Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Optická přípojka FTTH v mnoha verzích

Optická přípojka FTTH v mnoha verzích

Anonym (27.2.2007 00:00:00)

V posledních dvou článcích na téma optiky do domu jsme především hovořili o rozvoji optických přístupových sítí v různých končinách Evropy a světa. Dnes se podíváme podrobněji na technická řešení přiblížení optiky až k uživateli, protože variant existuje hned celá řada.

bonusak :D (27.2.2007 08:38:40)

to je velmi hezka predstava ovsem jsem zvedav kdo by investoval miloony do pripojek jejiz kapacita nebude vyuzita a cesky clovicek chce levnejsi a nejlevnejsi net :) ...kdyby se realne nabizene rychlosti spocitaly do prumneru vysla by rychlost cca do 1MBit kdyby byly k dispozici datove site zalozene na optice nebyl by problem zakaznikovi dotat treba plnou konektivitu 10Mbit a to bez problemu ovsam jak by se na to tvarily paterni spoje ktere jedou v lepsim pripadu na 5gHz zo opravu nema tuseni , resenim je ¨10 GHu pasmo bohuzel licensovane ktere by bylo neumnerne nakladum....... :)

Rouchi (27.2.2007 09:06:43)

v jednom se pleteš pásmo 10Ghz je free. je ale pravda, že zařízení na spoj je v cenách od 100tis výše.....

Anonym (27.2.2007 14:36:11)

Ono když je dobrá, rychlá a velká lokální síť (třeba 100mbit klienti aspoň 1gbit páteře, několik set uživatelů), tak už zas tak velký bandwidth do netu nepotřebujete. Protože potom u uživatelů vzniknou ftp servery na warez, dc++ huby, síťová rádia, herní servery, poskytovatel začne nabízet iptv, ip telefonii...a to jsou věci, co ušetří oborovský bandwidth. Kdo zažil LAN na intru, koleji, škole (technického směru), tak ví o čem mluvím (tam je sice i internet rychlý, ale hodně věcí stejně najdete na lokálu a pohodlněji).

Tom (28.2.2007 19:10:23)

Řešit FO až do bytu a přitom mít páteř na nějakém free rádiu je nesmysl. Při úvahách o optice je nezbytné mít nejdřív optiku ven (pro začátek aspoň do NIXu, NFXu a něco rozumného do zahraničí) a pak teprve jí tlačit směrem k lidem. V případě komunitních sítí pak platí i ta poznámka o růstu vnitřního trafficu, na úkor toho směrem ven. Kdo si chce s tímhle hrát, nemůže uvažovat v řádech deseti tisíců korun, zvlášť když samotné nářadí vyjde na statisíce.