Úvod > Články > Česká televize spustila dva nové sportovní portály

Česká televize spustila dva nové sportovní portály

Sportovní portály s aktuálními výsledky jsou mezi uživateli internetu velice oblíbené. Zvláště on-line výsledky sportovních utkání ocení sázkaři a všichni sportovní nadšenci.

Česká televize spustila před nedávnem dva zcela nové sportovní portály, které jsou zaměřeny na fotbal a hokej.

Aktuální výsledky zajímají mnoho fanoušků sportů, ale nejen je. Troufám si tvrdit, že nejvíce zajímají aktuální výsledky ty uživatele internetu, kteří aktivně sází na internetu. Ano, všichni víme, že jde o činnost, která nemá v ČR oporu v zákoně, ale sázejících přes internet je skutečně hodně. A jak vidno, sázkové kanceláře se sídlem mimo naší zem vesele profitují. Ale to je téma zcela jiného článku či úvahy. My se zaměříme na dva zcela nové weby, které před nedávnem spustila Česká televize, konkrétně pak spadají do portfolia stanice ČT24 a ČT4 Sport.

Obecné informace

Hokejový portál naleznete na adrese www.hokejzive.cz, fotbalový pak na www.fotbalzive.cz. Při prvním pohledu na oba weby by se mohlo zdát, že jsou informačně totožné, ale ten fotbalový je mnohem členitější, má rozsáhlejší rubriky i video archív. Zásadním přínosem těchto webů je obsáhlý videoarchív sestřihů, ale zejména gólových příležitostí či kuriózních situací na trávě nebo na ledě. Oba weby mají velmi propracovanou část, která je věnována fanouškům – lze diskutovat s ostatními uživateli, hlasovat v anketách, posílat dotazy na sportovní komentátory, číst rozhovory s hráči apod. Dále se kvůli rozdílnosti obou webů zaměříme na každý separovaně.

Hokej živě

Základem jsou zprávy z domova i ze zahraničních soutěží včetně videoukázek či reportáží. Kategorie zpravodajství je dále rozdělena na novinky, sportovní výsledky, programy zápasů domácí O2 Extraligy. Dále jsou zde statistiky, fotogalerie a čtenářské ankety. Zpravodajství je zaměřeno zejména na domácí soutěže. Další velkou kategorií je Videogalerie. Tato sekce je opět rozdělena na góly, reportáže, zajímavé momenty, bitky či historické dokumenty. Poslední sekcí je Hokejový svět ČT, kde naleznete komentáře známých osobností, reportáže, rozhovory apod.

Fotbal živě

Jak již bylo řečeno, fotbalový portál je oproti tomu hokejovému propracován daleko více. V základní nabídce si můžete vybrat mezi českou gambrinus ligou, ligou mistrů a reprezentací. Všechny tyto základní zpravodajské sekce jsou rozděleny do dalších podkategorií. U každé z lig jsou uvedeny novinky, tabulky, soupisky, plán zápasů, realizační týmy, fotogalerie a videogalerie. Sekce Video je rozdělena stejně jako u hokeje, mezi dlouhodobě nejnavštěvovanější patří videosekvence se záběry gólových situací. Poslední položkou jsou kurzy na fotbalové zápasy, které ČT připravuje ve spolupráci s Tipsportem.

Resumé

Na českém, ale zejména na zahraničním webu existuje řada mnohem propracovanějších portálů, ale tyto dva z dílny naší televize čerpají z rozsáhlého archívu ČT24 či ČT4 Sport, čímž se výrazně liší. K pouštění videoukázek či záznamů zápasů z webu je nutné vlastnit alespoň základní širokopásmové připojení.

30. 3. 2007

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.