Úvod > Články > Víme, kde T-Mobile staví síť SIGFOX

Víme, kde T-Mobile staví síť SIGFOX

Do konce března 2016 budou pokryta všechna krajská města sítí SIGFOX. Konkrétní řešení se objeví v nabídce operátora ve druhém čtvrtletí roku 2016. Zájem o vzdálené odečty, Smart City, sledování polohy a Facility management stále stoupá. Internet věcí je tady.

Společnosti T-Mobile a SimpleCell Networks již během února pokryly sítí SIGFOX Prahu, Brno a Ostravu.

SIGFOX 2/2016

Do konce března přibydou další krajská města, tedy České Budějovice, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc, Pardubice, Plzeň, Ústí nad Labem a Zlín. Oba partneři již vloni prohlásili, že signál sítě pro tzv. internet věcí zajistí do konce roku 2016 pro celou Českou republiku.

SIGFOX 3/2016

Kromě realizace výstavby pokrytí se T-Mobile připravuje na komerční spuštění služby spojené s nabídkou konkrétních řešení, kterou by měl spustit ve druhém čtvrtletí roku 2016. "V současné době již s několika potenciálními zákazníky provádíme, nebo připravujeme společné testování," říká ředitel technologických a obchodních inovací v T-Mobile Milan Hába a doplňuje: "Primární potenciál v tomto okamžiku spatřujeme v aplikacích souvisejících se vzdáleným měřením spotřeby energií, jako jsou elektřina, plyn či voda."

Kromě vlastních úspor plynoucích ze vzdálených automatizovaných odečtů namísto manuálních zákazníci u sítě SIGFOX ocení především kvalitu pokrytí. Zejména v případech, kdy jsou měřicí zařízení (např. vodoměry) umístěna v šachtách v podzemí a podobně, nebyly vzdálené odečty za využití dosavadních síťových technologií vždy možné. Mezi další výhody patří nízká energetická náročnost – zařízení fungují autonomně na baterie umožňující mnoholetý provoz bez potřeby výměny či dobití – a snadná instalace.

SimpleCell Networks síť SIGFOX buduje a je jejím operátorem v České republice. T-Mobile má na starost umístění technologií SIGFOX na konstrukce svých mobilních vysílačů a rovněž dohled a údržbu sítě. Také bude svým zákazníkům nabízet řešení používající připojení SIGFOX pro různé aplikace využití.

Pokrytí sítí SIGFOX ve světě

Globální pokrytí SIGFOX

Síť SIGFOX se instaluje na konstrukce standardních mobilních vysílačů a umožňuje ekonomický a energeticky úsporný přenos malých datových objemů na dlouhé vzdálenosti. Tím odstraňuje bariéry pro širokou implementaci řešení internetu věcí a M2M a zásadně prodlužuje životnost baterie a připojených zařízení. Globální síť SIGFOX je rozšiřována prostřednictvím partnerského programu SIGFOX Network Operator™ s momentálním pokrytím přes jeden milion kilometrů čtverečních. Společnost sídlí ve Francii ve městě Labège, má kancelář v Paříži a pobočky v San Franciscu a v Madridu.

10. 3. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

rychlost internetu

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...