Úvod > Články > Domácnosti se dočkají rychlejšího VDSL

Domácnosti se dočkají rychlejšího VDSL

CETIN v nejbližších šesti měsících zvýší rychlost internetového připojení pro 111 000 domácností. Většina bude mít k dispozici až 8x rychlejší internet než nyní. V lokalitách, kde jsou dosud dostupné rychlosti méně než 6 Mb/s, si zákazníci budou moci objednat kvalitní pevné připojení k internetu DSL s rychlostí až 40 Mb/s. Během září provede CETIN několik úprav ve fixní síti, které umožní nabídnout rychlost 20 Mbit/s pro dalších 430 tisíc domácností po celé ČR.

Domácnosti se dočkají rychlejšího VDSL

Společnost Česká telekomunikační infrastruktura a.s. - CETIN (bývalá část O2) již na začátku letošního roku mluvila o významné modernizaci sítě xDSL. CETIN musí pro zrychlení DSL internetu postavit předsunuté DSLAMy, rozšiřovat optickou páteřní síť a nasadit vektorizaci. V budoucnu by díky využití technologie G.Fast mohla rychlost stoupnout až na zajímavých 500 Mb/s!

"V příštích letech plánujeme investice do optiky a výstavby FTTc (Fiber To The Cabinet), které nám umožní dále rozvíjet naši síť a tím zvýšit podíl domácností s vysokorychlostním internetem DSL. Zvyšování rychlostí bude pokračovat i v budoucnosti, neboť ve světě se již nyní pilotují technologie jako G.Fast, které v pevné sítí dosahují rychlosti až 500 Mbit/s,“ říká Petr Slováček, generální ředitel společnosti CETIN. "Již nyní mohou domácnosti a firemních zákazníci kontaktovat poskytovatele internetových služeb a dozvědět se více o možnostech nového, rychlejšího internetu v jejich lokalitě,“ dodává.

CETIN v tiskové zprávě uvádí, že zvýšení rychlosti internetu, které bude dostupné v 541 tisících domácnostech, ocení i více než 150 tisíc současných aktivních zákazníků, kteří odebírají internetové služby u různých telekomunikačních operátorů.

Neustále zkvalitňujeme naši síť a investujeme do budoucnosti. Nabízíme široké portfolio služeb všem operátorům, a to prostřednictvím velkoobchodní nabídky. Výhody kvalitní sítě tak mohou využívat všichni ISP (Internet Servis Provider), bez rozdílu velikosti.“ dodává Slováček.

Ověření dostupnosti DSL na vaší adrese

Pokud máte zájem, můžete si ověřit aktuální dostupnost interneu na vaší adrese ihned. Kromě pevného internetu DSL lze zjistit dostupnost mobilního internetu i digitální televize. Zatím spolupracujeme s největšími operátory O2, T-Mobile a Vodafone, ale v plánu máme checker napojit i na další poskytovalele internetu.

Ověření dostupnosti internetu

18. 9. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

ADSLO2pevný internet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...