Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Placená VoIP v zemích českých

Placená VoIP v zemích českých

Anonym (19.7.2006 00:00:00)

Mnoho firem i domácností pochopilo, že pevná linka v podání Českého Telecomu není zrovna nejekonomičtější řešení hlasových služeb. Někdo pevnou linku zrušil, jiní zůstávají v područí ČTc, další zvolili alternativu VoIP telefonie.

VoIP (19.7.2006 08:31:39)

Přesně jak píšete na konci svého článku, existuje spousta menších poskytovatelů a je velká škoda, že je nikdy do Vašich článků nezařazujete... Co Vás k tomu vede, když právě VoIP je dostupný téměř komukoliv kdo má kvalitní internet? Ve Zlínském kraji nabízí tyto služby například AVONET (http://voip.avonet.cz) Poplatek za zřízení služby: 250 Kč Paušální poplatek za užívání: 0 Kč Cena minuty hovoru do pevných sítí ČR: 0,84 Kč ve špičce a 0,63 Kč mimo špičku Cena minuty hovoru do mobilní sítě ČR: 3,99 Kč Systém účtování: po minutách, při volání do mobilních sítí a zahraničí první minuta celá, pak po 30 sekundách

Anonym (19.7.2006 09:31:54)

A jeje, ted si sem kazda socka bude rvat reklamu na svoje nesmyslny a predrazeny sluzbicky

Anonym (20.7.2006 17:03:37)

Me to predrazeny nepripada ... az na ten zrizovaci poplatek to vypada velmi dobre ..

viktor (22.7.2006 13:43:31)

Pokud ty ceny nejsou, jak je v CR bohuzel obvykle, uvedene bez DPH...

okradeny (28.8.2006 17:20:11)

byl jsem okraden jiz na 2 uctech. Myslel jsem ze se na Voipdiscountu jedna o nejakou zavadu a zaregistroval a zaplatil ucet na voipcheap, prisel jsem po chvili o dalsich 10€ takze celkem o 45€. nechaji cloveka akorat nabit ucet a pak ho zablokuji na odchozi volani (nalogovat se lze normalne) Na emaily ani na faxy nereaguji. Informoval jsem Paypal, budu kontaktovat nemeckou policii a soudy

Anonym (20.7.2006 17:06:34)

A mimochodem vis ty vubec co si lide bezne predstavuji pod terminem socka ? :-) Tezko do teto kategorie sapada provozovatel VoIP sluzby, ktery se nejspis bez socanske site davek dokaze obejit a stoji na vlastnich nohach ...

Anonym (20.7.2006 18:40:18)

Nesnasim "garazovy prodejce" co vsude chodej a vykladaj jak sou strasne dobry...

jarek (19.7.2006 20:40:05)

Take neni spatny www.retecall.cz- tarifikace po vterinach, bez pausalu, zrizeni zdarma, maly uvitaci-zkusebni kredit J.

Pet (19.7.2006 23:18:05)

Ceny o trochu lepší než u toho vykuka výše - přece jenom tarifikaci 60+60 nemusím. Přesto chybí jakékoli údaje o protokolech, doplňkových službách...

Freezy (19.7.2006 11:51:55)

jestli muzu doporucit tak www.voipdiscount.com je super na pevnou u nas zadara a na mobil 0,16€ volani do USA zdarma ...mohhu jen doporucit

vlazy (19.7.2006 18:37:23)

Ono ten VoipDiscount zase není až tak hodně super jak to píše Freezy. Já ho mám nainstalovaný v počítači. Zdarma na pevnou linku v česku a do mnoha zemi světa se opravdu dá s timto programem telefonovat, ale takový bezplatný hovor je omezený pouze na 1 minutu což je podle mého názoru dost značnou nevýhodou. Po 1 minutě kdy se hovor automaticky přeruši je sice možné tel. číslo zadat znovu a v telefonátu pokračovat dál, ale asi ne každému takové neustále přerušování hovoru bude vyhovovat. Navíc po několika hovorech (asi 5) se toto telefonování zruší a je pak třeba si předplatit kredit se kterým je pak možné volat neomezeně dlouho a nebo se znova pod jiným jménem zaregistrovat. Já jsem po přechodu z internetu prostřednictvím tzv. DialUp na bezdrátové WiFi zrušil pevnou linku od Českého Telecomu a nyní hledam nějakou jinou možnost levného občasného telefonování. VoipDiscount mi ale příliš nevyhovuje. Rozhoduji se mezi různými možnostmi telefonování prostřednictvím internetu a mobilem. Prozatím to vypadá, že si nakonec asi pořídím mobil. Uvítal bych kdyby zde mohli něco napsat ti kteří už nějaké internetové telefonování používají. Zajímá mne jak je kdo s tímto způsobem telefonování spokojen. Ono asi ne každý poskytovatel VoIP telefonování poskytuje stejně dobré a kvalitní služby a asi ne každý je stejně levný a cenově výhodný.

