Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Televize bojuje proti bílému prostoru pro internet

Televize bojuje proti bílému prostoru pro internet

Anonym (9.10.2007 00:00:00)

Asociace amerických televizních studií pokračuje ve snaze přesvědčit regulační orgán Federal Communications Commission, aby nepovolila přenosné bezdrátové internetové služby využívající tzv. „bílý prostor“ televizního spektra.

mely (9.10.2007 17:40:27)

televize logicky brani co nejvetsimu rozsireni internetu, protoze je to jeji nejvetsi konkurent - staci se podivat na TV N@va. Nekolikrat tydne maji v televiznich novinach nejake informace o piratech, detskem pornu, virech nebo ''hackerech'', kteri keyloggerem sbirali informace.. kazdy den se nas nova snazi presvedcit, ze internet neni bezpecne misto, v lepsim pripade schytate nejaky spyware, v horsim vas zavrou - zato sledvani TV n@va je naprosto bezpecne a ''kvalitni zabavu'' Vam muze poskytnout jen ona. hlasa, ze internet je plny porna a warezu - nekupujte ho svym detem... ;) televize brani z poslednich sil sve pozice - vysilani braku 18hodin denne, jednou tydne megafilm s 3bloky reklam. Autorske prava, ktere vam nedovoli treba sledovat komercni slovenskou Markizu nebo J@j, pripadne fotbalovy zapas, ktery vas zajima, protoze nejsou koupeny prava pro vasi zem - tohle ale internetem odpada, a je jen otazkou casu, az se televize jak je zname dnes presunou na internet a stanou se multimedialni centry zabavy, poskytujici V-O-D. klasickym televizim na zapade a v USA uz hodne kvuli internetu klesa sledovanost (kdyz uz jsi sleduji, tak bud nahravaji a preskakuji reklamy, nebo pouziji 'timeshift' a divaji se bez reklam...) - vysilani jeste perverznejsich reality show a krvavejsich filmu a serialu uz taky prestava lidi bavit, a uz jsou radsi na tom internetu... rodice, nekupujte svym detem internet, nebo se stanou kriminalniky, deti internetu bububu, televize Vas vychova spravne, internet je zlo..

Jindra (9.10.2007 22:06:08)

Tady jde ale o technickou stránku problému, o obsahu není řeč. Pokud to bude rušit obraz, tak je to k ničemu. Navíc nevím, proč by se měl inet šířit přes TV signál, když je tolik jiných možností.

Pavel (10.10.2007 20:04:42)

Sice to co píšeš nesouvisí přímo s článkem, ale máš pravdu. Internet totiž dokáže opskytovat zábavu a informace jak kvalitní, tak bulvární..prostě má strašně široký záběr, variablitu a interaktivitui a ve chvíli kdy zasáhne i populaci s IQ pod 95..tak to vážně bude mít TV Nova a podobné těžší. Každý bojuje proti konkurenci. TV ve své podstatě prostě mmůže být jen zábavou průměrných..jinak se jí těžko přwžívá, protože potřebuje hodně diváků a průměrných je nejvíce. Ve chvíli kdy tuto skupinu začnuo masivně lanařit jiná mídia...TV začne kopat kolem sebe.

Anonym (11.10.2007 14:01:02)

OK OK OK OK :-))

Vlasta (12.10.2007 10:46:33)

Ahoj, včera jsem zkoušel nahrát film z TV Nova: Vykoupení z věznice.... Signál přijímám přes DVB-T krabičku a přes ní Scart konektorem do HD Recordéru. Jaké bylo moje překvapení, když po chvíli se objevilo na obrazovce hlášení: Blokující signál je detekován ! a nahrávání se vypnulo. Zapnul jsem nahrávání znovu a po 5 minutách znovu!. Teď to zkouším dopoledne a znovu se to opakuje. Zajímalo by mě, jestli někdo máte podobné zkušenosti. Díky

Jindra (14.10.2007 20:48:18)

Já to nahrávám přes TV kartu taky DVB-T a jde to. Je možný, že ale nějakej blokující signál vysílají a novější zařízení, jako je HD rekordér to skutečně umí vyhodnotit a stopnout nahrávku.