Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > O odbornících, odpornících a jelimanech

O odbornících, odpornících a jelimanech

Anonym (7.4.2007 00:00:00)

Taky jste si už všimli toho, že dneska je každý na něco odborník? I kdyby to mělo být byť na nejmenší segment celého jednoho oboru, je to zkrátka odborník. Specializace je to, co se dneska počítá. Bez ní to nejde a bude hůř!

Anonym (7.4.2007 00:19:18)

:) ....... za odbornika se rozhodne nepovazuji , kdyz si proleti nejaky diskuze , tak si rikam , hmm.. tak tomu teda rozhodne nerozumím a ani snad rozumet nikdy nebudu , avšak jsou situace, ledas co pochytim a kdyz pak nastane situace ze se bavím s nekym kdo nema vubec ani paru co to je dsllam , parkrat v zivote drzel v ruce mys, ........ jo jakej ja to su odborník :))

bob (7.4.2007 08:23:58)

Sakra. Tak tenhle článek je opravdu přesnej. Taky se nepovažuji za odborníka, a když jsem sháněl návod jak rozběhat na modemu FTP, tak mě jeden odbornej anonym odpověděl, že nemá čas mi vysvětlovat úplné základy, ale že to jde. Ať se naučím používat google. Dal jsem na jeho radu a trápil se desítky hodin studováním návodů, až jsem nevydržel a začal komunikovat s technickou podporou výrobce a tam mi zdělili, že na tomto modelu to opravdu nerozchodím. Ale "odborník anonym" to umí, jen nemá čas. :))

Anonym (7.4.2007 09:31:31)

Autor je asi odborník na psaní. Nebo snad na odborníky, nebo snad na různé jiné specializace??? Někdy může i neodborník svým názorem probudit cestu k správnému řešení jakéhokoliv problému. Už se mi to stalo několikrát s manželkou. Nepodceňoval bych jakýkoliv názor na danou věc, ať už ho řekne člověk s titulem nebo blbec...

Anonym (7.4.2007 09:54:21)

Pokud by jsi ten článek četl pozorně, tak šlo o "odborníky", kteří akorát dokážou napsat, jak stupidní dotaz má "jeliman", ale poradit nechtějí. Jen si v diskuzích "honí triko" a skutek utek.

Richard D. (7.4.2007 11:52:40)

Nevim no, sedi to ale na vse. I na jednoduchou otazku muze byt slozita odpoved, a na tom, ze nekdo nekoho navede smerem kterym se dozvi odpoved (ktera neni na par radku) neni prece nic spatneho. Bavime se tu prece take o ochote. Navic autor zapomel na nemoc vsech diskusi kdy se temata drive ci pozdeji neustale opakuji a nikoho jiz nebavi vse psat dokola. Ale uznavam ze zpocatku jsem byl take takovy... jak jsem se neco dovedel hned jsem utikal na forum abych se tim chlubil :/

alex (7.4.2007 14:43:45)

Nejdůležitější je bezchybný pravopis, bez něj nemůžete mistra ani pozdravit. Jinak se v popředí zájmu ocitne grafická forma Vašeho příspěvku, nikoli jeho obsah.

Anonym (7.4.2007 18:04:56)

No k čemu je ale na světě tvor, který by si ledacos podle návodu z fóra udělal, když by to byl nekulturní troglodyt? Nejen chlebem...;-))

alex (7.4.2007 22:39:10)

Zřejmě si už nesčetněkrát použil plodů jeho práce, jen o tom nepřemýšlíš.

Wosic (8.4.2007 00:22:30)

Proc chodi jelimani obtezovat s dotazy typu co je to FTP na fora o sitovani nebo jak cracknout hru na fora o programovani a mysli si ze automaticky dostanou okamzitou a fundovanou odpoved? Protoze jsou lini hledat informace. Resi to ruzne - nekteri z nich napr. chodi brecet do svych clanku na dsl.cz takze je jasne ze priste opet budou za stupidni jelimany.

