Úvod > Články > V aplikaci Gmail můžete spravovat e-maily konkurence

V aplikaci Gmail můžete spravovat e-maily konkurence

V dnešní době má emailovou adresu snad každý. A v mnoha případech jich má každý hned několik. Proto se nabízí otázka, jak moc by bylo dobré a praktické mít možnost přístupu do všech těchto emailových účtů najednou a to vše z jednoho místa. Překvapivě řešení zde je. A to v podobě aplikace Gmail od Googlu.

V aplikaci Gmail můžete spravovat e-maily konkurence

Aplikace Gmail od Googlu nabízí úžasnou možnost získat přístup do všech vašich emailových účtů a mít tak vše na jednou místě a přehledně. Tato služba je dostupná již od loňského roku. Google nyní přichází s novinkou, která umožňuje nejen kontrolovat ostatní emailovou poštu přes aplikaci Gmail i těm, kteří mají email i u jiného poskytovatele emailových služeb, ale navíc využít i další funkce, které mají běžně k dispozici uživatelé Gmail účtů.

Jaké další výhody získáte?

Pokud se rozhodnete přes tuto aplikaci propojit k vaší již existující nebo nově vytvořené Gmail adrese i vaše ostatní emailové účty, získáte vedle možnosti mít všechny emaily pohromadě na jednom místě i antispamovou ochranu od Gmailu, výhody rychlého vyhledávání pomocí pokročilých vyhledávacích operátorů, automatické třídění do kategorií podle typu emailu a také lepší oznámení o e-mailech na mobilu. Konkrétně je tato služba dostupná pro emailové účty Microsoft Outlook, Hotmail a Yahoo! Mail.

Jak tuto službu získat?

Abyste získali všechny výhody, je nutné mít nainstalovanou verzi Android alespoň 4.4 a vyšší nebo iOS. Poté, co si aplikaci otevřete, klikněte na nabídku Menu v pravém horním rohu. Dále pak přejděte na nabídku Nastavení a zvolte emailový účet, který chcete připojit. Následně klikněte na Přidat účet. Všechny e-maily ze všech přidaných účtů si pak budete moci procházet jak v mobilní aplikaci Gmail, tak i na webových stránkách mail.google.com.

Jak propojené účty fungují?

Díky této funkci se jednotlivé účty s aplikací Gmail dokonale propojí. Co se stane s emailem v jednom účtu, promítne se i v tom druhém. Když si přečtete například Yahoo email v aplikaci Gmail, pak se vám označí jako přečtený i v doručené poště v Yahoo schránce. Pokud e-mail v aplikaci Gmail vymažete, automaticky se vymaže i v inboxu původního poskytovatele služby Yahoo. Označené e-maily štítkem v Gmailu se automaticky převedou do nově vytvořené složky původního poskytovatele emailu, která bude i stejně pojmenovaná.

To platí i u označení více štítky najednou. Jednotlivé kopie daného emailu se pak přesunou i do složek, vytvořených podle daných štítků. Skvělá synchronizace. Podobné je to i u archivace a mazání emailů. Ze všech propojených emailových adres si také v nastavení můžete zvolit, která bude jako hlavní při odpovídání na emaily, které byly zaslány do schránek připojených účtů. Adresa se dá samozřejmě libovolně měnit.

Je možné připojené adresy z aplikace odstranit?

Ano, pokud již nebudete chtít mít nadále součástí aplikace některou z přidaných adres, pak stačí přes nastavení zvolit, který účet chcete odstranit a dáte Odpojit. Poté si zvolíte, zda importované emaily ponechat v účtu Gmail, nebo je odstranit. Pokud je z Gmailu odstraníte, stále je bude možné zobrazit ve schránce původního poskytovatele e-mailu.

Závěr

Aplikace není vůbec špatná. Nabízí velkou úsporu času při kontrole vašich e-mailů. Je to skvělý pomocník a proto můžeme jen doufat, že se tato služba dále rozšíří i na další poskytovatele emailových účtů. A třeba jednou i na ty naše domácí.

3. 3. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Mapy Google budou u budov zobrazovat umístění vchodu

Google testuje ve svých mapách zajímavou novinku. U budov a dalších míst bude zobrazovat umístění vchodů a východů.

 

X spouští živé video pro Spaces

Společnost X přidala do služby Spaces video, což uživatelům umožní vysílat živě nejen zvuk, ale i obraz.

 

Sněmovna reprezentantů schválila zákaz TikToku v USA

Americká sněmovna schválila zákaz TikToku v USA. Pokud nyní zákon schválí i Senát, mohlo by k omezené aplikace v...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.