Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Jak si vytvořit instalační CD z předinstalovaných Windows

Jak si vytvořit instalační CD z předinstalovaných Windows

Anonym (29.6.2007 00:00:00)

Koupili jste si počítač s předinstalovanými Windows, ale nedostali jste žádné instalační CD ani žádné Recovery disky? Chtěli byste však svůj operační systém přeinstalovat? Přinášíme vám návod, jak si instalační CD udělat z toho, co máte na disku.

Jan Rippl (29.6.2007 01:37:11)

Mam napad. presmerujte dsl.cz na microsoft.com ausetrite si spoustu uhozu na klavesnici.

hate (29.6.2007 14:41:43)

Mám nápad. Vytrhněte si kabel od připojení k netu a strčte si ho třeba do nosu nebo do ucha když už né přímo víte kam. Ušetříte spoustě čtenářů (hlavně mi) nervy a čas v diskuzích pod články na dsl a zcela určitě i jinde. jo pokud máte wifi, postupujte obdobně akorát s wifi kartou. k článku... zajímalo by mne zda mohu použít i bootovací sektor z instalačního cd win2000?

Autor (29.6.2007 15:42:49)

1) :-D 2) Ano, mělo by to fungovat. Vyextrahovat např. pomocí toho IsoBustera. Pro pana Rippla: Víte, někdy tyto komentáře bývají úsměvné, jindy trapné, ale buď jak buď, nebaví mě. Zkusím to ale vysvětlit ještě jednou. a) Windows má 99 % +/- 0,5 % trhu. Z toho potom vyplývá, že dané téma, o Windows, bude zajímat drtivou většinu čtenářů, protože je pro ně užitečné. Až bude mít Linux/Solaris/BSD nebo cokoliv jiného skoro 100% zastoupení, budou články převážně o těchto operačních systémech, protože se budou týkat skoro všech lidí. Počítat na prstech snad umíme všichni. b) Nevyjde o Linuxu nic, lidé nadávají. Vydáme něco o Linuxu, lidé nadávají. c) Ano, měl byste vědět, autor není zaujatý, má dualboot. Názor na linuxové aktivisty a jejich příspěvky v článcích o Windows je však diametrálně odlišný od názoru na jakýkoliv jiný OS. d) Hádám, že kvůli svému názoru na MS nepoužíváte IE. Pak není nic jednoduššího, než si do urlfilter.ini v Opeře napsat windows a žádný článek o Windows se vám nikdy neotevře a vy budete spokojeně žít. Totéž platí i o Firefoxu, tam to lze taky navolit v AdBlocku. Hezký víkend.

Anonym (29.6.2007 22:52:24)

A zase vybizite aby vas nekdo okomentoval. Zase se navazite do uzivatelu linuxu .. Vy asi normalni byt nemuzete, zrejme mate v pokoji nalepene spoty microsoftu, nikdo tady o linuxu nepsal ani slovo ale vy musite proklinat jeho uzivatele porad. Co vam ten system a lide udelali ? Nemate nejake komplexy ? Doufam, ze vam na tomto serveru brzy zakazou psat. Pomalu ale jiste odtud odvadite ctenare, jde vam to dobre.

heh (29.6.2007 23:16:01)

uz len ty si inteligent... na teba sme cakali...

Anonym (30.6.2007 14:48:06)

Promluvil ten nejchytrejsi

Anonym (30.6.2007 05:46:53)

Jestli tu někdo "normalni byt nemuze", pak jsou to zjevně uživatelé linuxu, protože nejsou schopni věcné diskuze. Wokna jsou na h***o, linux je nejlepší, nejšikovnější, zadarmo, nejjednodušší, atd nej. Přečti si třeba https://www.dsl.cz/debata.php?vlakno=173511 . Jste zabedněný a Linux je z vás cítit na sto honů. Už jste s nim trapný!

