Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Vyčistěte si Windows, urychlíte si práci (7)

Vyčistěte si Windows, urychlíte si práci (7)

Anonym (13.2.2007 00:00:00)

Dnešní již sedmý díl našeho seriálu se soustředí na zrychlování startu Windows. Podíváme se na softwarové produkty, které ač jsou některé zdarma, umějí udělat se spuštěním systému doslova divy.

Borec (13.2.2007 11:06:00)

Jestli hledáte bezkonkurenční utilitu - tak jedině nlite - když si tím upravíte instalaci, tak už nemusíte číst podobný články, nebo zkoušet různý jiný "urychlovače". Jinak k tomu prefetch - někde se nedoporučuje mazat to vůbec, ale když už to vymažete, tak napište do cmd: rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks

Pepa (3.3.2007 17:05:44)

Po spuštění BootVis mi to ve výsledcích píše u nad grafem Disc I/O: Warning! Disk Write caching is diabled. Co to znamená? Jak to enable? Děkuji Jinak program funguje dobře, zrychlil start WinXP z 93s na 76s.

Pepa (3.3.2007 18:54:19)

Už sem to našel jinde od uživatele MM..: Znamena to ze ak na ten disk nieco zapises tak sa to hned zapise aj fyzicky na disk. Ak by bol write cache povolena tak by to OS mohol drzat v RAM pre urychlenie dalsich zapisov na ten disk. Da sa to pre niektore disky nastavit v spravca zariadeni - disk - vlastnosti. write cache disabled: vyhoda: pre vymenitelne zariadenia nemusis odpajat, nevyhoda: pomalsi zapis write cache enabled: vyhoda: rychlejsi zapis, nevyhoda vymenitelne zariadenia treba pred vytiahnutim "odpojit" (ikonka vpravo dole). Pre systemovy disk je lepsie enabled, pre vymenitelne lepsie disabled.