Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > TO2 a wi-fi 5GHz

TO2 a wi-fi 5GHz

MontCorbier (25.7.2006 19:13:10)

Jsem občasný návštevník tohoto fóra a v jedné debatě, o objednání služby InternetExpress, mi střelilo do oka: "Kašli na InternetExpress, 5GHz rulezzz !! " Tak mi mě zajímalo zda o tom někdo nevíte něco bližšího ??

Anonym (25.7.2006 22:47:51)

Co chceš bližšího? Kvalita ADSL je u stejného poskytovatele po celé republice +/- stejná. Naproti tomu u bezdrátů jsou obrovské rozdíly a je tam příliš mnoho neznámých na to, aby se dalo jednoznačně odpovědět. Služba může být levná a perfektní, nebo také drahá a prakticky nepoužitelná. Pásmo 5 GHz je (zatím) podstatně volnější jak 2,4 GHz, takže při slušném poskytovateli s kvalitní konektivitou, použití kvalitní technologie (třeba Motorola Canopy), rozumné vzálenosti a viditelnosti na přístupový bod a kvalitní montáži může být opravdu rulezzz!! V opačném případě to může být pěkná noční můra. Takže zmapuj poskytovatele ve svém okolí a sežeň si REFERENCE od jejich zákazníků. Pak se můžeš rozhodnout...

Provider (26.7.2006 03:35:31)

Motorola Canopy, zni sice hezky, ale trochu drahy zařízení. Pokud bych se mel opet rozhodovat, koho na bezdratu volit, tak od lidi kteri maji Canopyny ruce pryc. Ano je to velmi kvalitni, ano nejsou s tim problemy. ALE kdo vyhodi z okna penize za proprietalni reseni, ktere se da obejit ruzne a obdobne kvalitne, je bud lama, nebo nema dobry plan. To prvni je videt casteji nez to druhe. Muzu souhlasit s referencemi,ale "kvalitni" neznamena nutne draha respektive canopy. Kde se berou penize na technologii, z poplatku nebo poctu uzivatel na Mbit. Nejspolehlivejsi cestou je, si vyzkouset kazdeho poskytovatele v okoli po dobu jednoho mesice. To napovi mnohem vic nez soused, kter si stahne maily a jde do hospody nebo do postele.