Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Instant Messaging má vysokou popularitu

Instant Messaging má vysokou popularitu

Anonym (21.6.2006 00:00:00)

Možná nad tím už ani nepřemýšlíte, ale služby rychlého zasílání zpráv se staly toliko populární, že u některých uživatelů zcela nebo částečně vytlačily běžnou elektronickou poštu z komunikačního popředí.

Werym (21.6.2006 11:37:08)

Přesně v jednoduchosti je síla icq 5.1 bych nikdy nepoužil náročné na RAM i na procesor a to i na 3-4Ghz mašiny : ) kdy při doručení správy pc na pár ms zalaguje což je neunosné používám icq 2003b reklamy tam sice sou ale je rychlí jednoduchý a málo náročný

foibos (21.6.2006 13:06:42)

A až se jednou na tvůj počítač dostane Miranda, pochopíš, že klient ICQ nemusí vypadat jako omalovánky z Mateřídoušky a požírat systémové prostředky jako Ohníček. http://www.miranda-im.org/

Anonym (21.6.2006 22:40:24)

On staci klidne klient pro system jabber. Budto multiplatformni psi nebo systemove min narocnejsi(jede fakt i na dost srotech) Jajc. Pak si staci pustit transport na ICQ a jede se.

Marek (22.6.2006 21:40:02)

No tak zrovna z ICQ transportu provozovatele jabber serveru prilis radost nemaji ... dela to obrovske potize korigovat traffic pres transport tak aby ICQ.com celou IP transportu nezablokoval ... to uz je opravdu lepsi pouzit tu mirandu a prihlasit se pres ni jak na ICQ tak na Jabber (samostatne) ... usetrite tim provozovatelum jabber serveru spousty starosti -- imho admin na jabber.cz by vam o tom mohl rici sve (a taky ze na tamejsim foru rika :-) ) ... proste s uzavrenymi sitemi jsou OPRAVDU potize, neni to jen nejaky vymysl ktery prehlednete stylem: "vzdyt ten transport jede tak jakypak problem ?" :--)

Pet (21.6.2006 12:11:09)

Opravdu nevím, čím u vás získal Skype tak špatnou pověst. U mě nahradil všechny dřívější IM, jeho funkčnost se nedá s ostatními prakticky srovnávat (viz třeba výpadky ICQ). U rozhraní si můžete všechno nastavit, takže není problém obrázková tlačítka vypnout, tak je to čistě účelová aplikace (z tohoto hlediska byly klienti ICQ 100x horší). A na rozdíl od ostatních klientů to bez problémů na všech počítačích chodí, hlasovou komunikaci jsem na jiných počítačích třeba s MSN messangerem nerozchodil.

Dundee (21.6.2006 14:32:23)

Cim? No treba tim ze je to uzavreny system vcetne komunikace. ICQ mohou alespon pouzivat i jine programy (napr. Miranda nebo JIMM na mobilech) A taky tim,ze (uz to tu nekde bylo psano) parazituje na rychlejsich internetovych pripojenich. Reknu li to zjednodusene tak mate li lepsi pripojeni a verejnou IP tak se z vaseho SKYPE stava spojovaci bod pro ty co verejnou IP nemaji nebo nejsou na tak rychlem pripojeni. A vy pak koukate kde se stale berou ty data co tecou pres vase pripojeni. Nevim jak vy ale ja si nevsiml pri instalaci toho, ze by se Skype ptalo jestli vam takhle muze zneuzit pripojeni. Ono to ani neoznami.

Pet (21.6.2006 15:23:27)

1) Já potřebuju funkční program, tj. stačí mi 1 kvalitní klient. Až si budu chtít nějakýho klienta naprogramovat, určitě půjdu do otevřenýho protokolu, ale jako uživateli mi to může být jedno. Pokud se někdo bojí uzavřenosti Skypu kvůli nedostatku konkurence, je to taky mimo. Paralelně používám i SIP a kromě toho existuje spousta programů jako by Skypu z oka vypadly, jen za poslední 2 týdny jsem viděl alespoň 3. 2) Doma i v práci Skype používáme na dostatečně rychlém připojení s datovým omezením, nikdy se více než 2 roky provoz Skypu na objemu dat neprojevil, tudíž mě to taky nezajímá. Až ten problém vznikne, určitě ho budu řešit. Jestli to "parazitování" někomu vadí, ať si Skype neinstaluje. Když to udělá dost lidí, třeba změní strategii spojování.

