Úvod > Články > Najde peněženku, klíče nebo zatoulané zvíře. Co je to?

Najde peněženku, klíče nebo zatoulané zvíře. Co je to?

Na trhu se vyskytuje celá řada lokátorů, které vám pomohou nalézt klíče, peněženku, auto nebo vašeho domácího mazlíčka. Pracují na různých principech, některé vysílají a přijímají rádiové vlny, jiné mají v sobě zabudovaný čip, který komunikuje s Bluetooth na chytrém telefonu. Podle technologie, kterou používají, se liší nejen výkonností, ale také pořizovací cenou. Za ty jednodušší zaplatíte kolem pěti set korun, ty složitější vyjdou i na několik tisíc.

Najde peněženku, klíče nebo zatoulané zvíře. Co je to?

Gigaset G-Tag

Jedním z těch jednodušších a cenově dostupných je Gigaset G-Tag, dvanáctigramový lokalizační čip, který pořídíte již od pěti set korun. Jedná se o drobný Bluetooth lokátor, který můžete využít k nalezení klíčů v bytě, auta na parkovišti nebo vašeho zaběhnutého domácího mazlíčka.

Gigaset G-Tag si můžete také položit na důležité dokumenty, které si chcete odnést do práce. Aby zařízení fungovalo, musíte si stáhnout do svého chytrého telefonu nebo tabletu zdarma na Google Play nebo AppStore jednoduchou aplikaci a spárovat vaše zařízení se zakoupeným čipem.

Gigaset G-Tag

Chytrý přívěšek lze využívat nejen pro chytré telefony nebo tablety s operačním systémem Android, ale i pro iPhony či iPady. Podmínkou je, aby vaše zařízení podporovalo bezdrátovou technologii Bluetooth ve verzi 4.0. Kromě určení polohy předmětů je Gigaset G-Tag vybaven také alarmem, který se může spustit v případě, že se předmět dostane z dosahu Bluetooth připojení. I když má Gigaset G-Tag plno chytrých funkcí, nepatří toto zařízení k nejvýkonnějším lokátorům, protože má dosah jen 40 metrů.

StickNFind

Podobně jako Gigaset G-Tag fungují i chytré samolepky StickNFind. Jsou to malé plastové puky, které komunikují s telefonem přes Bluetooth 4.0 Smart. Pohání je knoflíková baterie CR2016, na kterou výdrží fungovat asi jeden rok. Puk má vlastní světelnou i zvukovou signalizaci, díky které jej můžete lokalizovat. Připevníte si je na klíče, ovladač, peněženku, nebo zvířecí obojek a poté jejich polohu snadno dohledáte pomocí radarového zobrazení v aplikaci na iOS nebo Android dodávané zdarma.

StickNFind

Můžete v ní nastavit režim až pro dvacet samolepek, ke kterým si přiřadíte individuální jména, jako například klíče, auto a podobně. Věci pak vyhledáte pomocí grafického radaru. Aplikace také umožňuje zobrazit poslední čas a místo na mapě, kde byla ztracená samolepka naposledy v dosahu telefonu. Také samolepky vám dohledají věci pouze do vzdálenosti 45 metrů. Čtyři samolepky pořídíte přibližně za 1500 korun.

GINA Locator

Psi nebo kočky se nám občas zatoulají hodně daleko a dohledat je není vůbec snadné. Chcete-li mít své domácí mazlíčky stále pod kontrolou, mohla by se vám hodit služba „Kde tě mám“, k jejímuž zprovoznění potřebujete pouze lokátor a chytrý telefon. Polohu svého mazlíčka pak sledujete online na stránkách kdetemam.cz v mobilu.

Zvíře nosí na obojku lokátor, který zachycuje polohu pomocí GPS. Tuto informaci pak po mobilní síti posílá přes internet na kdetemam.cz. Výhodou je, že vzdálenost sledování je neomezená a zvíře můžete sledovat v online i off-line režimu. Baterka v lokátoru vydrží podle intenzity sbírání dat několik hodin až několik dní. Tato služba však není zdarma. Lokátor stojí kolem pěti tisíc a za službu se platí paušál, který stojí přes dvě stě korun měsíčně. Více o fungování i cenách tohoto typu lokátoru se dozvíte na výše uvedených webových stránkách.

Který vybrat

Lokátory se stávají v poslední době velkým pomocníkem a to nejen při hledání věcí a domácích mazlíčků. Můžeme je využít i při péči o naše staré rodiče nebo malé děti. Rozhodně je dobré se s typy lokátorů a jejich funkcemi seznámit a naučit se je využívat. Na trhu je spoustu různých variant, velikostí s různými funkcemi. Který lokátor je vhodný právě pro vás, posuďte sami.

7. 1. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...