Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Novodobý komunikační Babylon

Novodobý komunikační Babylon

Anonym (2.3.2007 00:00:00)

Tak se nám s letoškem naše Unie opět rozrostla. Možná jsme si neuvědomili, co to udělá s naší jazykovou výbavou, tedy přesněji s požadavky na překladatele a tlumočníky. Na rozdíl od zámořské Unie se totiž nedorozumíme zrovna snadno. Připočtěme k tomu ještě počítačovou a celkově kulturní (ne)gramotnost a máme tu nesnadno zvládnutelný Babylon.

Anonym (2.3.2007 07:58:36)

Hmm tak jako jestli někdo ovládá víc jazyků než jeden tak je to jeho plus, ale nevidím důvod proč se učit víc jazyků než angličtinu. Je fakt že třeba francouzi moc angličtinu neumějí a v tý zemi moc ani nehovoří(jsou hrdí na svůj jazyk). Když mi od nich přijde nějaký bugreport tak zas čekám jak jejich admini zaperlí. Ale to je jejich mínus:) Lepší je naučit se jeden další jazyk pořádně a zdokonalovat se ve svém oboru. Pokud tim neni jazyková výbava. Moc pěkně se to kecá těm pánum nahoře, kteří mají jazykový talent. Ale průměrný člověk nepojme víc než jeden maximálně dva jazyky. Takže prostě angličtina nanejvýš francouština. Ještě se mi líbí španělština ale použitelnost teda nic moc. Němčina je fakt zbytečně složitý a zkostnatělý jazyk který je těžký pochopit. Na němce zásadně otevírám hubu anglicky protože nemusím přemýšlet od skladbě věty a hromadě vyjimek. Takže můj názor je takový že prostě angličtinu v základu kvalitně a ostatní je jenom bonus.

Horymir (6.3.2007 16:22:11)

Větší blbost jsem už dlouho nečetl. Je nutné zlepšit jazykovou vybavenost obyvatel. Angličtina nestačí. Sám již hovořím anglicky a německy a troufnu si porovnat, který jazyk má více výjimek. A němčina to to není. Nic nemá na anglická fázová slovesa. Ani pokročilý nemá šanci si je zapamatovat. Němčina je přesný a jednoznačný jazyk, nicméně z hlediska použitelnosti je daleko za angličtinou. Když se začínáme učit cizí jazyk, musíme hledět na použitelnost tohoto a uplatnění v BUDOUCNOSTI. Tvrdím, že je čas vrhnout se na ruštinu, investice poputují tam. P.S. Vymlouvat se na jazykový talent je trapné. Já sám jsem spíše orientován přírodovědně. Dnes se na základních školách vyučují dva cizí jazyky a dětičky nejsou hloupé.