Úvod > Články > Abyste v tom měli jasno: Co se od 1. září změnilo?

Abyste v tom měli jasno: Co se od 1. září změnilo?

Na první pohled se zdá, že začátek školního roku přináší zvraty jenom do života školáků. Ale není to tak. I operátoři využívají milníku k představení změn. Jelikož se jich sešlo víc, jsme tu s malým přehledem, který vám v tom udělá jasno.

Abyste v tom měli jasno: Co se od 1. září změnilo?

Digi TV: Konec prázdnin, konec nízkých cen

O prázdninách jste měli možnost pořídit internetovou televizi od Digi TV za hodně slušnou cenu, od září ale letní promo akce 50% slev končí, a měsíční cena za služby Digi TV se přiblížila průměru. Proto nyní za Základní, Sport Plus a Maxi balíček zaplatíte dvojnásobek, stejně jako za doplňkové služby. K závratným změnám v nabídce programů ale nedošlo. Navíc taky musíte platit 1 000 Kč za instalaci satelitní televize, což bylo ještě o prázdninách zdarma. To se naštěstí zákazníku DSL.cz netýká. Těm přijde prostě krabička, kterou zapojí do televize a můžou začít sledovat. 

Co se ale týká zákazníkům toužící po internetové televizi je změna ceny za set-top box. Z původních 1 999 Kč za zařízení Arris VIP1113 cena vzrostla na 2 500 Kč.

Pasivní milovníci sportu, nastražte uši! Digi TV přidala do Základního balíčku kanály Sport 1 a Sport 2 v HD rozlišení. Ty mohli do teď sledovat jen diváci, kteří si připlatili za balíček SPORT, SPORT PLUS nebo MAXI. Od 20. září přibydou k programům základní nabídky ještě další dva kanály. Zpravodajské CNN a Cartoon Network, legendární kanál pro děti. 

O2: Čím delší, tím lepší

Operátor O2 se nám snaží trénovat paměť a postřeh. Jinak si totiž neumíme vysvětlit, proč vymýšlí stále nové a stále komplikovanější názvy. Operátor přejmenoval základní tarify pevného internetu:

A přidal nové tarify speciálně pro firmy s EXtra dlouhým názvem:

  • PROfi Internet Optimal HD
  • PROfi Internet Aktiv HD
  • PROfi Internet Premium HD

Tarify jsou v podstatě úplně stejné jako ty ostatní ze skupiny Internet na doma. Součástí těch nových je ale i multifunkční modem Smart Box, který slibuje ultra silnou Wi-Fi po celém domě a bezproblémové sledování videí v HD rozlišení. Navíc vám pomůže zabezpečit dům i byt. 

Když už jsme u SmartBoxu, gratulujeme těm, kteří si ho pořídili už o prázdninách. O2 ho totiž zdražilo. Namísto 3 499 Kč ho koupíte za 3 999 Kč. Jestli to stojí za to se dozvíte v recenzi, kterou pro vás právě připravujeme.

Máte internetovou televizi od O2? Tak velký pozor na navyšování nebo snižování tarifu! Jakmile to provedete, smlouva se vám automaticky obnoví na dalších 24 měsíců! Do konce prázdnin to bylo pouze na 12.

Vodafone: Nic nového, ale přece…

O přechodu z pomalého k žádnému internetu se u Vodafone diskutuje už dlouho, ale pro jistotu: Od září se zákazníkům, kteří mají u Vodafone zřízený mobilní internet po vyčerpání dat internet vypne. U ostatních operátorů však za stejnou cenu po vyčerpání pouze zpomalí. Takže u operátora musíte data dokoupit nebo si počkat do dalšího měsíce. Vodafone se to snaží svým zákazníkům kompenzovat trojnásobnou porcí dat. Tak uvidíme, jak se mu to podaří.

ČTÚ: Změny, které platí pro všechny

Délka výpovědní lhůty: Do 2. září si mohl délku výpovědní lhůty stanovit každý operátor, jak uznal za vhodné. Teď to reguluje zákon a doba výpovědní lhůty nesmí být delší než 30 dnů. 

Automatická prolongace: Už žádné automatické prodlužování, které musí zákazník sám aktivně zarazit. Nyní bude docházet k automatickému prodloužení jen pokud si to budete přát. Do té doby ne.

 

4. 9. 2017

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

digitální televizeO2 TVpevný internet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 299 Kč
Cena za měsíc: 399 Kč

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

 

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

O2 TV přidá do nabídky nové sportovní programy, těšit se můžete na Formuli 1 i MotoGP

 

O2 TV na konci února rozšíří své portfolio o další sportovní kanály. Nova Sport 5 HD a Nova Sport 6 HD nabídnou...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...