Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Řekli byste na ulici neznámému člověku: Jdi do pr...!?

Řekli byste na ulici neznámému člověku: Jdi do pr...!?

Anonym (24.2.2007 00:00:00)

Mnozí z nás slyšeli o etiketě. Někteří o netiketě. Ale málokdo tuší, co skutečně obnáší, a už jen hodně málo lidí se podle toho chová.

Hugozhor (24.2.2007 01:55:53)

Svatá pravda! Anonymita internetu jednoduše dovoluje zakomplexovaným lidem, léčit si své mindráky. Zakomlexovaným říkám schválně, neboť podle mého názoru nikdo jiný není takového jednání schopen. Už jen holý fakt, že si můžou bez následků nadávat komukoliv a zacokoliv, je pro ně samotné osvobozující. Plně souhlasím s autorem článku, že důkazným příkladem je server idnes.cz. Zde číst jakoukoliv diskusi na jakékoliv téma, je skutečně ztráta času. Ať se stalo co se stalo, stejně se to nebude tomu či onomu líbit a svůj nesouhlas dá jasně najevo (sprosté nadávky prostě někteří znají dokonale). Bohužel prvenství v závisti si nese český národ již skutečně dlouho. Podporovat ji se dařilo i našim soudruhům ( a to nejsem zas takový pamětník:). Závist je v nás zakořeněná tak hluboko, že spousta lidí s ní svádí marný boj. Výsledkem je potírání úspěchu druhého. Tito lidé si skutečně nic v "reálném světě" nedovolí, neboť postrádájí svůj hnací motor - anonymitu. Naštěstí, jsme každý jiný a ještě existují příspěvky, které se dají číst "i po letech". Ovšem ti jsou většinou doménou diskusí odborných.

Cipis (24.2.2007 15:57:41)

Anonymita? A beztresně? Tak to už dávno neplatí. I ten anonym se dá vystopovat, zjistit, kdo to byl. Nikdo neví, co všechno se kde loguje, kdo kde prohází logy, přes jaké cesty putuje onen anonymní příspěvek. Jinak souhlas, dost lidí se neumí vůbec chovat, ať už jsou to příspěvky na internetu nebo ty ve skutečném světě.

jméno (25.2.2007 23:32:27)

no když by mi řekl to co napsal v diskuzi na třeba můj příspěvek ..nedávno reakce na irák a sadáma a jedna osoba že jsem DEBIL, tak klidně bych jí dal i po papuli a nebral bych ohledu na nic..a myslím to Vážně.!! nikdo ji nenutil moje reakce na diskuzi číst, ale řada lidí reaguje jen z provokace a kolikrát by neměli jít jen do prde...le ale pořádně dostat po rypáku.. gwadegna

Cato Censorius senior (24.2.2007 19:14:13)

Hugo, svým pohledem z výšky hor, jsi to s přehledem odhalil. Jenom v jednom bych tě poopravil. Ne iDnes, ale Novinky.cz, to je ta největší žumpa českého internetu (což ani zdaleka neznamená, že idnes je ok, ale na novinky prostě nemá). Na Novinkách se ostatně zdá, že dokonale funguje zpětná vazba redakce-čtenáři, protože stokou jsou nejen přispívající, ale i "žurnalisté", pro které není problém nasekat v jednom odstavci 2-3 hrubky či chyby typu "matka skočila z když bylo okno otevřené" :D, syntaktické nesmysly se občas objeví i v nadpise, což je silné písmo v nějaké 32, tak to snad musí vidět i slepý (aha, ale nesmí být pologramotný):D Jinak, spousta lidí zde "běž do prdele!" obhajuje. To budou nejspíše ti, kdo takto nahrazují nedostatek argumentů v podobných internetových žumpách nejčastěji... Abych to zpřesnil, výrok lze podle mne v krajním případě použít na obzvláště velký a agresivní žvást, ale musí mít zdůvodnění - to zdůrazňuji!!! A to platí i obecněji: mnoho lidí si svobodu projevu plete s tím, že mohou říkat, cokoliv je napadne. Nemohou, pokud nechtějí vypadat jako blbci! Když předložím nějakou tezi, musím ji zdůvodnit - a ono zdůvodnění nemá nic společného s tím, že napíši "já si myslím", leda by to byla zástupná fráze "já si myslím, protože...".

Hugozhor (24.2.2007 19:40:42)

..sem se fakt splet..myslel jsem skutečně novinky.cz..místo idnes.cz..hold i mistr tesař se někdy utne:)

Anonym (24.2.2007 22:05:39)

JJ, napíšou článek s hrubkami, v diskusi jim ty chyby řeknou, oni je tak za hodinu opraví a ještě přidají článku na "exkluzivitě" že dají "aktualizováno před minutou". Prostě profíci :D

Anonim (24.2.2007 10:32:02)

Běšte do pr..le!

KoPac (24.2.2007 11:55:42)

Praveze to je to hezke, ze v diskuzich se nemusi pretvarovat. Zadny "Ne, dekuji, nemam zajem", ale hezky co si myslim "Jdi do..."

Forrest (24.2.2007 13:10:29)

No aspoň někde se člověk dozví, co si o něm lidi myslí. A anonymita napomáhá tomu, že ho soudí jenom podle názorů a ne podle předsudků. Není nic horšího než se o názoru většiny na vás dozvíte z doslechu, že někdo někde něco o vás povídal...a do obličeje vám to neřekne právě díky etiketě (nebo snad strachu, to je skoro to stejné). Příspěvky typu "jdi do pr..." už jsou projevem člověka, kterému došly argumetny. Etiketa tak, jak nám ji vysvětloval Špaček už je docela přehnaná, určitě patří na Hrad, ale internetové diskuse dle etikety by byly fakt ROFL.

