Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > P2P sítě bojují, jak se dá

P2P sítě bojují, jak se dá

Anonym (10.10.2007 00:00:00)

Velice populární výměnné p2p sítě se v poslední době dostávají čím dál častěji do křížku s různými protipirátskými organizacemi a policií. Žaloby, zavírání webových služeb i lidí, zakázané přístupy k webům či dokonce nastražené pasti... Tak vypadá svět p2p v dnešních dnech.

serious.sadislav (10.10.2007 04:19:35)

v Česku se dá vyřešit stahování "nelegálního" obsahu viz bennieho komentar na novinkach: "Krádež je zcizení hmotného předmětu. Nehmotný předmět nelze krást. Když si pomocí eth kabelu zpolarizuji mikrogranule na povrchu harddisku do stejného pořadí jako jsou krátery na povrchu originálního DVD (či na čem to HALO 3 prodávají), nikomu jsem nic neukradl. Když už chcete diskutovat, alespoň si ujasněte elementární právní pojmy. Krádež je poměrně jednoduchá skutková podstata, jejímu naplnění může dojít leda tak krádeží originálky". a to elegantně a zcela legálně přes rapidshare.

haf (10.10.2007 08:56:02)

Dnes je krádeš i duševního vlasnictví, v zákoně je to jasně napsáno,ale o to mi nejde. Hlavně se díky stahování blíží pád filmového a hudebního průmyslu a nakonec i internetu. 90% fyzických osob u nás si pořídilo,hlavně levnou vifi jen aby mohlo stahovat filmy a ušetřili padesátku za půjčovnu nebo kino. No a až nebude co stahovat tak půjdou a Net zruší nebo se mýlím ?

ls (10.10.2007 10:21:40)

Ja si naopak myslim, ze to nebude znamenat konec internetu. Zmizi pouze ruzna 'mega' vydavatelstvi a mafianske organizace a ja si konecne poridim pres internet hudbu primo od autora (rozumej, autor dostane celou castku a ne tu setinu procenta kterou mu vydavatel milostive prenecha)

ll (10.10.2007 20:57:45)

No já vám to řeknu takhle. Používám dial-up pripojení což je down asi 56kbps (7kb/s) a docela me to staci. Když mě přítelkyně pošle fotky tak je sice stahuju skoro celou noc ale jsem rad ze nestahuju warez :)

000 (10.10.2007 22:59:06)

ne kazdy ma rad dobu kamennou :-)

mely (10.10.2007 23:51:42)

myslim, ze pan je krapet sadomasochista - dneska uz nejsou weby jen HTML a 2obrazky, dneska uz je to plny banneru, flashu, zvuku, atd. a na dial-upu to musi byt lahudka. obcas si rikam, jaky byli casy s dial-upem, ale pak si vzpomenu na nacitani stranek v radech desitek sekund, na connection meter, na to jak jsem stahoval 1mb snad 10minut a hned jsem zase strizlivej a spokojenej s 3mb... ;)

m4b0cz (14.10.2007 14:16:28)

No tak pouziva asi jako kazdej dialupar nejaky serepeticky na blokovani banneru, flashu, zvuku a na kompresi dat (obrazku) ... ja si stezuju ikdyz mam 10mbit net... ono na ft (file transfer) to je super ... ale ... stranky se stejne nikdy nevygenerujou takovouhle rychlosti... K tematu: Osobne si myslim, to co asi vetsina lidi co tu psalo, akorat s tim, ze hudba nikdy primo od autora nebude... vzdy tu musi byt nejakej vydavatel. Bez vydavatele by autor neexistoval a naopak .... ale proc sakra vsude musi byt organizace na ochranu autorskych prav ... to jsou nejvetsi smejdi.... stejne nic neochrani a zdroj (autor,vydavatel) prichazi o penize.

safr (10.10.2007 12:13:02)

Ty velke nahravaci spolecnosti nezmizi, jiste jim to bere zisky a ne male ale ne zas az tak velke aby zmizely! Pokud maji penize na to aby platili nekomu za sledovani vyvoj softu na hromady nejistych zalob tuny pravniku a podobne zas tak blbe na tom nebudou, problemem je stahnuti filmu zpoplatnit aby z toho neco meli, slo by to asi jedinym zpusobem ze by film sel nejprve na internet za poplatek po te treba do kina atd atd, otazkou zustava jak ho dat na internet tak aby na tom spolecnost vydelala. Dnes je stahovani velky hit samotne O2 na nem stavi svoji reklamu ... stahujte hudbu, nevim jestli rikaji filmy ale atd atd, nekteri uzivatele to maji jako neco takoveho automatickeho jako jit kazde rano do prace tak pustit torent a dat stahovat novou vec. aniz by se na ni pak treba podivali ci ji nekomu poskytli.

kolemjdoucí (10.10.2007 15:29:40)

proboha, jako kdyby internet byl jenom kvůli stahování nelegálních dat. i když tvoří největší část datovýho přenosu, existuje dalších milion věcí, kvůli kterým lidé, firmy, armády a instituce internet používají. a hlavně, internet zrušit nejde...

