Úvod > Články > Jaké nabídky přinesou mobilní operátoři ohledně EET?

Jaké nabídky přinesou mobilní operátoři ohledně EET?

Na rozdíl od podnikatelů mobilní operátoři jásají. Elektronická evidence tržeb jim vynese o několik desítek milionů měsíčně větší zisk.

Jaké nabídky přinesou mobilní operátoři ohledně EET?

Systém elektronické evidence hotovostních tržeb za prodej zboží a služeb bude v České republice pravděpodobně spuštěn v listopadu 2016. Přestože návrh o elektronické evidenci tržeb zatím prošel pouze sněmovnou, přípravy mobilních operátorů jsou v plném proudu. Operátoři totiž budou zajišťovat internetové propojení a pro drobné podnikatele budou také dodavateli softwaru a hardwaru pro zpracování elektronických tržeb.

Vodafone

V listopadu 2015 představil jako první svou novou aplikaci ePokladna Vodafone. Aplikace umožňuje evidovat data provedených transakcí, vystavovat elektronické účtenky i sledovat pohyb zásob na skladě.

ePokladna podnikatelům nabízí komplexní řešení, díky kterému získají přehled o všech transakcích, dostojí zákonným povinnostem a usnadní si podnikání. Aplikace je k dispozici v App Storu a Google Play. Pro aktivaci nainstalované aplikace je třeba zakoupení licence. K dostání je licence pro tarif Vodafone ePokladna Standard za měsíční poplatek 300 Kč vč. DPH, který je určen menším obchodníkům a živnostníkům.

S měsíčním paušálem 420 Kč vč. DPH je možnost využívat tarif Vodafone ePokladna Komplet, který je určen zejména pro restaurace a pro větší obchody. Tarif umožňuje kromě základních funkcí i správu skladu a komunikaci s dodavateli.

S přijímáním platebních karet souvisí i pořízení mobilního platebního terminálu mPOS, který Vodafone zprostředkuje u partnerské banky. Dále je nutné zakoupení bezdrátové tiskárny. Vodafone nabízí pro tyto účely tiskárnu Bixolon, která se dá pořídit ke všem tarifům za standardní cenu 5 377 Kč s DPH, je možné si ji také pořídit na splátky.

O2

O2 představuje řešení v podobě balíčku eKasa. Operátor ujišťuje, že v jednom balení se postará o připojení k internetu, pokladní program, hardware, tedy pokladnu, tablet nebo telefon na kterém vystavíte účtenku a tiskárnu. O2 slibuje jednoduché, bezpečné řešení pro každou firmu a nepřetržitou zákaznickou podporu.

Nabídka balíčků a ceny tarifů zatím nejsou uvedeny.

T-Mobile

Jednoduchost a bezpečnost přislibuje také třetí mobilní operátor. Stejně jako konkurenční operátoři T-Mobile nabídne aplikaci, připojení k internetu a příslušenství pro řešení EET. Konkrétní nabídka a ceny tarifů zatím stejně jako u O2 nebyly oznámeny. Provoz aplikace by se měl pohybovat v řádech stokorun za měsíc.

Závěr

Zákon o elektronické evidenci tržeb ještě musí schválit Senát a podepsat prezident. ODS s TOP 09 ovšem hrozí stížností u Ústavního soudu. Opozice nesouhlasí se způsobem schvalování zákona a má výhrady i k jeho obsahu. Spolu se zákonem o EET bude pravděpodobně schválen i návrh, týkající se uplatnění jednorázové slevy na dani ve výši 5 tisíc korun a návrh o snížení DPH v oblasti stravovacích služeb z 21 na 15 %. Přesto se opozice domnívá, že pro spoustu drobných podnikatelů bude EET zkázou.

23. 2. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

X spouští živé video pro Spaces

Společnost X přidala do služby Spaces video, což uživatelům umožní vysílat živě nejen zvuk, ale i obraz.

 

Sněmovna reprezentantů schválila zákaz TikToku v USA

Americká sněmovna schválila zákaz TikToku v USA. Pokud nyní zákon schválí i Senát, mohlo by k omezené aplikace v...

 

Instagram pracuje na funkci, která umožní sledovat polohu vašich přátel

Instagram vyvíjí funkci "Friend Map", která uživatelům umožní vidět polohu jejich přátel v reálném čase.

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

O2 TV přidá do nabídky nové sportovní programy, těšit se můžete na Formuli 1 i MotoGP

 

O2 TV na konci února rozšíří své portfolio o další sportovní kanály. Nova Sport 5 HD a Nova Sport 6 HD nabídnou...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...