Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Budeme se klonovat, teleportovat, budeme žít?

Budeme se klonovat, teleportovat, budeme žít?

Anonym (19.1.2008 00:00:00)

Když si představím, jak se naši předkové mýlili v odhadování toho, jak to bude za pár desetiletí vypadat, tedy jak to bude vypadat konkrétně kolem našeho roku, je to, až na pár výjimek, k smíchu.

Haf (19.1.2008 10:18:34)

Dát si čip do řiti, aby mne mohl kdejaký policajt, úředník sledovat, nikdy nedovolím ! I kdybych se měl bránit.

Anonym (19.1.2008 19:28:52)

diky ruznym manipulacim nakonec lide ty cipy budou chtit sami.. je to ultimatni cil nekolika bohatych bankovnickych rodin "Naším cílem je označkovat každého člověka na tomto světě RFID mikročipem. Na těch čipech budou peníze, identifikace a všechno ostatní a kdyby chtěl někdo protestovat proti tomu, co děláme nebo nedělat to, co po něm chceme, můžeme jednoduše vypnout jeho čip." Tím tohoto člověka efektivně vyřadíme ze společnosti napriklad pro nektere vlady neni problem napriklad zmanipulovat radu "teroristickych" unosu a pak se uvidi ze prave diky cipum by tyto unosy nebyly mozne..

Anonym (19.1.2008 19:39:57)

pro ty kteri nevideli volne siritelny dokument zeitgeist sem hodim jeste par uryvku: Aaron Russo byl s Nicholasem Rockefellerem velmi dobrý přítel, ale Aaron nakonec toto přátelství přerušil po tom, co se něco dozvěděl o Rockefellerovcích a jejich ambicích. Jednoho dne mi zavolala moje známá, právnička a povídá: "Chtěl by jsi se setkat s jedním z Rockefellerovců?" A já jsem řekl: "Samozřejmě, velmi rád." Spřátelil jsme se s ním a on mi začal prozrazovat různé věci. Jedné noci mi řekl(několik měsíců před 11.zářím): "Něco se stane Aarone.., ...a na základě toho půjdeme do Afganistánu, aby jsme mohli natáhnout ropovod z Kaspického moře. Půjdeme do Iráku vzít ropu a založit vojenské základny na středním východě, a půjdeme do Venezuely a zbavíme se Chavéze." První dva úkoly se jim podařily, Chavéz však ne. Pověděl mi: "Uvidíš chlapíky prohledávající jeskyně, hledající lidi, které nikdy nenajdou." Smál se tomu, že máme tuto válku proti terorizmu a přitom nemáme žádného skutečného nepřítele. Hovořil o tom, že válku proti terorismu není možno nikdy vyhrát, jelikož to je nekonečná válka, a tak můžete stále lidem brát jejich svobody. Já mu na to povídám: "Jak chcete přesvědčit lidi, že je tato válka skutečná?" On odpověděl: "Přes média. Média dokážou presvědčit každého,že je skutečná." Jednoduše se o tom dokola mluví. Znova a znova a lidi tomu nakonec uvěří... (tim ma na mysli terorismus) Řekl jsem mu: "Proč to všechno děláte ? Jaký to má smysl ? Máte všechny peníze světa - máte veškerou moc.. Vždyť ubližujete lidem. To není dobrá věc." On odpověděl: "A proč tě zajímají lidi? Starej se o sebe a o svojí rodinu." /dale to pokracuje rozhovorem o rfid..

Xspy (22.1.2008 01:40:58)

Až mne mrazí RFID se tu již rýsují to není otázka patnácti let ! Vše bude kontrolované a kde je kontrola je i korupce a zájmy těch nahoře ..... Orwell ?

Bormental (19.1.2008 12:12:44)

Před asi třiceti léty jsem se jako adolescent usmíval při futurologických článcích tehdejších magazínů o světe r. 2000 - města s hypermoderní architekturou organických tvarů (jak neracionální), různá ta vznášedla apod. Považoval jsem to, jak dnes vidno oprávněně, za blbosti. Ale na druhou stranu jsem už tehdy předpověděl (že budou do 15 let - na západě byly, u nás díky bolševizmu později) osobní počítače v každé domácnosti a co s nimi - psaní, hudba, malování, posílání zpráv (dnešní emaily - ale to jsem je tak samozřejmě nenazval), výpočty, modelování a prakticky skoro vše to, k čemu se dnes používají. Taktéž jsem předpověděl mobily (tehdy jsem to nazval "dálkový bezdrátový telefon"), digitální hudbu i film. Jediné, co jsem nepředpověděl v plném rozsahu je internet. Sice jsem tušil, že nějaké sdílení dat bude, ale že to dosáhne takových rozměrů a vytvoří zcela nové způsoby "sociálního" šíření informací (a to ještě není všem dnům konec - internet zatím "zpod sukýnky ukázal pouze kotníčky"), tak to jsem opravdu nepředpokládal. Takže si myslím, že se budou v budoucnu odehrávat různá vylepšovaná gadgetovská zařízeníčka a technologie, ale bude zde jedno omezení dané schopnostmi lidské obsluhy - nové SW mají stovky nových funkcí (a vyžadují téměř vždy upgrade HW), ale ty funkce používá zanedbatelné promile uživatelů. Většina jim prostě nerozumí. A lidi chytřejší nebudou (jestli vůbec BUDOU) - Gaussova křivka platí stále.

Anonym (19.1.2008 14:37:06)

Ty voe, kde jsi koupil tu krišťálovou kouli? :-D

Bormental (1.2.2008 16:45:51)

Nepotřebuji křišťálové koule, mám své od přírody. ;-) Vážněji - mnohdy stačí pro nějaké "předvídání" nebýt blbý a umět vhodně extrapolovat.

Radek Z. (28.1.2008 17:04:39)

Gaussova křivka sice platí, ale co se týče popisu IQ, postupně se průměr posouvá k nižším hodnotám a na na konci nám vzniká druhý výběžek, kde jsou ti, kteří jsou ke vzdělání od mala vedeni, mají na to peníze apod. Docela by mě zajímalo, jaké bude rozložení inteligence mezi obyvatelstvem za 15-20 let. Chytřejší, zdá se, ale opravdu nebudou...

čukča (21.1.2008 16:47:05)

Jisté je, že taky budeme platit za to, co je dneska ještě úplně nebo skoro zadarmo. Třeba zeptat se na ulici neznámého člověka na cestu do hospody nebo na poštu bude stejně trapné jako dneska požádat ho o půjčení mobilu. Nějaký skvělý navigační systém ti to na nějakém potomku GPS a PDA perfektně ukáže, ale taky tě zkásne. Co dalšího se bude platit? Neřeknu, jdu investovat do akcií těch správných firem!