Anonym (30.6.2007 14:47:03)

Nikdo tu nikdy nerekl prave to co jste napsal, z vas je zase citit windows a co z toho ? Vam to tak vadi, ze pouzivam linux ? Takhle si to jen prekonvertujete v mozku, tak se vzpamatujte a neříkejte tu hovadiny. To, ze nekdo napsal ze jsou wokna na nic je vseobecne znama vec, rika mi to denne 8/10 uzivatelu windows. Ja za to nemuzu ... Radeji se uvedte do stavu inkompetence opakovanou konzumaci fermentovanych napaju. Zajimave ale je, ze vy tvrdite, ze uzivatele linuxu nereaguji vecne, tak proc sakra slysim od tech co pouzivaji windows, ze je windows lepsi ? Kdyz se jich clovek zepta proc, neodpovi, nebo odpovi vetou, ktera jenaprosto nepravdiva. Tudiz o tom nic nevi. I uzivatele linuxu vetsinou predtim pouzivali windows, a myslim ze je k tomu neco dohnalo, ze ten windows smazali, nebo jim vymyli ve spanku mozky ? Kdepak, byli uplne steji jako vy. Prezto vsechno, ze windows je nejrozsirenejsi v oblasti desktopu z jeho pouzivani zrezignovali a myslim, ze vedeli proc a mneli k tomu spoustu duvodu. Windows je musel necim sklamat, atak se rozhodli hledat neco pro ne vhodnejsiho. Myslite si ze kdyz vam nekdo rika ze linux je lepsi, tak vam tim skodi ? Ze vas pripravuje o moudrost, o to se neco noveho naucit s pc ? Pochopit jak to co mam pod stolem opravdu funguje ? Neni to presmerovavai na jinou viru, ale chteji vas usetrit od microsoftu. Od toho ze byste museli krast nebo davat velke penize za neco co muzete mit uplne zadarmo a jeste kompletne zdokumentovano. Nebo vam vadi, ze mate prehled nad tim co system dela, co doopravdy odesila prez interenet apod ? Jestli vam zere prave tohle, tak je mi vas lito.

Jery (26.7.2007 23:23:14)

No a teď mi řekni jeden jediný důvod proč bych měl vědět jak mně funguje to co je pod stolem(teda mně to funguje dobře:-))když používám PC na práci a ne na vrtání se v něm.V čem je Linux na práci lepší???Odpovím ti-v ničem.Kdo chce ať se v něm hnípe,kdo chce ať se hnípe ve woknech.Kdo chce na PC pracovat,tak zvolí to co je zavedené,protože kdyby uměl na Linuxu a přešel by k jiné firmě,kde by měli wokna, byl by v prdeli.A taových firem je přece jenom nejvíc.Nehledě na to,že Linux si nerozumí s některými MB a nejsou pro něj utilitky na nichž je závislá práce s mojím telefonem atd.

Anonym (27.7.2007 01:04:20)

Ja zase potrebuji iptables, ve windowsu nic takoveho bohuzel neni a nic to nahradit nemuze.

jery (28.7.2007 10:51:51)

Ano,každý ať si používá co je mu potřebnější.Nic proti používání Linuxu nemám,jen nesnáším kecy jako jsou v téhle diskuzi.

Anonym (30.7.2007 21:14:46)

a ako viete ze ked bdue mat 99 % ludi linux tak za vami nebude chodit 8/10 ludi ze linux je na nic ? Vy ste fakt "zabedneny".

Anonym (30.7.2007 21:54:04)

Tak ze linux neni tak blbe napsany, ma uplne jinou filosofii adresaru, prav a dalsiho. To z nej dela mnohem lepsi OS

Anonym (30.6.2007 01:03:06)

casem treba zjistite pane Klimanku jak jste se tady ztrapnoval :))))

Eser (2.7.2007 16:32:28)

jestli je nick Autor opravdu pan Klimánek, tak potom se ptám znovu.. co vás žere pane Klimánek? Vždyť Rippl ani nenaznačil cokoliv o linuxu. Chápu, že Autor není zaujatý, ovšem nejsem si jist zda je při smyslech. Pokud se za nickem Autor schovává někdo jiný, omlouvám se.

