Úvod > Články > Apple zvažuje, že umožní svým uživatelům skrýt předinstalované aplikace na iPhonech

Apple zvažuje, že umožní svým uživatelům skrýt předinstalované aplikace na iPhonech

Také vás otravují předinstalované aplikace, které máte na svých chytrých mobilních telefonech, a které téměř vůbec nepoužíváte, ale odinstalovat je nemůžete?

Apple zvažuje, že umožní svým uživatelům skrýt předinstalované aplikace na iPhonech

V současné době je to problém snad všech chytrých mobilních telefonů. Zbytečně zabírají uložiště a hlavní nabídka je díky nim též nepřehledná. Výrobci argumentují tím, že tyto aplikace jsou potřebné pro plynulé fungování ostatních služeb chytrého telefonu a proto není jejich úplné odstranění možné. A to přivádí řadu uživatelů k zoufalství.

Dobrá zpráva pro uživatele iPhonů

Ke změně se však pravděpodobně schyluje u výrobce mobilních telefonů iPhone. Podle nedávno objeveného kódu v metadatech na iTunes, se zdá, že Apple pracuje na způsobu, jak tento problém, který trápí mnoho jeho uživatelů, řešit. Již dříve zástupci firmy poznamenali, že úplné vymazání nikdy nebude možné, jelikož aplikace mezi sebou „komunikují“, ale alespoň bude možné je na mobilním telefonu skrýt.

iPhony momentálně zahrnují 32 předinstalovaných aplikací, mezi které patří třeba Apple Watch, Kompas, Mapy, Kalkulačka a další. Zatím se neví, kdy přesně by tato aktualizace měla být uvedena. Spekuluje se ale o tom, že by mohla být již součástí nejnovější verze iOS 10, u které se očekává, že bude uvedena v červnu.

Než však dojde k tomu, že Apple nabídne oficiální způsob, jak předinstalované aplikace skrýt, ti z vás, kteří jsou více netrpěliví, tak se mohou podívat na Youtube, kde je plno videí s návody, jak nežádoucí ikony dočasně skrýt. K jejich úplnému vymazání nedojde, ale díky těmto návodům si dokážete lépe aplikace uspořádat.

Návod jak skrýt nechtěné předinstalované aplikace pro iOS 9

Stiskněte a podržte předinstalovanou ikonu, kterou chcete skrýt. Když se tato ikona začne „třást“, přetáhněte ji přes jinou předinstalovanou ikonu. Tím se vytvoří složka, ve které budou obě tyto ikony. Složku otevřete a ikonu v ní znovu stiskněte, držte a znovu přetáhněte doprava na druhou stránku složky a ikonu uvolněte. To samé opakujte i na třetí stránku složky. V dolní části složky se nacházejí malé tečky, které znázorňují jednotlivé stránky. Do třetice stiskněte a podržte předinstalovanou ikonu a přesuňte ji na třetí stránce co nejvíce doprava. Zároveň, co budete ikonu držet, stiskněte tlačítko Home Button. Ikona by vám měla zmizet. Do jedné složky takto můžete dát více nežádoucích aplikací najednou, a pak je popsaným způsobem jednu po druhé skrýt.

Díky tomuto návodu si budete moci lépe uspořádat své aplikace v hlavní nabídce. Pokud telefon restartujete, vše by se mělo vrátit do původního stavu a skryté aplikace se opět objevit v hlavní nabídce.

Když opravdu dojde k zavedení této možnosti pro uživatele iPhonů, bude to pro všechny skvělá zpráva. Uvidíme také, jak na tento krok zareagují ostatní výrobci a zda i oni projeví snahu tento problém řešit u svých mobilních zařízení.

 

12. 5. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

AppleiPhonemobilní aplikacemobilní internet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...