Marek (22.6.2006 21:07:43)

1) ano Skype nemam v oblibe predevsim proto ze je to konkurencevzdorna sit ... zdrejme tento pojem a jeho dusledky ne zcela jasne chapete, jinak byste nenapsal ze to neni problem a ze je resitelny snadno tim ze existuji jine site ... Vtip je totiz v tom, ze pokud se skype rozsiri zacne fungovat tento argument/prekazka : "ma to kazdy, takze ja pokud s nimi chci komunikovat to musim mit taky" ... a moznost volby je "vite kde" ... Proto uz od pocatku vzdy uprednostnuji takove site, ktere konkurenci pripousti ! .. napriklad site na bazi Jabber+Jingle (kde operuje jako jeden z MNOHA napriklad Google Talk) nebo SIP (za vsechny uvadim klient WengoPhone, nicmene ten lze pouzit nejen ve spojeni s francouzskym operatorem Wengo ale prakticky s jakymkoliv treba z ceskych poskytovatelu 802.VOX , VOIPEX, ... , http://wiki.telefonujeme.com/poskytovatele/index ) ...... v otevrene siti nehrozi ze bych musel menit telefon (klientskou aplikaci) nebo snad ze bych musel zacit premlouvat blizke okoli aby presedlali k novemu operatorovi abych s nimi VUBEC MOHL HOVORIT (coz je realne nebezpeci u Skype) kdyz budu chtit zmenit poskytovatele za jineho , protoze ten muj se zblaznil a jeho sluzby napriklad neumerne predrazuje. 2) V praci pouzivate Skype ? Tak pozor aby vas nevyrazili ... tato aplikace je diky svemu dost nekultivovanemu chovani v siti (obchazi wirewally, naty ...) ve vetsine firem IT oddelenimi zakazovana.

Nargon (22.6.2006 21:15:30)

Co se tyce bodu 2 to "obchazeni" je umysl. Prave aby ten program byl pouzitelny vsude a i pocitacovy blb s nim dokazal pracovat a byl funkcni. Toto je asi jeho hlavni vyhoda, proto je tolik rozsiren.

Marek (22.6.2006 21:42:19)

Dobra, zalezi na UHLU POHLEDU, ze :-) .. nicmene to nebylo to hlavni co jsem se snazil sdelit.

Dunde (24.6.2006 13:54:17)

No tak to je ale nejhorsi vec co to muze delat. jestli se to snazi obejit firewall tak kdo mi pak zaruci, ze se to v dalsim kroku nerozhodne uz ze vnitr rozesilat treba SPAM nebo to pomoci meho PC nepodnika utoky na server NASA ? Kdo mi to muze zarucit kdyz do toho neni videt a jeste to obchazi firewall ?

Pet (22.6.2006 23:34:13)

ad 1) paralelně se Skypem používám třeba i SIP. Když přestane Skype vyhovovat, nevidím důvod ho vyměnit. V počítačový branži je to stejně "každý chvilku tahá pilku". Takže se Skypem na věčné časy a ani o minutu déle. ad 2) z práce mě taky nevyhodí, nemusíte mít strach. Ta firma je moje.

danik (24.6.2006 15:02:35)

jen pro info, ten WengoPhone umi SIP protokol? Zatim pouzivam X-lite a jsem s nim celkem spokojenej, ale uzivatelsky to neni uplne nejprivetivejsi.... a pokud bych do toho Wengophonu mohl nacpat i me kontakty z ICQ a mit pusteneho jen jednoho klienta, bylo by to fajn....