Pet (19.7.2006 19:08:53)

Už přes 2 roky používám Skype, a to jak pro volání na pevnou, do zahraničí, tak i komunikaci a IM PC-PC. Velice levné, snadné, jednoduché dobíjení, perfektní přehled, videokomunikace. Jako základní službu vřele doporučuji. Nedávno jsem si pořídil Voxe (doma, ve firmě, rodiče) - díky tomu, že teď dotovali zařízení, jinak byly pořizovací náklady příliš vysoký. Funguje to vcelku v pohodě, výhodou je provoz bez zapnutýho PC a hlavně lepší tarifikace na mobily a i na pevnou (hlavně díky 1+1). Pro někoho může být výhodou i příchozí číslo. Skype k tomu používám jako doplněk dál na IM a většinu volání do ciziny. Je to i lepší i pro neodborníky, kteří dostanou do ruky obyčejný telefon a není potřeba jim nic dlouho vysvětlovat.

Anonym (20.7.2006 16:58:41)

Take jsem chvili pouzival skype, az do chvile nez jsem se dozvedel ze mi uzira konexi kapacitu me internetove pripojky I KDYZ NIKAM NEVOLAM ... proste ten program porad neco nekam odesilal a prijimal a NE A NE S TIM PRESTAT. ... Skype uz neverim !

Pet (21.7.2006 00:01:26)

Naštěstí to nikdo nikomu nenutí. Já mám Skype na několika počítačích, někde datový limity jsou, jinde ne, ale nikdy jsem znatelný datový provoz Skypu nezaznamenal.

Matyas (21.7.2006 15:08:15)

Ahoj, u Skypu je znama vec, ze nejsi-li za NAT (překlad IP adres = sdílené připojení k internetu přes jednu veřejnou IP adresu), tak funguješ zároveň jako proxy server pro jiné hovory.

Anonym (20.7.2006 21:43:01)

Pročtěte si již zmíněné forum www.telefonujeme.com, najdete tam téměž stoprocentně všechny odpovědi na vaše dotazy o VoIP.

vlazy (20.7.2006 23:17:35)

Forum na www.telefonujeme.com je výborné. Dá se tam najít mnoho zajímavých informaci a rad ohledně VoIP. Našel jsem tam zajímavého českého operátora VoIP s názvem VOLEJ LEVNĚ (www.volejlevne.cz) který mi připadá být asi jededen z nejlepších. Umožňuje vybrat si operátora pro každé jednotlivé telefonování tak aby hovor byl co nejlevnější a rovněž lze telefonovat i z pevné linky za jejích internetové tarify. Prozatím jsem si to důkladně všechno neproskoumal, ale vypadá, že VOLEJ LEVNĚ si asi pořídím. Zajímalo by mne zda někdo máte nějaké zkušenosti s VOLEJ LEVNĚ a jaký máte kdo názor na tohoto VoIP operátora.

Mirek (21.7.2006 23:00:30)

