Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Zmizí Internet Explorer z Windows?

Zmizí Internet Explorer z Windows?

Anonym (19.12.2007 00:00:00)

Microsoft bude opět čelit vyšetřování Evropské komise. Ne že by nad jeho počínáním nedohlížela permanentně, ale teď olej do ohně přilila společnost Opera Software ASA, známý výrobce webového prohlížeče Opera.

Jouda (19.12.2007 01:01:25)

Vyrabim knofliky a chci ze vsech odevu v EU prodavanych odparat stavajici aby konecne lidi meli volbu a mohli si vybrat.Tkanicky do bot take.Auta do budoucna prodavat zasadne bez kol,at mame moznost vyberu disku i pneumatik.At si Opera vyda svuj vlastni OS a bude mit klid

sutrus (19.12.2007 21:46:38)

Částečně souhlasím. Proč prodávat auto bez kol když můžu při koupi nabídnout třeba pět ruzných možností. Pokud je prohlížeč zdarma můžu během nebo po instalaci OS nabídnout prohlížeč a uživatel si vybere co chce. Vždyt IE7 po instalaci nabízí možnost výběru web vyhledávání tak proč nenabídnout i samotný prohlížeč.

macikm (22.12.2007 19:02:00)

Zdarma ? A kdo naprogramuje a bude udržovat ten "jednoduchý" prográmek na výběr a instalaci internetového prohlížeče ? Nechci se zastavat Microsoftu, ale co třeba obyčejný průzkumník ? Zažaluje ho tvůrce Total Commanderu ? Nikdo nikoho nenutí Internet Explorer nebo Media Player používat ... Chtěl bych mít starosti (a odpovídající plat) jako inspektoři evropské unie ;-)

MAZAV (29.12.2007 15:50:32)

Já bych chtěl zase SVOBODU... ani ne ten plat. Pokud dojde na toho pruzkumnika versus Tcomander, tak to raději nebudu komentovat, evidentně tento člověk neví o čem hovoří. Jednou jsem si nainstaloval Operu, bylo to kdysi dávno, když jsem měl ve Win 98 a Win ME "nějaký Explorer". Byla to doba kdy internet nešlapal jako dnes na WiFi běžně okolo 2Mbit/s, jinde i více, za 512 linku se platily horentní sumy a u slova ADSL se dnešní rypáčci ani nepozastavily, protože si myslel každý že je to slovo ze slovníku americké národní org. NASA a týká se nově objevené planety ve vesmíru... Tenkrát když jsem poprvé potřeboval spolehlivě rozjet internet jsem hledal prohlížeč, jiný, aby se nezasekával, aby načítal stránky (ostatně to taky má dělat), aby uměl víc než jen zaměstnat člověka tím, že "Stránku nelze otevřít" Zkoušel jsem Mozilu, šlapala spolehlivě, po týdnu jsem nainstaloval Operu, a zrychlilo se mi načítání stránek. Nechápal jsem to, jak je možné, že jiný prohlížeč je ve Win rychlejší než ten originální... Nevěděl jsem, protože jsem do té doby používal nějaký Explorer. Dnes to chápu, Taky nikdy nepoužívám od M$ nic co by mohlo ohrozit můj PC mimo Win a doporučuji to i všem jiným, k jejich spokojenosti. Ten slavný IE byl poslední věc od M$ mimo WIN kterou jsem tenkrát použil. Děkuji za spolehlivé stahování, za možnosti které má Opera.. On by soft od M$ nebyl tak tupý a špatný, kdyby to nedělaly jako omalovánky a fotolaboratoř, ale trochu očesat, aby byl stabilní a funkční a plnil to co má - fungoval na pozadí a dovolil uživatelům pracovat s programem který si vybere a ne to co mu vnutí. Taky si nekoupím auto abych s ním mohl přijet z Čech k moři tam ho převrátil o 180° a plaval ve vodě s lodním šroubem a sonarem. On pan B.Gates věděl co říká, když prodával IBM před léty systém který mu ještě nepatřil: "Víš kdy přežiješ? Přežiješ, když lidi potřebujou to co máš. Ale nesmí mít na vybranou." Lidé používejme rozum, příroda nás tím obdařila, abychom ho používaly a ne aby za nás rozhodoval někdo jiný, co kdy používat. Tady je jen další dobrý nápad a podělím se o odkaz http://www.web-recenze.cz/recenze/internet-email-sluzby/3589.htm I Want to Believe...

