Úvod > Články > Jak vylepšit profil na LinkedInu?

Jak vylepšit profil na LinkedInu?

V dnešní elektronické době může profil na LinkedInu nahradit klasický životopis. Snažte se o to, aby byl váš profil na této síti co nejkvalitnější a myslete na to, že může rozhodnout o vašem budoucím zaměstnání. Máme pro vás pár tipů, na co nezapomenout a čemu se raději vyhnout.

Jak vylepšit profil na LinkedInu?

LinkedIn je největší profesní síť na světe. Své profily tady mají nevyšší manažeři, administrativní pracovníci, lékaři, řidiči, kuchaři nebo třeba učitelé. Tato síť se stará o více než 400 milionů lidí z celého světa, z toho zhruba jeden milion Čechů.

1. Vyplňujte

Vyplňte svůj profil! Nevyplněný profil nikdo nevidí. Přidejte se svému profilu klíčová slova, díky kterým vás mohou další členové sítě najít.

2. Fotka je základ

První dojem dělá fotografie. Na výběru fotografie do svého profilu si dejte záležet. Fotografie musí být kvalitní, měla by zachycovat pouze obličej a ramena a vyjadřovat váš styl. Rozhodně se vyhněte ořezávaným fotografiím z večírků nebo třeba ze svatby.

3. Jazyky

Čím více jazyků, tím vyšší šance někoho upoutat. Na Linkedlnu si můžete vtvořit profil v několika jazykových mutacích, zvýšíte tím šanci na to, že si vás někdo všimne.

4. Opatrně s tituly

Snažte se upoutat pozornost bez akademického titulu. V mezinárodním prostředí LinkedInu nepůsobí tituly dobře a mohou vám spíše uškodit než přilepšit.

5. Vyhněte se zkratkám

Zkratky dělají zmatky. V případě, že používáte zkratky, zmiňte ve svém profilu i celé jejich znění. Jen tak vás najde i ten, který zkratku zrovna nepoužije.

6. Vlastní URL

Vytvořte si vlastní URL adresu. Upravte adresu svého URL profilu tak, aby vás všichni lehce našli. Je to jednoduché, stačí v Nastavení zadat - Upravit veřejný profil a následně kliknout na - Nastavit vlastní URL adresu.

7. Pravda je základ

Nehrajte si na něco, co nejste. Nedávejte si do profilu výrazy jako týmový hráč, orientace na výsledek apod. v případě, že tomu tak není. Platí zde stejná pravidla, jako v klasickém životopise.

8. Úroveň profilu

Zvyšte si úroveň svého profilu na úroveň Hvězda. Budete se díky tomu zobrazovat výše ve výsledcích vyhledávání.

9. Chyby

Dvakrát měř, jednou řež. Při vyplňování vašeho profilu se tohoto hesla rozhodně držte a vše si důkladně zkontrolujte. Profil na LinkedIn je vaše prezentace, pokud v ní budete mít překlepy, nikoho tím neoslníte.

10. Jak na titulek

Nezapomeňte vyplnit titulek pod jménem. Vyhněte se ale ohraným sloganům tipu "Životní úspěch nezávisí na podmínkách, které máme, ale na rozhodnutích." Podobné titulky o vás nic nevypoví. Zkuste něco vymyslet sami.

11. Budujte

Budujte si svojí síť. Věnujte čas tomu, abyste navázali spojení s co nejvíce lidmi, které znáte osobně nebo pracovně. Až budete posílat žádost o navázání spojení, neposílejte zprávu klasickým způsobem, ale přidejte alespoň oslovení.

12. Nastavení novinek

Nezapomeňte vypnout odesílání novinek v případě, že si vyplňujete svůj profil. Předejdete tak situaci, kdy vám někdo bude gratulovat k lepší pozici v práci nebo dokončenému studiu ve chvíli, kdy už tato situace není aktuální. Před doplněním starých informací v Nastavení aktivujte možnost – Zapnout/Vypnout vysílání aktivit.

10. 2. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Nizozemská vláda možná přestane používat Facebook kvůli pochybnostem o ochraně soukromí

Nizozemská vláda uvedla, že možná přestane používat Facebook. Doporučil ji to místní regulátor kvůli možnému...

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...