Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Zákonem na bezpečnost Wi-Fi

Zákonem na bezpečnost Wi-Fi

Anonym (6.9.2006 00:00:00)

Kalifornští zákonodárci očividně nemají co dělat, a tak si od důležitějších věcí odskočili odhlasovat zákon nutící výrobce routerů pro Wi-Fi, aby své výrobky prodávané ve státě Kalifornie doplnili o varování před nezabezpečeným Wi-Fi.

Viktor Špička (6.9.2006 20:21:05)

No mně se to jako špatný nápad nezdá . Narozdíl od horké kávy totiž uživatel zjistí, že něco jako zabezpečení na wifi je dobré až když je zpravidla po všem . Navíc převalná většina chce všechny ty krabičky nastavit tak aby se mohli připojovat odkudkoli . Zabezpečení sítě jim je cizí . Natož pak nastavování nějakých prvků . Když nic jiného , tak alespoń toto varování - u napájecích částí taky čteme varování před úrazem el proudem tak proč se tak vztekat před další větou na zařízení . Pochybuji že WPS bude něco zásadního na stávající situaci řešit , prostě pokud se zabezpečení nestane triviální povinnou procedúrou při vytváření spojení , převážná většina z home user se jím nebude zbytečně zdržovat . Mimochodem nezabezpečené wifi neodsuzuji , (se svým CDMA bych místní nezabezpečenou sít´ kolegovi jen stěží nahradil ). Každý kdo nevědomky poskytuje možnost připojení ostatním za současného stavu věcí není defakto odsouditelný , v americe se toho děsí - osmdesátiletá bába která stahuje dětské porno a ani o tom neví a nemůžeme ji zavřít protože o nutnosti zabezpečední nebyla informována . To zavání nepatřičnou svobodou . Osobně nemám nic proti tomu , aby mé připojení využívali v rozumné míře i ostatní (neplatí -jaká hrůza on mne okrádá !!! - typicky čecháčkovský přístup , nic proti nikomu ...) , jsem si toho vědom a jsem jen rád , že doba dialupu a očí na hodinkách skončila .

P. (10.9.2006 12:39:00)

Zdravím, máš pravdu a s tvým příspěvkem souhlasím. USA jsou divná země a kopírování těhle jejich kokotin nám nic dobrého nikdy nepřinese. Já sem dokonce na svojí sekačce na trávu našel napis "Not to be saled in California.." Nebo tak něco...protože si tam separátně vymysleli jiné emisní limity..Ale zpět k Wi-Fi. Zabezpečení je dobrá věc a je dobré na něj myslet..ale spousta sítí je odkrytá úmyslně. Nic důležitého na nich není. Je to jako kdybyste mě kritizovali za to, že na mojí chatě nejsou dost pevné dveře, někdo jí otevřel, vzal mou sekeru a umlátil s ní svou babičku..nemohu za to být činěn odpovědným Odpovědný je vždy ten kdo páchá. Zneužije li někdo mé, byť nezajištěné, připojení k něčemu zlému, stále je on, kdo má ruku na myši a páchá vědomě škodu apod. Mám auto, které lze snadno ukrást, také mi nikdo zákonem nenařizuje, abych si do něj dal alarm..a když ho někdo ukradne a někoho s ním zabuje..odpovědný je on. Tak snad tu logiku chápete. Doufám, že se nedožuju u nás dne, kdy se lidé budou bát používat takovéto technologie aby je někdo netrestal za cizí skutek nějakého hackera...to bysme to dopracovali pěkně do pr.... Také souhlasám s tím, že většina lidí zabezpečí své Wifi jen tehdy, bude li to snadná součást instalace...věci rozumím ale i mě nastavování klíče atd. obtěžuje a když jde jen o mé sdílení domácího onterentu...kašlu na to....