pistiacik (21.12.2007 17:33:04)

he toto prirovnanie nieje presne ale ked: tak to asi take ako keby ti vyrobcovia aut predavali s autom ako neodelitelnu sucas auta vozik za ktory si mozes pripojit dalsi vozik ale povodny si musis nechat ale ako keby ti predaju auto s kolesami ktore nemozes vymenit ale mozes na ne obut dalsie kolesa cize mas o kolesa alebo o vozik na viac a ja sa pytam naco mi je koleso or vozik ktore nevyuzivam...

petr (21.12.2007 17:39:48)

no ty si to taky nerekl presne, ono kdyz ti vyrobce auta proda vuz z koly ktere preferuji tak te nikdo nenuti aby si je pouzival, staci si koupit nejake jine a premontovat je treba hned pred prodejnou jak ti prodaji auto. Mi osobne nevadi ze expolrer je soucasti windowsu, klidne ho necham odpocivat na disku kde mi zabira par MB mista a na prohlizeni webu pouzivam Mozilu takze se z toho klidne po**rte ze jestli tam je nebo ne

xyz (22.12.2007 17:44:39)

kdyz nechaps co je to analogie, tak se o ni nepokousej, primitive. Spravne prirovnani by bylo napr. auto bez autoradia ci gps navigace, nebo kdyz uz tam chces ty kola tak jako moznost vyberu konfigurace dle prani zakanika. Navic i v pripade IE nejde o to aby tam vubec nebyl, ale aby jeho postaveni ohledne moznosti zacleneni do systemu (a navyku uzivatele) bylo rovnopravne s ostatnimi prohlizeci, a aby dodrzoval a neprznil standardy.

Anonym (30.12.2007 19:41:55)

Auto prodavat pouze jako kostru, aby si tam mohl kašdý dát svuj motor, kola, plechy(samozrejmosti je to, že je vyrobce nesmí nabarvit, abychom si mohli zvolit typ barvy, a musí na ne chytat vseny barvi- plech se bude prizpusobovat barve ne naopak.), radio,světla, nádrž.... ta kostra samozdřejme musí odpovídat standardu, ktery se nesmi měnit, aby tam šel dát motor 20 let starý, ten motor musí mít standartní rozměry, aby tam šli umistit další komponenty(a ty take musí být standarní rozmery a tvar). jen škoda, že tohle nevymyslely v nemecku za války- nyní bychom všichni jezdili v tvarove stejnych autech ve tvaru trabanta.

Jouda (19.12.2007 01:11:04)

Hlavne media player a explorer byly ve Win v dobach kdy dost lidi nevedelo co je to PC,pote kopirovali dos.hry na disketach a ti nejschopnejsi se zacali potom venovat programovani a vsechny ty ,,chudinky ublizene" firmy vznikly hlavne diky Microsoftu,bez jejich OS by v tub dobu nebylo na co psat software. Treba by se vzmohl nekdo jiny a mohl byt svetove nejrozsirenejsi jiny system a snad i treba lepsi..ale NENI.Microsoft by je mel okamzite taky zazalovat ze parazituji na cizim op. systemu at je nejaka legra

Anonym (19.12.2007 12:57:32)

Ale, ale, ale... To zase ne. Ony Windows dosáhli takovýho úspěchu jenom proto, že se MS nejdřív podařilo vykrást ostatní GUI tý doby (hlavně NeXT a System 7) a potom neprohrát žádnej soud. Opravdu masivní úspěch byly až Windows 95. (třeba 3.x se prodalo dohromady cca 2 000 000 kopií).