BORG (10.10.2007 23:10:19)

No ,když jsme u toho co je legální a co ne,je to jako se zlodějem který měl hlad anezbývalo mu nic jiného než ukrást chleba ,aby nezemřel hlady,ono sice nejde o život,ale člověk žije jen jednou a chtěl by si ten život nějak vylepšit a na to asi hudba snad je ne? Jenže si pořídí internet ,jako třeba já a těší se jak si objedná písničky co se mu líbí a ono hle,s údivem jsem zjistil,že u nás to je naprosto nemožná věc z 70ti skladeb jsem jich sehnal jen 6 . A jsme u toho, kde je pravda? Nejsem jeden z těch co shrabuje všechno jen to co se mi líbí.

mely (10.10.2007 15:38:03)

net se opravdu rusit nebude - jen proste prestanou existovat ruzny organizace a vydavatelstvi, kteri se akorat na umelcich prizivuji - umelci hlady neumrou. hodne lidi by rado za hudbu a za filmy zaplatili, bohuzel neni jak - iTunes tady neni, a jeste tam je u vetsiny songu DRM, s filmy zadny podobny system nefunguje (neodkazujte me na starzone.cz - to je vysmech). myslim, ze naprosta vetsina lidi radsi zapalati autorovi za dobre dilo, nechcou ale platit prizivujicim se spolecnostem, ktere tam daji protipiratske ochrany (DRM, atd.), a autorum zustane 5%. tyhle firmy sice tedka kopou, a snazi se ohanet zalobama a lobuji ve vlade - jejich konec se ale nezadrzitelne blizi, protoze nejsou schopni se prizpusobit 21. stoleti a internetu.. docela me zajima, jak to bude vypadat treba za takovych 10, 20let.. nejspis budou existovat nejake legalni vymenne site, kde lidi budou sdilet filmy a hudbu na bazi torrentu a trackeru, akorat se bude odvadet nejaky mesicni poplatek autorum. (rekneme, stahnes 50GB, zapaltis 200kc) na jednu stranu tam budou velicke kvalitni veci a legalne, na druhou stranu dila autoru, ktere jste si stahli v tech 50GB budou zaplaceny temi 200kc, a kdyby to pouzivalo i treba 5.000.000lidi, tak je to vyhodny, a vsichni by byli spokojeni... snad jednou...

udaj (11.10.2007 08:17:08)

Hlavně u nás, kde se platí za jakákoliv prázdná média automaticky autorský poplatek, nemůže být stahování autorských děl nelegální.

kucmoch (10.10.2007 13:01:15)

na platformě internetu prostě vznikají přidané hodnoty. Proč nemůže vzniknout libovolná komunita využívající jej pro svou individ potřebu ? p2p je rozumná skupina lidí, odmítající platit za aušus. Konec konců sdílení MP3 nepovažuji za nic jiného, než DEMO snímek ( kvalita ). Nikdy jsem nechápal, proč jít do kina, zaplatit předem aniž vím, co mě tam čeká...zkušebním klientem opravdu nechci být. Pokud mi naopak někdo za shlédnuté ( poslechnuté ) dílo nezaplatí. Nemyslím, že je to tedy na ničem jiném, než na právu, vhodně postaveném na logice věci.

kolejdoucí (10.10.2007 15:32:28)

v době, kdy není problém stáhnout hudbu v mp3 320kb nebo ve formátu flac, je to chabej argument... co se týče filmů, tam je to opodstatněné. málokdo má doma kvalitní domácí kino a možnost stahovat filmy v hd.

Ju-a-Hele (10.10.2007 15:42:35)

Prosiiim, prosiim, panictelko, ja mam :-D. PJ-TX300 + 720/1080p filmy :). A je to jizda :-D

Ju Hele (10.10.2007 15:43:03)

Prosiiim, prosiim, panictelko, ja mam :-D. PJ-TX300 + 720/1080p filmy :). A je to jizda :-D

Nobody,baby (10.10.2007 15:38:32)

Staci pouzivat privatni trackery s registraci, mit zaplaceny sifrovany pripojeni pres VPN, nainstalovanej poradnej firewall, mit nejakej IP blocker jako PeerGuardian a clovek muze bejt v klidu. Proti privatnim a predevsim uzavrenejm trackerum je tezsi zasahnout, jsou vetsinou mensi a nejsou tolik na ocich jako Isohunt apod. Co se tyce toho MPAA podfuku, osobne jsem o nem sice slysel, ale je jasne, ze se tykal pouze lidi, kteri nemaji o stahovani ani paru. Zadny jen trochu zkuseny P2P user, natoz warezak by v zivote na takovou stranku nevlez a uz vubec si neinstaloval nejakou pochybnou aplikaci :). Popravde receno se tem lidem musim smat, protoze jejich blbost je tak uzasna , ze nevychazim z udivu. Nicmene je chapu, proste sosani nerozumi a vlezou na prvni stranku, ktera jim to umozni.