Úvod > Články > Aplikace, které vám usnadní pracovní život

Aplikace, které vám usnadní pracovní život

Zná to jistě každý. Práce, škola – všude na vás působí řada faktorů, které narušují vaši výkonnost a soustředěnost a vy nejste tak produktivní, jak byste si přáli. Máme pro vás několik pomocníků, kteří vás nasměrují tím správným směrem. Budete více odpočinutí, dobře organizovaní a o to více produktivní.

Aplikace, které vám usnadní pracovní život

Isolator

První z pomocníků se jmenuje Isolator. Jde o aplikaci pro uživatele Mac OS X 10.4 a pozdější verze. Napomáhá minimalizovat faktory, které vás mohou rozptylovat a pomohou udržet vaší pozornost. Na základě osobního nastavení, aplikace Isolator zneviditelní všechna ostatní okna a ponechá jen to, ve kterém pracujete, skryje hlavní lištu a mnoho dalšího. Pro uživatele Windows je zde k dispozici aplikace LeDimmer, která má podobné funkce jako Islator. Obě aplikace jsou dostupné zdarma.

Isolator

Todoist

Další praktickou vychytávkou je aplikace Todoist. Pro ty, kteří mají problém s organizací svých věcí nebo jsou jen velmi pracovně vytížení, je to ten pravý pomocník. Prostřednictvím Todoist aplikace si sestavíte seznam úkolů a stanovíte si jejich prioritu. Budete ve spojení se svými kolegy a získáte přehled o všech společných úkolech, na kterých v týmu spolupracujete. Již nepropásnete termíny a všechny cíle budete mít přehledně pohromadě. Aplikace je dostupná jak na webu, tak i na dalších 13 platformách a základní verze je zdarma. Je zde rovněž možnost zakoupit verze Todoist Premium nebo Todoist for Business za roční poplatek $29.

Todoist aplikace pro 13 platforem

Focus Booster

Třetím praktickým pomocníkem je Focus Booster. Prostřednictvím této aplikace si nastavíte časové úseky, po které budete pracovat nebo naopak, zvolíte si délku přestávky mezi jednotlivými úkoly. Volit můžete mezi krátkými přestávkami (3-5 minut), nebo delšími až 25ti minutovými pauzami. Tento digitální časovač vám pomůže setrvat na daném úkolu, ale také zajistí, že si budete dělat potřebné pravidelné přestávky a tím zvýšíte svoji produktivitu. Nevýhodou této aplikace je, že je zdarma pouze po dobu 15ti dnů. Poté je nutné dokoupit verzi za roční poplatek $29,99.

Focus Booster

Calendly

Calendly je aplikace určená k plánování. Jedná se o diář, který sdílíte se svými kolegy nebo klienty. Jednoduše si navolíte termíny, kdy budete k dispozici. Když budou mít někteří zájem naplánovat si s vámi schůzku, telefonní konferenci či oběd, jednoduše navštíví vaši stránku aplikace Calendly, kde si vyberou a rezervují nabízený volný termín. Tím se daný termín automaticky doplní do vašeho diáře. K dispozici je verze Calendly Basic, která je zdarma, nebo 14tidenní bezplatnou verzi Calendly Premium s následným měsíčním poplatkem $8 za jednoho uživatele.

Calendly

Anti-Social

Pokud vás rozptylují sociální sítě a nemáte dostatečně pevnou vůli, která by vám zabránila odbíhat od důležité práce, potom je tu pro vás aplikace Anti-Social. Jde o prohlížeč plugin pro Mac nebo Windows, který vám pomůže omezit strávený čas na sociálních sítích a brouzdání na internetu, když opravdu potřebujete pracovat. Stačí si pouze zakoupit danou verzi pro Mac nebo Windows za $15. Pomocí aplikace si nastavíte dobu, po kterou budete blokovaní od sociálních sítí, které si také sami přesně nadefinujete. Blokace je možná v časovém rozmezí od 15 minut do 8 hodin. Poté vám již nic nebrání plně se věnovat všem svým projektům.

Anti-Social

Calm

Potřebujete-li získat více klidu během náročného dne, nebo si odpočinout po celodenní námaze, pomůže vám aplikace Calm, prostřednictvím které budete moci meditovat, odpočívat a dosáhnout klidného spánku. V základní verzi, která je dostupná zdarma, získáte sedm komentovaných meditací v rozmezí od 2 do 30 minut. Zároveň získáte sedmidenní kurz meditace. Zvolit si můžete z několika přírodních scenérií doplněných například zvukem tekoucí vody, šumění moře či lesa, nebo některou z meditačních hudebních skladeb. Pokud se vám aplikace zalíbí, můžete získat rozšířenou placenou verzi, obsahující jednadvacetidenní meditační program nebo také 50 Premium komentovaných meditací, zaměřených například na zvýšení kreativity, energie nebo sebevědomí a mnoho dalších. Premium verzi získáte za měsíční poplatek $9,99 nebo roční poplatek $39,99.

Calm

11. 11. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...