Jan Rippl (2.7.2007 23:45:56)

http://www.ispace-portal.cz/linux-oficialni-system-komunistickeho-rezimu.html je idealni ukazka toho, jak tendencni jsou tyto a jine clanky, ktere jste az doposud napsal. Mimochodem, zajimalo by mne, zda administratori Webzdarma vedi, ze pouzivate freehostingovy ucet k presmerovai na placenou domenu. Ze by snaha vyuzit moznosti katalogu Webzdarma? OS Linux neni pro kazdeho. Neni to proto, ze by to tak chteli jeho vyvojari. Ale nektere technologie jsou zkratka natolik vyspele, ze jejich uzivani ze strany mene vyspelych jedincu je zkratka nerealna. Ostatne tech 100% +/- legalni/nelegalni verze OS Windows me velmi pobavilo. Uz dlouho jsem se takhle nezasmal. Zajimalo by mne, jaka procentualni cast vyjadruje ty uzivatele, jenz pouziva OS Windows nelegalne. Chtel bych se zeptat, jak si mohu zakazat clanky o Windows v prohlizeci Galeon. Predem dekuji za odpoved...

Jan (2.4.2012 16:15:24)

Vy ,linuxáci už začínáte být TRAPNÍ !!! Ne omlouvám se VY JSTE TRAPNÍ.

Ace (2.8.2007 20:42:45)

to Autor: jsem rád, že sem autor píše články s podle mně dobrými radami pro uživatele windows(a možná i pro ostatní) - v tom bych to viděl kladně ALE! pak musím dát za pravdu reakcím na autorův příspěvek.. A nakonec pro všechny: reakce ok, ale trošku byste se mohli držet na uzdě...

tknsw (29.6.2007 15:25:30)

No nevim, ale zadnou slozku v "\" s nazvem "i386" nemam, ale to bude asi tim ze nemam OEM. Osobne by me zajimalo, kde by se tam ta slozka vubec vzala ... to tam musi nekdo po instalaci zkopirovat z instalacniho CD manualne ne ?

Autor (29.6.2007 15:31:04)

Ano, to bude tím. V té složce je "vše", co je na instlačním CD. Tahají se z ní ovladače pro nová zařízení, opravuji poškozené soubory apod. U OEM verzí jsou na disku standardně nakopírované výrobcem počítače.

Riderx (1.7.2007 10:29:24)

Nebo i při instalaci sp2

Shackal (1.7.2007 14:05:55)

Nevím,ale mnohem jednodušší je zkopírovat si disk Acronisem True image a pak to mám přeinstalovaný za necelých pět minut.

Laik (2.7.2007 09:25:18)

Shackal: Přesně tak. U Acronisu mi jen vadí jiná věc. Když se provede další záloha (ať přírustková či rozdílová), tak tam přibyde třeba dalších 1-2 GB dat, i když ve skutečnosti na disku přibylo třeba jen 20 MB. Prý to zálohuje komplet celý disk znovu, což považuju za plácání místa. Jinak je to dobrý soft a obnova je skutečně otázkou několika minut.

tom (11.12.2007 11:50:58)

Nevím proč autor (tedy on není autorem) používá výraz košér. Evidentně mu sám nerozumí. Článek je docela nechutně okopírovaný z http://www.howtohaven.com/system/createwindowssetupdisk.shtml a autor to v článku neuvedl ani neposkytnul odkaz. Kde jest mnoho užitečných informací, co v článku nebylo. Takhle se to nedělá! Ne ne ne! Ty ty ty!

Imhotepec (3.5.2008 19:54:50)

Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere buzezezezeuhererere crux Buzerererere rehehehe rerere buzererere rerere rehehehe rerere