Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Nestabilní rychlost

Nestabilní rychlost

Peterecek (29.8.2006 21:44:39)

Dobrý den, měl bych takový menší dotaz! Za poslední dobu (asi od začátku minulého týdne) se mi z dříve velmi stabilní a spolehlivé služby Internet Exprex Sprint (3 Mbps / 256 Kbps) stala doslova nějaké venkovská Wi-Fina. (jen pro upřesnění podotýkám že jsem z lokality Vsetín) Kolem pátku minulého týdne, kdy rychlost byla mizivá (Asi 256 Kb/s pro DS), jsem se dotázal na bezplatnou linku TO2, kde mi bylo sděleno, že dočasný výkyv je možný z důsledku uprgradu serverů v lokalitě na ADSL2+, v pořádku, pochopil jsem, na druhý den šlo všechno jak má, technici mi zavolali, zeptali se, vše šlo a bylo to v pořádku. Ovšem v neděli nastal stejný problém, rychlost se pohybovala v rozmezí 128 Kbps - 1024 Kbps, o5 jsem volal na Telecom, o5 to prověřili, zavolali následující den, o5 to bylo v pohodě (Btw volali dnes ráno) ovšem dnes večer měřím a ''nečekaně'' rychlost zase není taková jako by měla být. Podotýkám že operátoři TO2 se mi neustále snažili vštěpit, že jsem překročil FUp i přesto že je na konto.internetexpres.cz v menu výrazně napsáno FUP - neaktivní a kdyby byla tak se má rychlost má pohybovat okolo 128 Kbps v obou směrech, což je teď vyšší. Nikdy jsem s TO2 neměl žádné problémy a když náhodou nějaká menší nestabilitka tak jsem

Petereček (29.8.2006 21:47:19)

zavlal na linku a vše se vyřídilo, dokonce ani FUP mi nevadila, prtoože jsem ji v podstatě nikdy nepřekročil snad ani z poloviny. Ale v poslední době jakoby se začala tato společnost lákajcíí stabilním internetem v okolí hroutit a začíná mě dost s**t kvalita poskytovaných služeb a spokojení techniků s tím že chvíli to jde v pořádku (to jim stačí k naplnění jejich požadavků) a neustálé výkyvy je nezajímají. Myslím si že za tu cenu (799,- bez DPH) s ohledem na rychlsot která je za tu cenu celkem nízká, by kvalita měla být maximální, což až do posledního týdne byla. Ptám se vás jestli nemáte někdo stejné problémy, nebo poznatky..

Milan (29.8.2006 21:51:23)

Registruji podobné problémy, prý je to v souvislosti s IPTV. Ale mám to od kamaráda a kde on na to přišel nevím. Mělo by se to projevovat regionálně. Čili teď třeba Brno a okolí, za pár hodin Plzeňsko apod.

Peterecek (29.8.2006 21:52:42)

No v podstatě to ej ten upgrade serverů na ADSL2+, který jsem zmiňoval, jenže když ten upgrade proběhl u nás asi ze soboty na neděli, proč i teď po dvou dnech je rychlost opět nestabilní?

Milan (29.8.2006 21:55:23)

Třeba zjistili, že to nefunguje, tak provádějí downgrade. pokus o vtip

Peterecek (29.8.2006 21:57:00)

Lol, úspěšný pokus! Teď když ten slavný FUP není aplikován tak aspoň na provokaci stahuju Linux (2 GB), po stáhnutí mažu a stahuju znova