Úvod > Články > Aplikace se zvonečkem: Už víte, čím zazvoníte u stromečku?

Aplikace se zvonečkem: Už víte, čím zazvoníte u stromečku?

Rozhodli jsme se najít aplikace, které dokonale simulují zvonění ježíškova zvonečku. Nebylo to jednoduché, ale vybrali jsme pro androidáře i jablíčkáře ty nejlepší varianty!

Aplikace se zvonečkem: Už víte, čím zazvoníte u stromečku?

Appky pro iOS

Nejdřív jsme na iPhone nainstalovali aplikaci Zvoneček. Na bílém pozadí jsou rozházené aktivní zvonečky, ale seznam pod nimi nefunguje. Dolů se spouští rudá mašle, od níž byste čekali, že vám dovolí zvolit čas zazvonění. Ale není to tak.

Aplikace Christmas Bell! předesílá, že je free, to je pravda. Aplikace má ale jenom jeden zvuk, nicméně vystřídat můžete vzhled zvonečku na pozadí telefonu. Reaguje na mávání rukou ve vzduchu, jako byste v ruce měli pravý zvon. Což je vám k ničemu, když potřebujete zazvonit na z druhého konce bytu.

Jestli jste ochotní Vánocům obětovat ještě 9 Kč, kupte na AppStoru Vánoční zvoneček / Xmas bell. Časovač funguje spolehlivě, zvonky nezní úplně špatně. Důležité je nezhasínat telefon! Když aplikaci necháte zapnutou, telefon se sám nevypne, a nemusíte nikde nic nastavovat. Zazvoní dokonce, i když telefon schováte do obalu. Appka od českých vývojářů má jenom jednu mouchu. Zvoneček zvoní až moc dlouho, cca půl minuty. Je to to nejlepší, co jsme našli. 

Podívejte se, jak jsme appku vyzkoušeli:

 

Pokud jste ochotní investovat ještě víc (něco kolem 30 Kč), zakupte aplikaci XMAS BELLS. Tady můžete zvolit i délku zvonění zvonění zvonečku, nicméně opět musíte telefon nastavit tak, aby nezhasnul. To uděláte tak, že půjdete do Nastavení -> Zobrazení a jas -> Uzamčení -> Nikdy.

XMASS BELL!

A teď něco pro androidáře

Největším průšvihem je, že appky přestanou fungovat, když se vám zhasne nebo zamkne telefon, a časovač nefunguje spolehlivě nebo nefunguje vůbec. Tak například appka Vánoční zvoneček. Vánoční zvoneček má sice "milion" melodií, ale žádná nezní jako ježíškovo zvonění, spíš jako by před vámi utíkala kráva se zvonem na krku. Appka se navíc vypne, když vám zhasne telefon. Při čekání na zazvonění s nedočkavým dítětem, které nesmí zjistit, že nezvoníte vy, ale Ježíšek, jsou to docela horké chvilky.

U Bell Sounds nebo Weihnachtsglocke (ano, zabrousili jsme i do zahraničních aplikací) je problém s ovládáním, funkčností nebo zvonek nejdou vypnout.

Jediná, která nás alespoň trochu přesvědčila za Android, byla Christmas Bell. Když ji nastavíte mezi chráněné aplikace na pozadí, zazvoní. Stačí když půjdete do Nastavení a v Ochraně so. údajů a zabezpečení najdete Chráněné aplikace. Po rozkliknutí mezi ně zařadíte Christmas Bell. Časování funguje stejně jako například u aplikace Sleep as Android, takže ho nemůžete nastavit na vteřiny přesně.

Špatné je, že k dispozici je jenom jeden zvonek.

ChristmasBell

Buďte vynalézaví

Možností je i nainstalovat některou z promakanějších váočních aplikací, která má zvonění vánočního zvonečku jako svoji součást (i tak ji ale podrobte několika zkouškám, v tak výjimečný den se nevyplatí riskovat). Anebo si stáhněte tematickou melodii na budík. To je přece jenom jistota. Ale zastavit ho stejně musíte sami.

Můžete i spárovat telefon pomocí bluetooth s repráčky a nenápadně telefon ovládat z kapsy. 

Hodně štěstí a hezké Vánoce!

22. 12. 2017

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 299 Kč
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...