Lovo (23.6.2006 19:50:09)

http://www.root.cz/clanky/10-duvodu-proc-nepouzivat-skype/

Nargon (23.6.2006 20:44:32)

1] Pokud clovek nema v pocitaci nejake dokumenty s oznacenim "prisne tajne" tak je to snad jedno. 2] Centralni rizeni ma jednu nespornou vyhodu, kdyz je server jedinej, tak vi o vsem ve sve siti a muze na to rychle reagovat. V pripade decentralizace mezi dalsi servery bude mnohonasobne dele trvat nez zjisti kam muze neco presmerovat, atd. 3] Vzdyt ty data tecou tim "decentralizovanym internetem" takze z bodu A do bodu D se nemusi pres centralni servery B a C. Proste data tecou kudy je to nejvyhodnejsi. (tady bohuzel centralni server pokulhava a ta nejvyhodnejsi cesta nemusi byt ta nejvyhodnejsi) 4] Staci aby se ve firewallu zakazala prichozi komunikace a razem se z vas supernod nikdy nestane. Ovsem pak se neni cemu divit, ze komunikace z kladna do prahy jde pres atlantu, kdyz tu zadnej supernod neni. 5] Tento bod staci brat z druhe strany. Vy platite za vyuzivani sluzby skype, skype vam plati za vyuzivani vaseho internetoveho pripojeni. Ceny se odectou, dostanem nulu a je tu sluzba, ktera je zdarma a vyuziva vase internetove pripojeni. 6] Odposlouchava se dnes vse i e-mail. Proste dalsi sluzba, na seznamu odposlechu. Protoze "hlas" se softwerove odposlouchava mnohem hure nez text, tak by museli zamestnavat sta tisice lidi, kteri by poslouchali zpravy. A minimalne 95% zprav by bylo typu: "zitra ma moje dcera narozeniny. Prijdes na oslavu? .. Jo jasne prijdu." Kdyz se bojite o informace s napisem "prisne tajne" tak to nekomu sdelim na schuzce z pusy do ucha. Ikdyz ani pak si nemuzete byt jisti, ze na vas nikdo nemiri mikrofonem. 7] Vetsina softweru ma nejakou licenci a nejakou placenou licenci. V dnesnim capitalistickem svete je normalni ze se za veci plati. Kdyz uz mate tu vyhodu a muzete jejich sluzbu vyuzivat "zdarma" tak by jste snad v licenci chteli mit pravo kecat vyvojarum do prace a rikat jim jak to maj delat? Co se tyce GNU GPL, tohle je podle meho licence spise pro nejake "nadsence" kteri jsou ochoti svoji praci nekomu dat zdarma a jeste mu dovolit aby stavel na vasem pracne vyrobenem zakladu. 8] Ano s timto bodem souhlasim centralni server ma nedostatky v "hledani" optimalni cesty. 9] Jak jsem jiz rekl v bodu 4 zakazat na firewallu prichozi spojeni, nestanete se supernodem a ta "komunikace" co vasi firemni siti bude prochazet bude jen vase a ne cizi. A co se tyce prumyslove spionaze, jedine ucine reseni je fyzicke odpojeni od internetu. Vzdy se najde zpusob jak obejit zabezpeceni na siti. Ale kdyz to neni fyzicky spojeno tak to obejit proste nejde (teda jedine, ze si to tam nekdo pujde fyzicky zapojit). 10] Autori si chrani svoji praci aby na ni mohli vydelavat. Pokud by napriklad vydali dve verze stejneho programu. Jednu placenou a jednu pod GNU GPL licenci. Kolik lidi by si asi poridilo tu placenou verzi?? Hadam ze to bude procento velice blizke nule. P.S. Osobne skype nepouzivam, bohate si vystacim s textovou komunikaci v podobe icq, irc... A hlavne clovek nemusi vypinat hudbu, kterou posloucha a muze komunikovat.

Anonym (28.6.2006 22:26:46)

Kurňa, to je sloh!

Nargon (28.6.2006 23:06:40)

jo dlouhej, sice tam puvodne melo byt jeste par radek, ale forum nepripusti prispevek delsi nez 3000 znaku.

Anonym (29.6.2006 10:05:44)

:-D To jsou zmetci! Tak zkus napsat e-mail na DSL.cz, jestli bys pro ně nemohl dělat články. Myslím, že nebudou proti.

Nargon (29.6.2006 12:08:31)

Jenze ja jsem linej spisovat. A jeste vymejslet na co. Radsi odpovidam na casto stupidni dotazy. A kdyz je v te otazce trosku vice bodu, pak je z toho sloh.

Učitel jazyka českého (30.12.2008 23:15:39)

Pište česky Vy čuňata! :)

foibos (21.6.2006 13:02:01)

"Rize komerční IM"... Ale ne, autore, nehledej za vším cizí slova, jinak sem tam vznikne takovýto ryzí blábol.