Úvod > Články > Aplikace, které vám pomůžou pohlídat si alkohol

Aplikace, které vám pomůžou pohlídat si alkohol

Každý z nás si občas vyrazí na nějaký ten večírek. Potřebujete si ale druhý den sednout za volant nebo vás čeká důležitá schůzka? Hlídat si alkohol vám dnes kromě klasických alkohol testerů pomohou i aplikace v telefonu. Jaké jsou jejich výhody?

Aplikace, které vám pomůžou pohlídat si alkohol

Největší výhodou aplikací v mobilu je bezesporu cena a mobilnost. Oproti alkohol testerům jsou aplikace levnější nebo zcela zdarma. Většina z nás má telefon neustále při sobě a internet v mobilu také není ničím výjimečným. Díky tomu si můžete přibližnou zbytkovou hladinu alkoholu otestovat kdykoliv a kdekoliv. Dejte si ovšem pozor na to, že výsledky jsou opravdu pouze orientační.

Mezi další výhody aplikace se řadí graf vývoje hladiny alkoholu v krvi. Ten vám umožní sledovat stoupání a klesání alkoholu v krvi v časovém horizontu po celé hodiny. Aplikace také nemají omezení co do počtu promile, jako je to u klasických alkohol testerů.

Myslete na to, že tyto aplikace mají i své nevýhody. Nikdy nedosáhneme pomocí aplikace takové přesnosti jako je tomu u alkohol testerů. Má na to vliv řada skutečností. Například sortiment alkoholických nápojů nikdy nepokryje celou skupinu možných a nabízených nápojů. V případě, že váš drink v aplikaci zrovna nenajdete, nahradíte ho něčí podle vás podobným a tím snižujete přesnost výsledku. Aplikace se také nezabývají tím, jestli popíjíte na lačno nebo jste se předtím pořádně posilnili. Dalším aspektem je čas. Aplikace nabízejí možnost zapsat nápoje do hodinových úseků. Tím znovu dochází k odchylce, protože nemůžeme určit přesný časový interval, kdy byl nápoj požit. A nakonec může selhat lidský faktor. V případě, že si poctivě nezapisujete nápoje po celý večer, je málo pravděpodobné, že je přesně doplníte druhý den.

Vlivů, které ovlivňují výsledek, je spousta, ale jako orientační určení zbytkového alkoholu v krvi vám mobilní aplikace mohou skvěle posloužit.

Vyzkoušet můžete například jedu z nejoblíbenějších aplikací, která se jmenuje Alkohol kalkulačka. Její uživatelské rozhraní je velmi jednoduché a přehledné. Jakmile aplikaci spustíte, zeptá se vás na pohlaví a hmotnost. Po zadání těchto dat se přesunete do virtuálního baru, kde postupně umísťujeme vše, co jste vypili na časovou osu. Databáze nejrůznějších drinků je velice rozsáhlá. Na výběr máte piva podle stupňů, několik druhů vín, sekt nebo vinný střik. Výběr panáků je také pestrý. Z rozsáhlé nabídky si tedy vybere i náročný poživatel. Jakmile vše zadáte, stačí stisknout tlačítko spočítat. Zobrazí se graf, kde najdete přehled promile alkoholu v krvi. Aplikace také stanoví čas, kdy byste měli být zhruba střízliví.

Pokud si chcete váš večerní život zpestřit i dalšími aplikacemi, vyzkoušejte také Pivopedii, která umí vyhledat pivní značky, pivovary a pivotéky v Čechách i na Slovensku. PubBuddy vám pomůže udržet přehled o konzumaci nejen nápojů, ale i jídel během návštěvy restaurace. Díky této aplikaci už nebudete muset kontrolovat součet lístku a výpočet spropitného.

14. 10. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Nizozemská vláda možná přestane používat Facebook kvůli pochybnostem o ochraně soukromí

Nizozemská vláda uvedla, že možná přestane používat Facebook. Doporučil ji to místní regulátor kvůli možnému...

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

Nejčtenější články

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...