Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Odinstalování sdíleného připojení z Windows XP

Odinstalování sdíleného připojení z Windows XP

Karel (2.9.2006 12:27:28)

Měl jsem připojení 2 PC k Internetu přes modem ADSL, přičemž jeden PC byl sdílen přes druhý (síť přes switch). Teď jsem přešel kvůli nezávislému připojení + firewall na modem/router. Na dříve sdíleném PC mi ale nefunguje prohlížeč IE. Při startu hledá nějaký server 1.0.0.0. Asi to souvisí s dřívějším sdílením, přičemž aktualizaze z tohoto PC např. NOD 32 ap., které nepotřebují IE fungují bez problémů. Jiné připojené PC v síti také fungují. Nevíte někdo jak toto sdílení odinstalovat. Ikona tohoto sdílení byla na tomto PC jen za chodu v sekci síťová připojení.

Kralik (2.9.2006 18:28:47)

Kralik (2.9.2006 18:33:35)

Ovladaci panely -> Sitova pripojeni -> Pripojeni k mistni siti -> Protocol site Internet (TCP/IP) -> Vlastnosti -> Obecne -> Ziskat adresu IP ze serveru DHCP automaticky, Ziskat adresu serveru DNS automaticky. Ovladaci panely -> Moznosti Internetu -> Pripojeni -> [nazev vaseho stareho pripojeni] -> Nastaveni -> [vypnout sdileni]. Za predpokladu, ze vas router prideluje IP adresy pres DHCP, melo by to bezet. Pokud mate staticke adresy, musite nastavit adresu routera jako "Vychozi brana" (gateway).

Anonym (2.9.2006 20:03:33)

IE - Nástroje - Možnosti internetu - Připojení - Nastavení místní sítě - a jestli je tam proxy tak zrušit. Jestli není, tak je problém jinde.

Ivan (3.9.2006 11:43:58)

Mám pouze, dotaz (jsem laik a ve Vašem problému bych neuměl poradit): V souč. době taktéž řeším problém připojení 2 PC na NET, kdy jeden z nich již je připojený a oba jsou v síti. Na kolik Vás vyšlo zařízení pro souč. připojení, resp. co jste musel zakoupit a prosba - popis konfigurace připojení. Děkuji.

Anonym (3.9.2006 15:59:17)

Chtělo by to více informací: jak a přes co (usb/ethernet) a přes koho je připojený stávající počítač.

Karel (3.9.2006 17:19:40)

Modem Sagem USB + rozbočovač + připojení ADSL jsem asi rok používal od ČTel (dnes už Telefonika O2). Síť pomocí switche (cca 400,-Kč. Druhý počítač byl sdílen. Teď jsem jen zakoupil ADSL modem/router+firewall (Asus cca 1200,-Kč. Vše přes Ethernet (Sagem USB už nepoužívám). Nastavení modem/routeru je popsáno v manuálu. Ve všech PC nastaveno přidělování adres pomocí serveru DHCP (proxy zakázán). Vše funguje kromě výše popsaného (připojil jsem i notebook). Určitě by pomohlo přeinstalovat Win XP, ale to chci až v krajním pčípadě.

Anonym (3.9.2006 20:18:45)

Přeinstalovávat nic nemusíš, vyhoď ovladače na Sagem, pokud je ještě někde máš, nebo aspoň v IE v nastavení telefonického připojení a sítě VPN nastav "nikdy nevytáčet připojení". Pokud ani toto nepomůže, tak vyzkoušej WinSock XP Fix http://www.majorgeeks.com/WinSock_XP_Fix_d4372.html Mimochodem, jaký používáš firewall a antivirus - podobné zmatky občas dělá Avast.