Úvod > Články > Už také chytáte Pokémony?

Už také chytáte Pokémony?

Všechny chytit mám, všechny chytit mám. Pamatuje si na Pokémony? Nyní je můžete chytat i vy prostřednictvím chytrého telefonu. Tak na co ještě čekáte? Vyrazte lovit do ulic, nezapomínejte ale na bezpečnost.

Už také chytáte Pokémony?

Surfuji po internetu a prohlížím si sociální sítě. Všude na mě vykukují pokémoni. Říkám si, co se to děje, vždyť jsem tento seriál sledovala již před lety. Rozkliknu odkazy a dozvídám se o nové hře Pokémon Go. Pokémony jsem jako každé devadesátkové dítě milovala a když zjistím, že teď můžu chytat pokémony sama, jsem nadšená a hru zdarma stahuji.

Geolokační hra Pokémon Go ovládá svět, přestože je oficiálně dostupná zatím jen v Japonsku, Austrálii, USA a na Novém Zélandě, i Evropané přišli na to, jak hru nainstalovat. Oficiálně by v České republice měla být hra dostupná během několika dní.

Vysoce návykovou hru má na svědomí společnost Niantic ve spolupráci s Nintendem. Hra je na světě teprve pár dní, ale už si získala miliony lidí.

O co ve hře jde?

Hra je zasazena do reálného světa. Na displeji vidíte mapu, ve které poznáte vlastní polohu, jelikož Pokémon Go využívá GPS ve vašem chytrém telefonu. Na mapě vidíte, kde se nacházejí pokémoni, které musíte pochytat.

Nemyslete si ovšem, že pokémoni za vámi přijdou sami. Musíte vyrazit do ulic a příšerky hledat. Na displeji vidíte pokémony, kteří se nacházejí blízko vás. Pokud je ovšem chcete ulovit, musíte za nimi dojít.

Až pokémona najdete, pokuste se ho chytit. Pokud kliknete na pokémona, můžete přepnout obraz do skutečného světa nebo zůstat v animovaném prostředí. Lépe se vám pokémon bude chytat v animovaném prostředí, protože na něj můžete lépe zamířit.

Pokémon Go

Teď už stačí jen pokémona chytit do pokéballu a je váš. To provedete tahem po displeji. Některé pokémony chytnete jednoduše, s jinými budete mít trochu práce. Pokud je kruh, do kterého máte pokéball hodit zelený, chytíte příšerku snadno. Jestli je zbarvený do žluta, bude to o něco náročnější. Nejtěžší je chytit pokémona s červeným kruhem.

Pokémony najdete na různých místech, v centrech měst, parcích, ale i na poli. Záleží také na tom, jaký typ pokémona hledáte. Vodní pokémoni se budou nacházet u vody a například netopýra Zubata chytnete jen v noci.

Za každého pokémona dostanete zkušenosti. Pokud dosáhnete páté úrovně, můžete bojovat s jinými hráči. Souboj probíhá tak, že hráče vyzvete a po zahájení zápasů budete klikat na pokémona protivníka.

 

Stažení hry

Pokud nechcete čekat na to, až bude hra oficiálně dostupná v ČR a vlastníte smartphone s Androidem, stačí si v nabídce NastaveníZabezpečeníNeznámé zdroje zapnout instalaci z neznámých zdrojů. Poté ze serveru APKmirror.com kliknete na Download APK a hra se začne instalovat.

Jestli vlastníte telefon s operačním systémem iOS, nejjednodušší způsob jak hru získat, je založit si účet v americkém App Storu. Hru si pak zdarma stáhnete.

Dívejte se okolo sebe

Při chytání se může stát, že nemyslíte na nic jiného než jen na to, že jdete ulovit pokémona a můžete snadno vběhnout do silnice. Dávejte tedy pozor na cestu.

Také byste se neměli za každou cenu snažit chytit všechny. Vstupovat byste neměli na soukromé pozemky nebo místa, kde není chytání vhodné. Američtí hráči chytají například i v budově amerického památníku holocaustu, kde se také některý z pokémonů nachází nebo na Arlingtonském hřbitově. Tyto instituce již vyzvali hráče aby na místech nelovili.

Zajímavost na konec

Akcie společnosti Nintendo díky hře Pokémon Go zaznamenaly nárůst o 25 %, čímž se hodnota společnosti zvedla o 7,5 miliardy dolarů. Jedná se u společnosti o nejvyšší hodnotu akcií od roku 1983.

15. 7. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

aplikacemobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Mapy Google budou u budov zobrazovat umístění vchodu

Google testuje ve svých mapách zajímavou novinku. U budov a dalších míst bude zobrazovat umístění vchodů a východů.

 

Bývalý americký ministr financí chce od ByteDance koupit TikTok

Bývalý americký ministr financí sestavuje skupinu investorů, která by odkoupila TikTok od ByteDance. Pokud...

 

X spouští živé video pro Spaces

Společnost X přidala do služby Spaces video, což uživatelům umožní vysílat živě nejen zvuk, ale i obraz.

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.