškem pro žádného z vás.

8. 2. 2007

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mafra posiluje své postavení na realitním trhu

Vydavatelství Mafra rozšířilo své portfolio o společnost AdInternet. Česká firma se specializuje na prodej realit...

 

Elop končí v Microsoftu, co s ním bude teď?

Dvaapadesátiletý Stephen Elop opustil pozici výkonného viceprezidenta Devices & Services ve společnosti Microsoft...

 

Hlídejte si své účty před kyberútoky

Kyberloupeže a útoky na účty klientů bank v České republice během posledního roku rapidně stouply. Banky posilují...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...