Úvod > Články > Znáte Trello? Používáme ho pravidelně k práci, tak se s vámi podělíme o naše zkušenosti.

Znáte Trello? Používáme ho pravidelně k práci, tak se s vámi podělíme o naše zkušenosti.

Znáte Trello? Ne? Chyba! Webová aplikace Trello je tím nejlepším pomocníkem, který již několik let využívám při práci i při studiu. Kdyby to má drahá polovička povolila, nejradši bych Trello používala i pro chod rodiny.

Znáte Trello? Používáme ho pravidelně k práci, tak se s vámi podělíme o naše zkušenosti.

Co je Trello?

Trello je jednou z nejlepších aplikací, která vám ulehčí řízení a plánování projektů a to vašich osobních i v týmu. Trello využijete opravdu v mnoha oborech. Jediné, co pro používání aplikace potřebujte je připojení k internetu. Aplikaci můžete sledovat v notebooku, ale i v mobilních zařízeních, kde vás notifikace upozorní na každou změnu, která se v Trellu odehrála. Tato cloudová služba, vhodná pro jakoukoli správu projektů a práci v týmu se základními funkcemi, je zdarma. V případě, že byste chtěli využívat pokročilejší funkce Trella v rámci interního systému pro správu projektů, museli byste zaplatit roční poplatek.

Začínáme

Prvním krokem do Trella je jednoduchá registrace. Získáte jméno a heslo a tím se pak klasicky přihlašujete. Jednoduchá a velmi přehledná webová služba umožňuje vytvoření libovolného počtu nástěnek. Ty si můžete podle svého pojmenovat.

Trello - úvodní tabule

Například máte okno pro úkoly, které potřebujete v daném projektu uskutečnit. Pak máte rozpracované úkoly, uskutečněné, proplacené atd. Stejným způsobem můžete postupovat při studiu. Vytvoříte si nástěnku například s předměty. Do každé nástěnky pak můžete vkládat podúkoly.

Trello - plánované úkoly

Sdílení

Pozvánku do Trella můžete poslat svým spolupracovníkům a spolužákům. Členové se můžou registrovat i přihlašovat pomocí Google účtu. Pokud jste správcem projektu, pozvánky členům automaticky přijdou e-mailem, když je do systému zadáte. Jednoduchým přetažením jejich fotografií do daného projektu jim pak dáváte informaci o změně a jim přijde notifikace. Všichni přihlášení vidí vše, co do Trella ukládáte. V jednotlivých okénkách si můžete nechávat také vzkazy. Jakmile se připojíte, rozsvítí se v Trellu světélko a všichni vidí, že jste právě online, i vy tímto způsobem zjistíte, kdo z vašich spolupracovníku je v danou chvíli připojen.

Trello - detail úkolu

Přílohy

Do jednotlivých oken můžete kromě dokumentů vkládat také fotografie, označovat si je barevnými labely, například podle důležitosti a staré projekty pak si archivovat. Velkým plusem je, že ke každé kolonce je možné přiřadit také datum, do kdy má být úkol splněn. Vše si můžete jednoduše plánovat v kalendáři. Stačí jeden klik a dostanete se do přehledného rozhraní kalendáře, kde jasně vidíte, které úkoly musíte splnit jako první.

Trello - kalendář úkolů

Metodologie Kanban, ze které řešení služby vychází, využívá různě pojmenované sloupce. Popišme si funkci Trella například na článku. Když jdu psát článek, dám do prvního sloupce návrh, jakmile na článku začnu pracovat, přesunu jej do dalšího sloupce s názvem rozpracováno, když je článek hotov, přesunu ho dál do sloupce hotové, kde už si to přebírá kolega, posune ho do sloupce korektura, dále článek pokračuje do sloupce schválené, pak do sloupce vydané a na závěr do sloupce proplacené. Je to velice jednoduché.

Navíc do okna mi kdokoliv z kolegů, kteří mají do Trella přístup, mohou článek komentovat. Někdo mě může na něco upozornit někdo jiný přidat fotografie. Nic z toho se neztratí, protože je to uloženo u jednoho a toho samého článku od začátku až do konce. Vyhnete se tím nekonečným e-mailům, ve kterých se po chvíli všichni začnou ztrácet.

Trello - můj postup

Mobilní aplikace

Velmi oceňuji, že Trello je možné mít i jako aplikaci v telefonu. Neustále tak víte, co se ve vašem projektu děje. Trello má funkce pro všechny mobilní platformy. Práce v terénu není žádný problém.

Trello v mobilu či tabletu

Během práce v Trellu jistě ocení funkci kopírování a přesouvání. Celou pracovní plochu můžete překopírovat a zvolit si jestli přitom chcete uchovat i původní okna a jaká bude jejich viditelnost. Přesunovat můžete i jednotlivá okna. Vyberte si možnost Move a zvolte jinou pracovní plochu. Během přesouvání v oknech zůstanou přílohy fotografie, popisky atd.

Závěr

Trello mě opravdu zaujalo a doporučuji ho vyzkoušet všem, kteří mají rádi pořádek ve věcech, na kterých pracují. Tato služba vám i vašim kolegům dokáže ulehčit spoustu práce a dodá vašemu společnému projektu řád a přehled. Navíc se mi líbí, že je službu možné využívat zcela zdarma.

11. 2. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 399 Kč
Cena za měsíc: 299 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Nizozemská vláda možná přestane používat Facebook kvůli pochybnostem o ochraně soukromí

Nizozemská vláda uvedla, že možná přestane používat Facebook. Doporučil ji to místní regulátor kvůli možnému...

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...