Úvod > Články > Dělejte poutavé prezentace!

Dělejte poutavé prezentace!

Připravujete si prezentaci a přemýšlíte, jak posluchače zaujmout, čím udržet jejich pozornost a více je zapojit? Chcete, aby Vaše prezentace diváky zaujala, byla živější a nápaditější, dala prostor kreativitě a představivosti? Vyzkoušeli jsme několik nových programů a aplikací, které z vás udělají mistra prezentace.

Dělejte poutavé prezentace!

Prezi

Už samotná příprava prezentace je pro konečný výsledek velmi důležitá. Co zkusit něco nového a místo prezentace v programu PowerPoint připravit své vystoupení v cloudovém prezentačním softwaru Prezi. Hned na začátku můžete své posluchače ohromit a vychrlit na plátno všechny své myšlenky - obrázky, texty, videa. V Prezi se totiž nesetkáte s klasickým pojmem slide, nebudete svázáni rámečky, nadpisy, prostor nebude ohraničen. Budete vše vidět před sebou a budou vás napadat další a další věci související s tématem. Obsah je poté možno postupně strukturovat, vytvářet koncepční mapu a vše uzavírat do logických částí jednoduchým přetahováním na ploše. Podstatnější věci tak zvýrazníte, naopak méně podstatné zmenšíte tak, že na první pohled nebudou vidět. Produkt používá zoom uživatelské rozhraní (ZUI) a umožňuje uživatelům zobrazování a procházení informací v rámci 2.5D nebo paralaxy 3D prostoru.

Aplikaci si můžete 14 dní bezplatně vyzkoušet a pak se rozhodnout, zda použijete základní bezplatnou verzi nebo si pořídíte nabitější placenou verzi.

Prezi

sli.do

Další vychytávkou je aplikace sli.do. S ní zapojíte do diskuse i ty, kteří se až dosud na nic neptali. Díky této aplikaci budou mít možnost vám posílat prostřednictvím svých chytrých mobilů dotazy, které se zobrazí přímo na pódiu a vy na ně budete moct kdykoliv reagovat. Použití této aplikace je jednoduché. Zaregistrujete svou přednášku, pro kterou vám služba vygeneruje speciální webový odkaz. Ten pak posluchači zadají do jakéhokoliv webového prohlížeče, a do připraveného okna napíšou svou otázku. Zapojit se tak může každý, kdo má chytrý telefon, tablet nebo počítač. Základní aplikaci je možno ještě doplnit o moderátorské rozhraní, kdy položené dotazy mohou být filtrovány, a tak vás žádný vtipálek nezaskočí. Kontakt s publikem se se sli.do dostává na úplně novou úroveň, která umožňuje i zadávání nejrůznějších anket, na které návštěvníci v reálném čase reagují a odpovídají. Speciální funkce pak zahrnuje například integraci Twitteru, která zobrazuje na pódiu i dotazy, zadané přes tuto sociální síť.

Základní verze sli.do je dostupná zdarma, platí se až za verze doplněné dalšími funkcemi.

Sli.do

LimeSurvey

Pomocí chytrých aplikací můžete přednášku i vyhodnotit. Například pomocí webového dotazníkového systému LimeSurvey. Ten umožní připravit dotazník s požadovanými otázkami, publikovat jej na webu a zpřístupnit posluchačům k vyplnění. Automaticky poté vyhodnocuje výsledky odpovědí na otázky dotazníku.

Účastníkům semináře stačí dát odkaz aktivního vyhodnocovacího formuláře, a když na něj kliknou, zobrazí se jim na jejich zařízení. Když ho vyplní, odešle aplikace formulář k uložení do databáze a přednášející má k dispozici ve webovém dotazníkovém systému aktuální přehled o stavu odpovědí v průběhu vyplňování.

Vyhodnocování je prováděno automaticky webovým dotazníkovým systémem. Získaná data už jsou v elektronické podobě, není třeba složitého přepisování, čímž se současně snižuje procento administrativních chyb. Přednášející si data ukládá v požadovaném formátu (html, excel, word) k dalšímu možnému zpracování.

Aplikace LimeSurvey je v základní formě rovněž k dispozici na internetu zdarma a vyzkoušet si ji můžete v demoverzi.

LimeSurvey

31. 10. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

aplikacemobilní aplikacemobilní internetmobilní telefon

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

 

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...