Ivo B. (10.4.2007 19:51:35)

Wosicu, nezda se Ti trochu trapny kibicovat autora clanku, ktery ma pravdu? Chapu, ze lidi nadzvedene ze zidle, kdyz si nekdo nevyhleda zakladni informace, ale pokud se jedna o nejakou slozitejsi otazku, tak proc ji tazatelum nezodpovedet? Od toho snad fora jsou, ne? Pokud Te takova fora stvou, tak na ne nechod, neodpovidej a nepis hloupy kecy... Tvuj cas dozajista nema tak nizkou cenu.... :)

sumec (8.4.2007 22:23:33)

copak to jen zavání v tom článečku...? že by to náhodou bylo nějaké to ublížené ego? : )

Anonym (9.4.2007 09:00:50)

Copak to zni v sumcove reakci? ze by se poznal? :-)

laden (9.4.2007 09:57:24)

docela trefný članek:)pred mesicem tchan pořidil digitalní satelit.Doposud mel analog.pročetl jsem nekolik diskusí,cca 1500 příspěvků a mam skoro pocit že je ze mě taky odporník:)prehravam FW v přijimači,nahravam dekodovací kliče apod..pred tím jsem mel o satelitech jen potuchu že ve vesmiru je nejaká družice na kterou se neco vysílá a doma to mužu sledovat. Sice jsem odporník na jeden typ přijímače ale jsem:)Na nekterých forech jsou lidé kteří byt mají jen jeden přijímač jsou odporníky na všechny přijimače a podle toho taky vypada jejich pomoc typu: me to jede,udelej to tak a tak bo me to tak funguje tak to musí i tobě, ale už nekouká nma to že dotyčný ma přijimac jiného výrobce. takových odporníků je na forech plno co se snaží do fšeho kecat ale rozumí tak parku v rohliku:)

Anonym (9.4.2007 10:24:39)

"Smutné je to v okamžiku, kdy odborník shodou nešťastných náhod vystupuje jako anonym. Pak se příspěvky hledají opravdu špatně, ale je to pochopitelné, odborníci pracují v utajení." Být autorem článku tak raději pomlčím. Že tomuhle fóru nedokážou ani po tak dlouhé době dát normální civilizovanou a organizovanou php podob, je dost trapná ostuda ... V každém jiném normálním fóru se vše snadno dohledá.

thrueman (9.4.2007 20:14:01)

Ale no tak autore. Coz takhle si pripustit, ze tak jako vzdy a vsude, na jednoho odbornika pripada 1000 odporníků. Budme radi ze mame Internet a mame moznost komunikovat a ziskavat informace ktere bychom jinak obtizne ziskali. Odstranit balast a neuzitecne info od toho co ma informacni hodnotu je nekdy tezke, ale rozhodne bych se kvuli tomu nevesel. Ponechal bych na kazdem co si odnese a k cemu svuj Internet vyuzije.

pomprdle (13.4.2007 00:08:03)

Myslím, že autor má pravdu. Na světě s nárůstem uživatelů internetu opravdu roste chuť každého nového, trošku technicky založeného člověka, znát ty či ony technické znalosti. Tudíž se není co divit, že každý, kdo je trošku dál se znalostmi, je odborník :-) Taky jsem se dřív často ptal a byl jsem rád, když mi ochotní odp(b)orníci dokázali trošku fundovaně poradit. Bohužel ale narůstá čím dál víc brouků Pytlíků, kteří velmi rádi poukazují na své sežraloslabikářní IQ, ale to se pozná časem snadno. Sám se za odborníka nepovažuji, ale rád se bavím tím, co vše dokáží z tohoto článku vydedukovat prudiči a nesouhlasitelé. Předpokládám, že autor článku nechtěl poukazovat na své ublížené ego, pouze velmi trefně označil tři stupně (ne)znalostních radičů a tázačů .... :-)

Bin Ladin (13.4.2007 12:15:57)

Naprostá pravda, ale kdyby se to týkalo jenom techniky. Nesmírně oblíbeným tématem všeználků je i politika, historie a ekonomie, též filosofie či umění. Prostě, s příchodem relativně levného internetu se nám debaty dříve vedené v restauracích IV. cenové kategorie přestěhovaly do virtuálna...