Úvod > Články > Jaké nabídky přinesou mobilní operátoři ohledně EET?

Jaké nabídky přinesou mobilní operátoři ohledně EET?

Na rozdíl od podnikatelů mobilní operátoři jásají. Elektronická evidence tržeb jim vynese o několik desítek milionů měsíčně větší zisk.

Jaké nabídky přinesou mobilní operátoři ohledně EET?

Systém elektronické evidence hotovostních tržeb za prodej zboží a služeb bude v České republice pravděpodobně spuštěn v listopadu 2016. Přestože návrh o elektronické evidenci tržeb zatím prošel pouze sněmovnou, přípravy mobilních operátorů jsou v plném proudu. Operátoři totiž budou zajišťovat internetové propojení a pro drobné podnikatele budou také dodavateli softwaru a hardwaru pro zpracování elektronických tržeb.

Vodafone

V listopadu 2015 představil jako první svou novou aplikaci ePokladna Vodafone. Aplikace umožňuje evidovat data provedených transakcí, vystavovat elektronické účtenky i sledovat pohyb zásob na skladě.

ePokladna podnikatelům nabízí komplexní řešení, díky kterému získají přehled o všech transakcích, dostojí zákonným povinnostem a usnadní si podnikání. Aplikace je k dispozici v App Storu a Google Play. Pro aktivaci nainstalované aplikace je třeba zakoupení licence. K dostání je licence pro tarif Vodafone ePokladna Standard za měsíční poplatek 300 Kč vč. DPH, který je určen menším obchodníkům a živnostníkům.

S měsíčním paušálem 420 Kč vč. DPH je možnost využívat tarif Vodafone ePokladna Komplet, který je určen zejména pro restaurace a pro větší obchody. Tarif umožňuje kromě základních funkcí i správu skladu a komunikaci s dodavateli.

S přijímáním platebních karet souvisí i pořízení mobilního platebního terminálu mPOS, který Vodafone zprostředkuje u partnerské banky. Dále je nutné zakoupení bezdrátové tiskárny. Vodafone nabízí pro tyto účely tiskárnu Bixolon, která se dá pořídit ke všem tarifům za standardní cenu 5 377 Kč s DPH, je možné si ji také pořídit na splátky.

O2

O2 představuje řešení v podobě balíčku eKasa. Operátor ujišťuje, že v jednom balení se postará o připojení k internetu, pokladní program, hardware, tedy pokladnu, tablet nebo telefon na kterém vystavíte účtenku a tiskárnu. O2 slibuje jednoduché, bezpečné řešení pro každou firmu a nepřetržitou zákaznickou podporu.

Nabídka balíčků a ceny tarifů zatím nejsou uvedeny.

T-Mobile

Jednoduchost a bezpečnost přislibuje také třetí mobilní operátor. Stejně jako konkurenční operátoři T-Mobile nabídne aplikaci, připojení k internetu a příslušenství pro řešení EET. Konkrétní nabídka a ceny tarifů zatím stejně jako u O2 nebyly oznámeny. Provoz aplikace by se měl pohybovat v řádech stokorun za měsíc.

Závěr

Zákon o elektronické evidenci tržeb ještě musí schválit Senát a podepsat prezident. ODS s TOP 09 ovšem hrozí stížností u Ústavního soudu. Opozice nesouhlasí se způsobem schvalování zákona a má výhrady i k jeho obsahu. Spolu se zákonem o EET bude pravděpodobně schválen i návrh, týkající se uplatnění jednorázové slevy na dani ve výši 5 tisíc korun a návrh o snížení DPH v oblasti stravovacích služeb z 21 na 15 %. Přesto se opozice domnívá, že pro spoustu drobných podnikatelů bude EET zkázou.

23. 2. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

Nizozemská vláda možná přestane používat Facebook kvůli pochybnostem o ochraně soukromí

Nizozemská vláda uvedla, že možná přestane používat Facebook. Doporučil ji to místní regulátor kvůli možnému...

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...