Už dlouho používám www.volny.cz . Vyzkoušel jsem snad všechny provozovatele. Zvolil jsem tarif bez paušálu a koupil si hlasovou bránu Asus VP100 s výstupem pro dva telefony, nebo telefon a fax. Jsou tam možná i dvě telefonní čísla. Volný mne dostal hlavně proto, že se nestarám o žádný kredit a jednou za měsíc mi pošlou fakturu za to, co jsem provolal. Na www.joyce.cz můžete v akci pro tutp službu získat telefonní číslo zdarma, tak mám jedno na telefonování a jedno na fax. Za hlasovou bránu lze zapojit jakýkoli starší telefon. Počítač může být vypnutý. Navíc hlasová brána si vynutí průchod potřrbných dat pro telefonování, když třeba moc sosáte. Telecom už dávno nemám a jediný rozdíl je v tom, že volám levněji a kvalitněji. Připojen jsem na internet kabelové televize www.chello.cz Volný má navíc 24 hod. servis a ochotné techniky s čímkoli poradit. Pro volání do zahraničí používám Skypa, loupnu tam občas pár Euříček a kecám se ségrou v Německu za 0,50 Kč za minutu. U Volného by to bylo za 2,- Kč. Každopádně omrkněte všechno, ale asi stejně nakonec skončíte u Volnýho, kde i hlasový přenos díky poskytovaným kodekům zdá se být nejlepší. Hodně zdaru a co nejmíň potíží při odhlašování od Telecomu Vám přeje Mirek.

vlazy (22.7.2006 11:29:21)

Já jsem v poslední době omrknul více různých poskytovatelů VoIP telefonování. VOLNÝ TelefoNet není špatný, ale jsou i jiní levnější poskytovatelé VoIP. Prozatím mi připadá být nejlepší VOLEJ LEVNĚ o kterým jsem už zde psal. Asi si to pořídím a uvidím jak s tím budu spokojený. Ono poskytovatelé VoIP telefonování je asi bez problémů možné kdykoliv změnit. Jinak jsem trochu diskutoval e-mailem s poskytovatelem VOLEJ LEVNĚ ohledně přidělování v česku veřejných tel. čísel pro VoIP. Ten mi tvrdí, že je to v česku podle telekomunikačního zákona nelegální. Operátor poskytující veřejnou telefonní službu je ze zákona údajně povinen garantovat kvalitu, spoždění a pod. To ale nemůže, protože to záleží především na kvalitě připojení k internetu uživatele apod. VOLNÝ a jiné firmy které v česku nabízejí pro VoIP veřejné tel. čísla tak asi riskují za to velké pokuty. Telekomunikační zákon neznám ale zdá se mi být málo pravděpodobné, že by VOLNÝ a jiné firmy tím vědomě riskovaly vysokou pokutu. Takto je to už delší dobu a kdyby to bylo nelegální tak by se snad o tom něco více mluvilo a tyto firmy by už asi dávno možná byly nějak donucené s přidělováním tel. čísel přestat. Možná, že tyto firmy mají na to udělenou nějakou vyjímku.

viktor (22.7.2006 13:40:06)

Ja ti nevim, pouzivam Softphone a voipbuster.com, voipdiscount.com (vse stejjna firma, ma tech znacek s ruznymi ceniky asi 10 - mimo jine jeste i sparvoip.de). To volani zdarma funguje bez problemu, jen chteji pozlat min 10 EUR kredit, ktery pak plati asi 180dni. To mi prijde celkem fair - poslel jim 250 Kc a muzes vic nez pul roku plkat do CR, Nemecka, na Novy Zeland, do Chorvatska ci Polska a mnoha jinych zemi. Po vycerpani FUP (~40hod mesicne) pak 1c za minutu. Jdou pouzivat i pres SIP - kdyz si poridis nejaky VoIP hardware, nemusis kvuli volani saskovat s pocitacem a mas normalni telefon, ktery pri prich. hovoru zvoni. Ah ano, a zdarma Ti daji i prichozi tel. cislo, pricems slibuji, ze kdyz tam budou sem tam i nejake prichozi hovory, nechaji ti ho (narok na nej nemas).

Bob (23.8.2006 15:52:55)

A nebo CallTone na http://www.calltone.cz Je to nový český VoIP operátor.

Saty (20.7.2006 08:22:19)

V článku je chybná informace o tarifikaci služby ha-loo, po minutě se už dávno neúčtuje, nyní je tarifikace po vteřinách od začátku hovoru

Telefonujeme.COM (20.7.2006 17:11:04)

Blizsi informace k tematu jsou na wiki.telefonujeme.com (je to wiki, takze jeji obsah muzete klidne pomoci utvaret i vy) .... pripadne pokecat na tema muzete na diskusnim foru www.telefonujeme.com

Anonym (22.7.2006 21:43:37)

po minutách jak je v čláku zmíněno je blbost, mají účtování po sekundách (1+1)