Hadriel (19.12.2007 18:17:21)

No právě, Micro soft to vyhrál, a tím získal svoje postavení, a všichni ufňukanci který neuměj udělat lepší software maj holt smůlu a můžou si tak žalovat u Evropský Komise jako u maminky. A k těm 2 milionum Win 3.x, a kolik myslíš že v tý době bylo počítačů na který bylo potřeba dávat OS Windows a nestačil nějakej DOS?

Xspy (19.12.2007 20:41:05)

LOL... Microsoft ? Nebo peníze ? Napněte mu plachty a pošlete ho konečně tam ,kam již přes dvě desítky let míří ;) ....

Michal (19.12.2007 12:45:49)

Používám Operu (vyhovuje mi), Firefox jsem pořádně z lenosti nevyzkoušel (netvrdim, že je horší ani lepší), IE používám pouze z nutnosti.. (internetbanking).. Myslim, že i skálopevní zastánci Opery a Firefoxu musí uznat, že IE do Windows patří, konec konců Microsoft si svoje dominantní postavení vybudoval sám a je zcela liché si myslet, že by někdo jiný postupoval jinak... Co se týče standardů, tak tady je to jiná, i Microsoft v zájmu rovného prostředí by měl tyto standardy dodržovat a jsem zvědavej jak EK rozhodne... A pak tu ještě vidím onen probém s lobbingem u aplikací jako je internetbanking u IE a třeba ono v článku zmíněné zobrazování Google aplikací v opeře a "nadržování" Firefoxu.. ale to jsme zase na začátku "je zcela liché si myslet, že by někdo jiný postupoval jinak..." že jo?

CvakGuliFaj (19.12.2007 09:17:07)

Ak niekto nepostrehol vyrobcom alternativnych prehliadacov ide o toto: Citat z clanku:...podle Opery je „dodržování standardů MS“ mnohem OBTÍŽNĚJŠÍ, NÁKLADNĚJŠÍ, co se týče podpory, technologicky NEKVALITNĚJŠÍ a uživatele vystavuje větším bezpečnostním HROZBÁM. Teda presne toto WinDows je = DOKONALE ZAKRYPTOVANY, MONITOROVACI (BONZACKY) OPERACNY SYSTEM!!! Kto je privrzencom tychto praktik nech si ho kludne pouziva i s Internet Expolorerom je to jeho volba. Nech si kazdy pouziva co chce - "i auto bez kol". A prehliadac Netscape presne o tom neuspesne bojoval s Billom cca pred 5-timi rokmi...

mungo (19.12.2007 20:05:16)

Bohužel velká část uživatelského rozhraní Windows je postavena právě na Internet Exploreru. Takový Průzkumník třeba. Fakt je, že MS Internet Explorer nelze odinstalovat - pouze degradovat na výchozí systémovou verzi. Ba dokonce i některé aplikace tvrdošíjně vyžadují Internet Explorer (odstrašující případ je ovládací program pro HP skenery).

MartinCZ (19.12.2007 21:32:46)

Jen doplním, že testem ACID2 neprojde pouze Opera, nýbrž i Firefox 3 (testováno na beta 2).

MartinCZ (19.12.2007 22:14:13)

Kdo mi to tu krade nickname??? Hade! :-)

tupi ignoranti (22.12.2007 17:39:33)

nauc se cesky, Rika se: "Jen doplním, že testem ACID2 neprojde NEJEN Opera, nýbrž i Firefox 3 (testováno na beta 2)."

kppm (23.12.2007 16:51:03)

Testem ACID2 projde rovněž Safari (v. 3.0.3 MAC OS X).

petr (26.12.2007 12:18:23)

Každý výrobce nějakého programu nebo dokonce operačního systému má právo dát do toho co sám uzná za vhodné. Opera je browser na prd. Kdyby za něco stál, lidi by si k němu sami dávno našli cestu. Opera dojela na to že byla dřív než ji uvolnili jako freeware placeným programem, později byla adwarem zobrazujícím protivnou reklamu. Už jen pro její historii ji nepoužívám. Jsem spokojený s Firefoxem. A když není zbytí, sáhnu klidně po IE. Nikdy ale ne po Opeře.