Úvod > Články > Jaký úspěch budou mít hodinky Samsung Gear S2?

Jaký úspěch budou mít hodinky Samsung Gear S2?

Samsung je bezkonkurenčně průkopníkem v oblasti chytrých hodinek. Během několika posledních let představil hned několik modelů. Bude novinka Gear S2 konečně to pravé a přiláká společnosti větší počet zákazníků?

Jaký úspěch budou mít hodinky Samsung Gear S2?

Už podle názvu, ve kterém chybí Galaxy, napovídá, že nový model nebude používat systém Andriod. Novinka pracuje na vlastním systému Tizen. Samsung tento systém vyzkoušel již na několika televizích a začíná ho dávat i do chytrých telefonů.

Novinka přijde na trh ve třech verzích. Můžeme se těšit na modely Gear S2 a Gear S2 Classic, které se liší designem. Třetí varianta se jmenuje Gear S2 3G, díky které může uživatel volat i bez připojeného smartphonu. Model je vybaven zabudovanou elektronickou eSIM.

Všechny tři modely disponují unikátním ovládání pomocí otočného prstence kolem kulatého Super AMOLED displeje s rozlišením 360 × 360 obrazových bodů a uhlopříčkou 1,2 palce. Rychlý provoz zajišťuje dvoujádrový procesor s taktem 1 GHz. Operační paměť má kapacitu 512 MB a uživatelská 4 GB.

Novinka nadchne řadou funkcí, jakými jsou hudební přehrávač, Wi-Fi, Bluetooth či senzor pro měření tepu či barometr. Hodinky navíc umějí zobrazit notifikace, e-maily a SMS zprávy. Najdete v nich telefonní seznam, úkolníček, informace o počasí, zprávy, mapy, navigaci, obrázkovou galerii, hlasové poznámky a funkci pro nalezení ztraceného přístroje Finf My Device. Sportovce potěší funkce S Health a Nike+ Running.

Výhodou chytrých hodinek je v porovnání se smartphony delší výdrž baterie. Základní modely mají baterii s kapacitou 250 mAh, Gear S2 3G s telefonním modulem má větší baterii s kapacitou 300 mAh. Bezdrátové dobíjení je samozřejmostí. Podle Samsungu vydrží hodinky nabité dva až tři dny.

Model Gear S2 Classic se bude prodávat pouze v jedné barevné variantě. V černé s koženým páskem. Modely Gear S2 a Gear S2 3G budou k dostání v šedé barvě s šedým páskem a ve stříbrném provedení s bílým páskem. Díky integrovanému reproduktoru a mikrofonu lze s hodinkami telefonovat, případně používat hlasové příkazy.

Nové modely představil Samsung na veletrhu IFA v Berlíně. Hodinky se na pultech objeví již v říjnu tohoto roku. Cena za základního modelu Gear S2 se bude pohybovat kolem 349 EUR, Gear S2 Classic vyjde na 399 EUR (tedy zhruba 11 000 Kč).

10. 9. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

aplikaceSamsung

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...