Anonym (25.7.2006 14:47:20)

mne prijde zajimavy www.voipex.cz sice neni nejlevnejsi, ale za to funguje a to bez problemu. pouzivam ho uz vic nez pul roku a zatim zadny problem. u VOX 802 je znacnou nevyhodou ze nepodporuje kodek G729 a taky pres nej rozumne nejede fax. retecall a podobnych sluzeb s nulovou nastvitelnosti a problamtickou funkcnosti lze najit pomerne dosti. ted je otazka, zda chce clovek volat, nebo testovat:) a taky voipex dava ke kreditu telefon zadarmo (coz pravda taky dela vic voip operatoru).

Ronys (1.8.2006 10:28:04)

Taky jsem dal AVE tomu žlutému Telecomu a to po zatěžkávací zkoušce VoIP tady ve firmě. Jedeme teď přes VoIP bránu ZyXel Prestige 2002, kterou jsem sehnal na www.waveshop.cz za rozumný peníz a dále přes Ha-loo. Do ZyXelu jsem zapojil analogový telefon a fax a perfektní. Nemůžu si za tu dobu na nic stěžovat. Akorát by mohl někdo u Ha-loo změnit hlas upozorňující na nízký kredit. Toho se vždycky leknu :) ...ale aspoň mne to vyburcuje ho hned navýšit. Další vychytávka (ta bude ale asi u všech VoIP operátorech) je platba přes kreditní kartu. Když šetřit tak všude, a tak platby použitím karty jsou zdarma... jaká to úleva neplatit bankovní nebo poštovní poplatky. Jinak vždycky bych se koukal na to, za co kdo dostane něco zdarma. Já na tyhle akce nejsem, nerad se někde upisuju na rok či dva, nebo nějakým kreditem... vždycky za tím něco nevýhodnýho bude. To samé platí i u paušálu. Ta volnost, platit si kredit... dle potřeby a ne že každý měsíc mi přijde faktura, děkuji už ne..e. Fakturu mám cca. do 15 minut po zaplacení kartou a tak není co řešit, jen si ji vytisknout. V čem jsou pak ale rozdíly jsou ty tarify. Mně vyhovuje Ha-loo... V ČR má pro mne supr tarif a když je někdo ukecaný a že je... a volá mi, tak to můj kredit krásně posiluje. Ale v hodně případech je nejvýhodnější to účtování po vteřinách na pevnou i mobilní síť. Jakýkoliv operátor s tímhle účtováním má velký plus. Volání z firmy ven je často v délce 10-15s ... a je lehké spočítat kolik mne to stojí a kolik tomu, co má účtování po 30s nebo 60s... A samo, že využívám ještě Skype. Tam je i ten chat. Ono někdy když je blbá nálada je lepší psát než mluvit... a na druhé stránce jak se říká: v psaném řekneš více :) ... ale ten už nedopuju žádným kreditem...ten je jen na zábavu.

Anonym (1.8.2006 10:35:55)

Nesnasim kdyz jsem pracovnici nejake firmy davaji reklamu na sve vyrobky :-(((

Anonym (2.8.2006 09:26:39)

ty vtom vidis nakou reklamu, si nejdriv precti vocem to tady je a pak tady nekoho prud vocasi. ti to klidne napisu vicekrat ha-loo ha-loo voipex voipex skype skype volny.cz volny.cz jestli chces aby se tu mluvilo o voip operatorech bez voip operatoru tak si kup jogurt a bez si poslouchat karla halu a jeho bzukot lesnich vcel nekam do kouta. ,,ate el nato di kuanto,,

vlazy (2.8.2006 12:04:43)

Někteří lidí asi nemají zájem v diskusich na www.dsl.cz diskutovat, ale pouze se dobře pobavit tím, že někoho mohou zde kritizovat, provokovat a kazit tak těm co mají o skutečnou diskusi na dané téma zajem.

