Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > D-Link G684T

D-Link G684T

Razor (29.10.2006 10:12:12)

Potreboval bych poradit,zrizujeme od O2 Internet Expres 2048kb/s A TED TO HLAVNI:Mame rodinny dum a pevnou linku mame v prvnim patre a pocitac v druhem patre,nechce se mi natahovat kabel pres cele patro a proto chci vedet jestli tento modem D-Link G684T muze byt tak a by to bylo bezdratove.V O2 mi rikaji ze mi to nemuzou ricte ze nevi co mame ve zdich atd.Proto jsem se rozhodl napsat sem a poprosit o pomoc.Dekuji mnohokrat

rosi (29.10.2006 10:27:18)

modem má WI FI takže by to mělo jít.Problém ale bude stím že je to z patra do patra .wi fi obecné má horší pokrytí ve vertikálním směru než v horizontálním.Ve stropech je určitě železo,takže velký útlum.osobně bych radéji tahal pár metrů kabelu.

Anonym (29.10.2006 11:36:43)

jj kabel je kabel ten nemusíš šifrovat a nemusíš se starat co je ve zdi a ETH kabel mužeš dát s klidem asi na 20m ale zase chápu tvou lenost ;o)) takže si možná od nějákého člobrdy zkus pujčit anténu vyzkoušej (doporučuji 13kanál nejmíň náchylný k rušení) a pak to rozmysly jestli to pujde nebo ne ...

Zvedavec (29.10.2006 12:32:38)

Pane klamna informace jestli myslite ETH entherent kabel utp 5e a vyssi skratka kabel pro propojeni LAN je monze natahovat do 100Metru.Pokud se propojuji jenom dva pc je nutne karty ktere umi rozeznat cross over nebo normalni kabl a nebo pouzit crossover kabelaz ale pro dva pc je to jenom na minimalni vzdalenost tak do 10metru protoze pak hodne spadava napeti a swithce ci huby jsou nejenom moznosti pripojit vice pc ale take to jsou zesilovace signalu.Takze kabelaz pokud mate svoleni a vsechna povoleni je mozne rozvest po mensi vesnici a propojit si lokalni sit treba cele vesnice a to do 1000mb/s.Nutnost je kazdych sto metru instalovat switch ktery opet posili signal a znovu pokracovat dal.Ale norma na delku je zhruba 100metru coz je dost az dost pro domaci pouziti!!

Zvedavec (29.10.2006 10:29:01)

Hned vam poradim Ano ten modem je i s vestavenym routerem a ma i wifi takze je mozne jedno adsl pripojeni rozdelit do vice pc bud pomoci dratu ci bezdratove wifi.Ale zalezi na stropech materialu prostupnosti vnejsim ruseni v jakem jste presne dome jestli v okoli nebezi jine wifi site ktere mohou spusobovat ruseni a take pozor na to pokud to je radovy dum nebo panelak pokud si to dobre nezabezpecite tak soused ci nekdo z venku v aute pred oknem s notebookem muze s wifi do vasi site zapojit a nicit surfovat a vsechno mozne na vas ucet!!Nezapomente ze wifi nevysila jenom kam chcete ale do urciteho okruhu.Doporucuji pouzit encryptovani a pevne rozdeleni IP adres bez DHCP.A prijimaci PC musi mit tez wifi kartu.Ja osobne bych si wifi na doma nedelal.PRo me je KABEL ethernet RYCHLEJSI 100-1000mb/s spolehlivejsi a predevsim levnejsi na porizeni!Wifi je takova novinka vhodna kdyz si to se sousedem pres ulici spojite a nebo tak neco ale doma JA osobne nechci pouzivat.Jestli mate notebooka a pouzivat ho v lete na zahrade ci tak neco?!A za druhe nechci mit podoma jeste primy zdroj tech anten a zareni itak staci mobily a televizni site ale mit hned v pokoji anteny vedle hlavy kde spim?Nevim ma to urcite vliv i na zdravi?Ale to je na vas!

Dallas (29.10.2006 18:03:11)

Pořídil jsem si tento týden D-Link G684T, protože jsem byl doma postaven před stejný problém. Tahat síťové kabely + přívod 220V k modemu se mi nechtělo (schodiště, obklady ...). Vyřešil jsem to jednou dírkou do stropu (přívod tel. kabelu do splitteru a pak zpět k telefonu). Wifi nás sice ozařuje (umístěno v chodbě ve středu všech pokojů), ale na něco umřít musíme. Jo a nezapomenout ještě na nastavení WPA (raději se síťovým kabelem po ruce), pak před sousedy nemusíte vypínat DHCP - tedy pokud jim ve sklepě nesedí agenti CIA, KGB, STB nebo BIS, ale v tomto případě vám asi nepomůže ani kabel. Mám k tomu v PC ještě USB klienta, ale když ho zastrčím dozadu PC, mezi tu změť drátů, tak signál téměř nula (7 metrů). Musím využívat prodloužení. Přes strop jsem to samozřejmě zkusil (íčka a hurdisky), ale signál byl velmi slabý a "z rohu do rohu" domu (cca 12 metrů) se signál ztratil úplně.