Úvod > Články > 7 důvodů, proč je iPhone 8 lepší než iPhone X

7 důvodů, proč je iPhone 8 lepší než iPhone X

Apple vydáním dvou extra novinek milovníkům mobilních telefonů této značky pěkně zamotal hlavu. Pokud ještě i vy tápete mezi těmito dvěma velikány, máme pro vás hned 7 důvodů, po jejichž přečtení v tom budete mít jasno. Čtěte!

7 důvodů, proč je iPhone 8 lepší než iPhone X

Nejste milionáři

Nejdřív samozřejmě musíme zmínit ten na první pohled nejpatrnější důvod, proč je iPhone 8 lepší: iPhone X si prostě nemůžete dovolit. Při paměti 64 GB stojí podle Heureky iPhone 8 od 19 700 Kč, kdežto iPhone X se cenou pohybuje od 29 990 Kč výš. A to je sakra rozdíl. 

Milujete středové tlačítko

Budoucnost totiž nemá knoflíky. Buď ji přijměte, nebo si ještě chvíli užívejte díky iPhonu s domovským tlačítkem. Později totiž přijde stejná rána jako když iPody přišly o tlačítko s volbou návratu. Jelikož Apple všechny značky nakonec následují, stane se středové tlačítko za chvíli vzácností i u telefonů se systémem Android. 

Preferujete odemknutí otiskem prstu

Nevíme, pokud byste raději svůj telefon otvírali unikátním otiskem svého prstíku nebo prostřednictvím vaší pěkné tváře, ale my jsme za snímání prstů. A nejsme sami. Většina lidí se autentizace pomocí obličeje obává. Nebo nenávidí Animojis. Ať už jsou vaše důvody jakékoliv: iPhone 8 pomocí prstu odemknete, iPhone X ne.

Máte malé ruce

Údajně vymakanější kolega je totiž větší. A asi tomu tak bude i do budoucna, protože evoluce těchto telefonů je znát i na čím dál tím větší velikosti. Ale pokud máte rádi spíš menší telefon, menší displej a menší telefon v kapse, volte iPhone 8. Pokud máte menší ruce, budete mít u iPhonu X problém do některých částí obrazovky dosáhnout jednou rukou.

Chcete nabíjet bezdrátově

iPhone X má vestavěnou bezdrátovou nabíječku, která je kompatibilní i s podložkou Qi. Což je velká výhoda. Ale iPhone 8 ji má taky. Telefon nabijete za 30 minut na 50 %. Jediné, co potřebujete, je zakoupit podložku. Ale to můžete i u telefonů Samsung.

Chcete kvalitnější videa

Lepší foťák je prostě lepší foťák. Pokud milujete dokonale ostré fotky, a ne rozpixelované mazanice, zvolte iPhone 8 s vylepšenou kamerou s rozlišením 12 megapixelů. Těšte se na lepší fotky, lepší videa i lepší HDR. Navíc i iPhone 8 má režim portrétního nasvícení jako ve studiu a rafinovanější rozostření pozadí v režimu Portrét. 

Výkon stejný jako u modelu X

Nejlepší na této dvojici je, že sdílejí stejně výkonný čip A11 Bionic. Telefon zvládá i náročnější 3D hry a úkoly, jako je třeba editace videí. Za lepší cenu tedy získáte stejně rychlý a elegantní telefon.

Závěr

Obhajoba ukončena. Takže teď v tom máte jasno. iPhone 8 neznamená, že přijdete o nějakou senzaci, naopak, jedná se o nejlepší iPhone všech dob, který má vychtané všechny funkce. iPhone X je v podstatě nováček v plenkách a teprve se s ním budete muset učit zacházet.

21. 10. 2017

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 649 Kč
Cena za měsíc: 749 Kč
Cena za měsíc: 485 Kč

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...