Gorak (30.8.2006 21:28:30)

Docela dobrá nabídka ha-loo se slevou 10% na hovorném (registrace přes partnera) je na http://ha-loo.virsip.net

KOTOUC (2.8.2006 21:51:02)

Hromada známých využívá služeb německého Betamaxu - Provozovatel VoipBuster, VoipDiscount, VoipCheap a dalších. Nekolik testovacích minutových hovorů zdarma. Po vložení kreditu 5 Euro (s daní 16% je to 5,8 Euro) možno volat zdarma na pevné po ČR, skoro celé EU, USA ... (dohromady cca 40 zemí) Kredit je platný 120 dní a během této doby je dobré ho alespoň částečně provolat (MOBILY, SMSky). Dalším dobitím se platnost prodlužuje na dalších 120 dní. Je možné volat buďto přímo z PC pomocí sluchátek a mikrofonu (od 150 Kč) nebo IP telefonu či ATAdapteru (bez nutnosti zaplého PC - od 1500Kč). Do tohoto adapteru zapojíte běžný telefon, třeba bezdrátový a nepoznáte rozdíl od TELECOMí linky. Přelad orig. stránek na http://voip.tch.cz Zde také popsáno jak jednoduše poslat kredit.

Pet (3.8.2006 00:29:35)

Tyhle provozovatelé mi moc spolehlivý nepřipadaj. Ceny a podmínky se tam mění každý skoro každý den, když jsem chtěl dle nabídky zkusil udělat zkušební hovor, tak mě to poslalo dost daleko. Možná kdo chce ušetřit za každou cenu...

Milda (3.8.2006 10:14:16)

Taky se přikláním k tomuto názoru. Dále se mi zdá v dnešní době, kdy je u nás plno možností a výběrů mezi VoIP operátory posílat peníze ,,někam,, kde ani kolikrát nemám možnost jak co reklamovat. Sám jsem se setkal s problémem platby na Skype. Doba, než byl kredit započítán se rovnal 4 týdnům... a to je hodně zlý. Nevidím ale problém v tom, proč nevyužívat i více operátorů tady u nás, hlavně v případě volání do zahraničí. Běžně používám VoIP adaptér na 2 účty a tak se každý z účtů nastaví na jiného operátora. No a pak je otázka - co znamená ušetřit? Jestli volám ať už u nás nebo v zahraničí někomu hóóódně často a dlouho a má-li on sám slušné připojení k netu, tak proč to neobejít tím, že si udělá u stejného operátora co mám já účet. Pak je hovor grátis... ať je u klokanů nebo v Humpolci.. jsou to data bez omezení.

OTTO (3.8.2006 15:17:29)

Mám VoipDiscount nakonfigurovanej na SW ústředně AXON pro nasi komunitní síťku (15Xpc 8XIP tel.). Všichni vláme bez problémů, příchozí číslo funguje a jednou za 120 dní tam nasypu 200 Kč. Samozřejmě že používáme více ext. účtů, ale VoipDiscount je prioritní linka pro volání na pevnou. Výpadky jsou - jednou za den na 10 minut. Jednou to nejelo asi 6 hodin (v noci z neděle na pondělí). Větší problémy ale mám s FAYNem - v poslení době výpadek i několik dní. Behem dne tak 3 - 10x výpadek na 10 - 30 minut. Dost hrůza. S VOXem je to trošičku lepší, ale chyby při SIP registraci se mi v logu objevují také častěji než u VoipDiscount / SIPDiscount http://voip.tch.cz

Krajda (4.8.2006 19:45:22)

Na stránkách VOIPDISCOUNT po přihlášení lze koupit kredit min. 10 Euro. Mám tomu rozumět tak, že přes RESELLERA ze stránek http://voipdiscount.tch.cz lze koupit kredit 5€uro ? Jakou platnost má tento kredit ? (10 Euro má platnost 4 měsíce) Krajda

Tomas.O. (7.8.2006 23:42:30)

http://www.voipdiscount.com http://www.voipbuster.com http://www.voipcheap.com http://www.freecall.com http://www.poivy.com a další jsou varianty VOIP telefonování stejné firmy. Rozdíly jsou minimální. Zajímavé na tom je, že lze volat na české (a dalších 40 zemí) pevné linky zdarma. Omezení je na 5 volání v délce 1 minuta. Po vložení kreditu cca 200 Kč je volání do ČR ( a dlaších cca 40 zemí) už neomezené. K telefonování stačí PC připojený k vysokorychlostnímu internetu, sluchátka a mikrofon. Zvládne to i dítě nebo babička. Jesliže nezvládáte angličtinu, stránky jso přeložena na : http://voip.tch.cz