Úvod > Články > Fripito – česká aplikace, která boduje na celosvětové úrovni

Fripito – česká aplikace, která boduje na celosvětové úrovni

Někdo by řekl, že míst, kde se dají sdílet fotografie, je již plno. A nejen to. Zdá se vám i jejich obsah vesměs stejný? Neopakují se stále ty samé záběry z těch samých míst? Rádi byste si pořídili unikátní fotografii, kterou nikdo nemá, nebo se alespoň o to pokusili, ale nevíte jak přesně začít?

Fripito – česká aplikace, která boduje na celosvětové úrovni

Abyste docílili té nejlepší fotografie, musíte být ve správnou chvíli na tom správném místě. Díky aplikaci Fripito získáte informace, které vám k tomu pomohou. A nezáleží na tom, zda jste profesionál či pouze nadšenec do cestování a fotografování, nebo zda máte špičkové vybavení nebo jen mobilní telefon. Výjimečné fotografie lze pořídit i na místech, které před vámi navštívilo mnoho lidí, ale pouze s těmi správnými informacemi, může být ta vaše unikátní. A k tomu má pomoci aplikace Fripito.

Jaký je záměr této aplikace

Cílem této aplikace je sdílení zkušeností a know-how mezi fotografy a cestovateli po celém světě. Aplikace dává prostor jak profesionálním, tak i amatérským fotografům a cestovatelům, podělit se o své postřehy a zkušenosti, sdílet krásné fotografie a zážitky. Nejde o pouhé vystavování fotek, ale o sdílení aktuálních informací k danému místu a poskytnutí tipů a rad, které povedou k tomu, že váš zážitek z cest nebude mít chybu.

Fripito - album

Co aplikace Fripito nabízí

V této aplikaci naleznete fotografické průvodce pro desítky nejrůznějších destinací z celého světa. Nejedná se však o běžné cestovatelské průvodce, jaké znáte z knihkupectví. Zde vedle detailních informací týkajících se dané lokality, ubytování, transportu nebo lokálního stravování, naleznete především tipy na to, jak co nejlépe toto místo poznat a zdokumentovat. Především takové rady, jak nalézt ta nejzajímavější místa k fotografování nebo kdy jsou nejlepší světelné podmínky. Dále pak doporučení, jaké fotografické vybavení je pro tyto podmínky nejlepší, nastavení fotoaparátu a to vše za pouhý zlomek ceny, která je podstatně nižší než ta za běžné turistické průvodce. Aplikace je zatím dostupná v češtině a angličtině.

Fripito - mapa alba

Instalace aplikace a nákup jednotlivých průvodců

Aplikaci si můžete nainstalovat zdarma. Je určená pro chytré telefony a tablety s iOS a Androidem. Stáhnout si ji mohou ti, kteří mají svá zařízení vybavena verzemi iOS 8 a novější a Android 4.2.2 a novější.

Po otevření aplikace se zobrazí hlavní nabídka všech nabízených průvodců. Jednotlivé průvodce a offline mapu si před cestou můžete stáhnout do svých zařízení a mít je vždy k dispozici aniž byste pak v dané lokalitě potřebovali internetové připojení. I když je samotná aplikace zdarma, jednotlivé průvodce je nutné si zakoupit. Poplatek se pohybuje v rozmezí od 59 Kč až po 720 Kč za položku.

Fripito - náhled

Předtím, než se rozhodnete vybraný průvodce zakoupit, máte možnost se podívat na základní představení průvodce. Po rozkliknutí vybrané destinace se nám zobrazí popis daného místa. Dále se můžete podívat na fotografie, mapu a rovněž se dozvíte něco málo o autorovi průvodce. V pravém horním rohu je též uvedena cena, za kterou je průvodce dostupný.

Fripito - obsah

Stále aktuální informace

Aplikace neslouží svým uživatelům pouze jako zdroj informací. Sami uživatelé mají možnost komentovat texty a fotografie a tím pomoci udržet aktuálnost daných informací. Zároveň mohou ovlivňovat populárnost daného průvodce tím, že kliknou na ikonu ♥ oblíbené.

Vytvoření vlastního průvodce

Aplikace Fripito zároveň dává svým uživatelům možnost stát se samotnými autory. Pokud máte nápad a zájem o spolupráci, můžete prostřednictvím aplikace kontaktovat editory aplikace Fripito.

Celosvětový úspěch

Přestože se jedná o ryze český projekt, jehož zakladatelem je český profesionální fotograf Jan Březina, je aplikaci věnován velký zájem i v zahraničí. Aplikace byla před rokem poprvé představena na mezinárodním počítačovém veletrhu CES 2015. Již tenkrát se těšila velké přízni. I v roce 2016 se opět do Las Vegas vrátila s novou verzí Fripito 2 a znovu sklidila velký úspěch a uznání, kdy se stala nejúspěšnějším travel projektem. Zároveň se umístila na pátém místě mezi nejlepšími aplikacemi.

Fripito - aktuální mapa dostupných průvodců

Přesvědčila aplikace i nás?

Tato aplikace si jistě zaslouží pozornost. Představuje další alternativu, jak získat cenné informace k destinacím a to nejen zahraničním, ale i tuzemským. Nabízí zajímavé průvodce z jiného úhlu pohledu, než na které jsme zvyklí u běžných průvodců. Všichni jistě ocení možnost získat vždy aktuální informace k jakékoli lokalitě a destinaci na světě.

20. 1. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

Mapy Google budou u budov zobrazovat umístění vchodu

Google testuje ve svých mapách zajímavou novinku. U budov a dalších míst bude zobrazovat umístění vchodů a východů.

 

X spouští živé video pro Spaces

Společnost X přidala do služby Spaces video, což uživatelům umožní vysílat živě nejen zvuk, ale i obraz.

 

Sněmovna reprezentantů schválila zákaz TikToku v USA

Americká sněmovna schválila zákaz TikToku v USA. Pokud nyní zákon schválí i Senát, mohlo by k omezené aplikace v...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...