Hele (24.2.2007 16:21:44)

Snad se i odlišný názor dá vyjádřit slušně. Používané výrazy vždyky mluví o tom kdo je užívá. O jeho úrovni. Tady přece nejde o to, že nesouhlasíte s obsahem, ale o formu jakou svůj nesouhlas vyjadřujete.

Forrest (24.2.2007 22:14:30)

Vždyť o tom taky mluvím. Lidi, co urážejí ostatní nadávkami bez argumentů dávají najevo, že o problému ví úplné ho... Když někdo použije sprostá slova v jinak smysluplném textu, tak mi to vůbec nevadí. Což ale etiketa rozhodně nedovoluje. Nic se nemá přehánět, ani ta slušnost.

kotoul (25.2.2007 12:31:54)

Nepřijde mi, že by se mezi lidma všeobecně slušnost nějak přeháněla.

David (25.2.2007 10:50:53)

Ta anonymita je věcí výrazně dvousečnou. Ano, na jednu stranu možná napomůže tomu, že lidé odhodí "zábrany" (ať je to etiketa, strach nebo cokoli jiného) a řeknou svůj názor na někoho od plic. Na druhou stranu anonymita některé méně intelektuálně vyspělé jedince neuvěřitelně svádí k přechodu od argumentace k prostému nadávání, případně neustálému omílání jednoduché "mantry", kupříkladu (doplňte si co chcete) RULEEEZ/SUXX, a když řeknete, že (doplňte si co chcete) ne až tak RULEEEZ/SUXX, jste hned za vyvrhele :-D

Toman (24.2.2007 16:22:10)

Jdi do prdele ..... :D

BaronDevil (25.2.2007 08:02:05)

Ahoj, já už jsem zde jednou tenhle link použil (i když v trochu jiném tématu), ale rozhodně si myslím, že patří i sem. Takže jestli se chcete zasmát a jeste jste ho nečetli, tak si to sosněte a příjemnou zábavu. Ps. autorovi článku musím dát za pravdu... NEBO Zdar lamy, jestli ste jeste necetlY tohle, tak ste fakt sto let za vopYcema, protoze uz sem ho sem jednou cpal. Takze nechapu, proc ste sY ho neZtahli a neprecetli uz davno! Jinak ten co napsal ten clanek asi taky moc roSumu nepobral protoze v patym radku odzdola a v sestym slovu Sprava ma gramatYckou chybu. Tak se nejdriF nauc psat a pak teprve lez nekam na verejny portaly neco psat! Tak to byly dvě ukázky, jak se dá napsat jedna věc :) Pro lepší zvýraznění jsem napsal chyby velkýmy písmeny (jestli je tam chyba s malym, tak je to ma chyba a ne zamýšlená, tak se klidně smějte). Ps tady je ten odkaz => http://games.tiscali.cz/temp3/primitivove.pdf

David (25.2.2007 10:47:08)

Barone barone, díky moc, po ránu jsem se od plic zasmál, ten odkaz je vážně super :-)

Drtikol (25.2.2007 12:24:37)

Tak je to zajímavý článek, ale že bych řval smíchy, to ne. Když si to tak vemete, není lepší tedy, ať se ty lidi vyřvou, vyvztekaj, vynadávaj atd. tady na fórech, na chatu, na ICQ a je pak od nich klid venku?? Osobně, lidí, kteří přispívají do diskusí typu - Vznikla nová společnost O3, je mi líto. Samozřejmě, také tam zabrouzdám, přejedu očima, a dál mě tato diskuse, která nemá žádnou hodnotu, snad jen stažených dat a ukradeného času, nezajímá. Ale i to možná těm anonymním anonymům stačí. Vzpomeňte si na dětská léta, když jsme volali z budek na bezplatné linky, chodili na chat a prostě jen tak někomu právě poslali Jdi do pr.... A jak se u toho někteřé bavili. I já. A taky anonymně. A tak právě, není lepší, pokud někdo píše zde na fóru nesmysli a výkřiky do tmy, se nad tím pousmát. Tím si myslím, že toho dotyčného to právě ještě více naštve a vyvede z míry. A jde to i v osobním životě, ne jenom na Internetu. Síti plné anonymů. Vždyť i když má někdo svůj profil někde, poznáte z počátku, že je to právě on. Nejspíše ne. I tak se divím, že vůbec takovéto články jsou na serveru DSL, kde spíše lidé neznalí hledají pomoc, radu. Ale zase možná je to uvolnění pro nás, kteří už alespoň něco ví a chtějí se jen tak odreagovat a zapřemýšlet.

Dramenbejs (26.2.2007 14:59:01)

No zrovna jsem chtěl říct, že Tiscali má plnou hubu keců o etiketě a netiketě, ale sami se chovají jako prasata a řezničtí psi. V roce 2002 distribuovali skrze časopis Tripmag audio CD, které vloženo do PC nainstalovalo *bez varování* defektní verzi Exploreru, který nešel odinstalovat a neustále padal. To znamená -- přeinstaluj si wokna, pokud se toho chceš zbavit.

BaronDevil (27.2.2007 00:15:57)

Ale ja nejsem z Tiscali... Jenom tam ctu recenze a obcas prispivam do diskuzi (pod stejnym nickem jako tady).

Baf (26.2.2007 08:08:34)

No co tak sleduji, tak na idnes se mažou příspěvky zejména pokud se v nich píše pravda, takže asi takhle.

Honza (26.2.2007 16:26:04)

Pokud by mě nasr...l, proč ne!

Anonym (26.2.2007 19:25:28)

Ty hovado zas**ny,ja te nakopu do pr***e,mam te zmlatit?Mam te zmlatit?