Úvod > Články > ČT utekla od O2 k poskytovateli iVysílání

ČT utekla od O2 k poskytovateli iVysílání

Oficiálně iVysílání České televize od 1. května přešlo ke společnosti SuperNetwork. Stalo se tak na základě výběrového řízení z minulého roku, kdy porazila O2. Největší zkouškou nového poskytovatele bude nadcházející mistrovství světa v hokeji.

ČT utekla od O2 k poskytovateli iVysílání

Kvalita obrazu pro záznam i živé streamování bude 1080p25 při datovém toku 6 Mb/s (H.264), přičemž ČT zaplatí podle registru 18 072 Kč za 3 roky. Tato částka zahrnuje napojení na dvě hlavní peeringová centra Peering.cz a Nix.cz v kapacitách 100 Gb/s. To ale není všechno.

ČT si chce i zaexperimentovat s rozlišením 4K. To nabízí narozdíl FullHD čtyřnásobný počet detailů díky rozlišení 3840x2160 neboli 8 milionům pixelů. Obraz v tomto rozlišení je velmi hluboký, kvalitní a působí spíš jako výhled z okna. Velké rozlišení bude testovat ve 100 hodinách živých přenosů a 10 hodinách ze záznamu.

Největším zatěžkávacím testem bude MS v hokeji. Kdykoliv totiž v rámci iVysílání běželo nějaké populární sportovní utkání, stránky se zasekávaly nebo měl obraz mizernou kvalitu. Ale u nového poskytovatele by měla nastat změna. SuperNetwork se totiž připravil na velké sportovní akce, a to dokonce v 1080p. Díky tomu si tak užijete hokej v nejvyšší možné kvalitě vůbec!

Zdroj: cnews.cz

4. 5. 2018

Autor: Redakce DSL.cz

Sdílejte

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...