Úvod > Články > Se smartphonem v kuchyni

Se smartphonem v kuchyni

Bez smartphonu ani ránu. Chytré telefony jsou s námi většinu dne a pomáhají nám při různých činnostech. Většina z nás je využívá i při praktikování svých koníčků. Sportovci mají telefon nabitý aplikacemi na měření tepu, kalorií apod., své aplikace mají třeba i rybáři. Je vaším koníčkem vaření? A víte, jaké aplikace vám nesmějí chybět?

Se smartphonem v kuchyni

Google Keep

První aplikace vám pomůže s vytvářením nákupních lístků. Google Keep primárně slouží k ukládání poznámek, ale některé její funkce se mohou skvěle hodit při nakupování. Velmi praktický je seznam s možností odškrtávání položek, které již máte v košíku. Seznamů můžete mít více a lze je barevně označit. Další plus vidím v možnosti nastavit si připomínku podle místa. Jakmile budete v blízkosti svého oblíbeného obchodu, aplikace vás upozorní, co jste si zde chtěli koupit. Díky tomu, že si své poznámky můžete ukládat do cloudu, je jedno z jakého přístroje si své nákupní lístky budete připravovat. Své poznámky a lístky můžete sdílet s celou rodinou. Aplikace je zdarma.

Kupi.cz

Zajímáte se o akční nabídky? Chcete to nejlepší a za dobrou cenu? Potom vás jistě zaujme aplikace Kupi.cz, ve které najdete aktuální akční nabídky všech významných českých řetězců. Jednotlivé položky z nabídky si můžete rovnou přidávat do nákupního lístku. Zboží můžete vyhledávat podle názvu, kategorie nebo čárového kódu. Aplikace vám ukáže i cenu produktu, za kterou je běžně prodáván, a vy hned víte, kolik ušetříte. Výhodou aplikace je synchronizace s cloudem, díky tomu si můžete nákup připravit na jakémkoliv zařízení. Dalším plusem je také integrovaný hlídač, který vás upozorní na slevy u vámi vybraných položek.

Apetit – Sezónní recepty

Nápady občas docházejí každému kuchaři. Hledáte-li inspiraci, vyzkoušejte aplikaci Apetit – Sezónní recepty. Najdete zde řadu receptů pro jednotlivá roční období. Z nabídky zhruba šesti set receptů si vybere začátečník i pokročilý kuchař. Recepty můžete číst online nebo si je stáhnout do offine režimu. Svůj vysněný recept najdete díky možnosti zadat hned několik kritérií. Vybírat můžete nejen na základě klíčových slov, ale třeba podle délky přípravy nebo primárních ingrediencí. U receptů najdete informace o době přípravy a je zde prostor i pro vlastní poznámky.

Miluji Vaření

Potřebujete více receptů? Pak vás nepochybně zaujme aplikace s názvem Miluji Vaření, která disponuje databází s téměř šedesáti tisíci recepty. Vyhledávání je opravdu propracované. Můžete použít základní i pokročilou variantu. Recept můžete najít například podle kategorie (předkrmy, polévky, hlavní chody, saláty, dezerty a nápoje). Receptům nechybí ani ilustrační fotografie, údaje o době přípravy, nutriční tabulka, informace o alergenech nebo možnost výběru jídel při dietě. Uživatelé mohou nahrávat své vlastní fotografie připravených jídel, hodnotit a komentovat recepty.

Dietní recepty

V případě, že chcete zhubnout nějaké to kilečko, může vám být dobrým pomocníkem aplikace s názvem Dietní recepty. Aplikace pro Android nabízí dlaždicové rozhraní, ve kterém jsou recepty rozloženy do několika kategorií. Vybírat si můžete z polévek, předkrmů, dezertů, salátů, snídaní, pomazánek, hlavních jídel a nápojů. Všechny recepty obsahují kromě náhledového obrázku také seznam ingrediencí a možností jejich přidání do nákupního seznamu, podrobný postup a tipy na další jídla. Zajímavá je funkce „náhodný recept“.

Fit recepty

Zdravé recepty najdete také v aplikaci Fit recepty, která se více zaměřuje na zdravý životní styl. Recepty jsou řazeny buď od nejnovějších, nebo podle kategorií (snídaně, svačiny, obědy, večeře, zdravé mlsání a nápoje). U receptů najdete seznam ingrediencí, postup, časovou náročnost a obtížnost. Tabulka nutričních hodnot umožňuje sestavit si vlastní jídelníček.

18. 11. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikacemobilní telefonmultimedia

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...