Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Windows Vista mají problémy. A zlevňují.

Windows Vista mají problémy. A zlevňují.

Anonym (22.2.2008 00:00:00)

Je to sice už víc než rok, co byly Windows Vista uvedeny na trh, ale u uživatelů si pořád příliš přízně a nadšení nezískaly. A to ani přesto, že je vlastně na světě i první servisní balík ― ten ale přináší problémy. A ceny Windows Vista klesly teď skoro o polovinu...

µGen (22.2.2008 14:24:14)

S Vistama jsem velice spokojen, tedy až co jsem si je upravil k obrazu svému, což trvalo pár dní. Jediná věc mě ale dokáže vždy pocuchat nervy. Při poslechu hudby, dochází náchodně k jakýmsi mikrovýpadkům (ale slyšitelným) v plynulosti přehrávání hudby. Jakoby se nedostávalo dostatek prostředků zvukovému zařízení (občas při zapnutí HDD, jindy u zapnutí větráčku). Což v případě procesoru C2D mi přijde mrzuté. Bohužel nelze přiřadit konkrétní IRQ zvukovce, takže jsem s vistama odkázán nadosmrti (toho notebooku) poslouchat výpadky... :-(

Antonín Vlk (22.2.2008 14:50:48)

Visty bych koupil tak maximálně za 3000Kč. Myslím plnou krabicovou licenci. Chtít za to i po zlevnění 5800 mi přijde drzost. Tak at si to nechaj. A omezení OEM o tom už vůbec mluvit nebudu. Kdyby to dali za rozumnou cenu tak si ti každej pude koupit(povětšinou k novému PC). Takhle budou furt nařikat ale cenu nesundaj pořádně.

3I3Q (22.2.2008 18:30:18)

jo. já je je mám jako OEM k notebooku a jsem spokojený, jinak bych za ně nikdy ty prachy nedal. je to drzost, abych platil tolik peněz pro systém, který nepoužívám ke komerčnímu účelu

Anonym (22.2.2008 21:41:26)

Ke komerčním účelům nejsou určeny verze home basic, home premium. To že jste si možná koupil business nebo ultimate je věc vaše.

Anonym (25.3.2008 20:35:34)

Na co je v kancelarii vykonne pc? Uctovnictvo, word a pod. bezalo aj na PII v takej podobe ako bezi dnes. Ano, na pracu s grafikou, multimediami a nahananie pandrlakov v hrach, vypocty atomovej bomby alebo SETI... PC ma sluzit, rovnako auto, mobilny telefon, oblecenie..., nie ako ststus symbol, ale spotrebny predmet s pomerom cena/vykon. Kto sa hrdi ze on na to ma, a ostatny su hnoj, je, ako bolo spomenute, dusevne chory. Poznam daleko uspesnejsich ludi, ako ten pako, co hore onanoval nad svojim PC, a posledne za co by vydali peniaze je nejaky supermoderny HW. Pritom na ich PC bezia programy ktore mi pomahaju zarabat peniaze. 2) Vista ma HW naroky, ktore budu pri dnesnom vyvoji vykonov PC aktualne pre vacsinu vychodoeuropskych uzivatelov za niekolko rokov. A presne za taku dobu si ich mozno nainstalujem.

Mik (26.3.2008 14:56:56)

Jenže za pár let, jak píšeš, to bude zase výběhový systém. Dokud se v naší republice neporovnají ceny HW a SW minimálně na ceny pořád západu, tak se zde budou lidi dohadovat pořád jako na východě. A mám obavy, aby aby se rozdíl neposunul díky našim obchodníkům ještě více ny východ.

bagio (27.3.2008 15:09:09)

Mám Visty a jsem spokojen. XP už ne,nechci se vracet zpátky.NEMUSÍM.

Anonym (22.2.2008 18:06:37)

To nejsou mikrovýpadky ale vytížení systému , které probíhá při zjištˇování DRM a oprávnění vůči sklatbě , kterou se snažíte přehrát - features Visty nikoli nedostatek ...

Nargon (22.2.2008 20:19:04)

Ja pouzivam jiz nekolik let windows 2000 SP4 a temer si nemam na co stezovat. Nemel jsem duvod prechazet na XP, a ani na visty neprechazim. XP mam nainstalovane, ale pouzivam je jen v pripadech, kdy si chci zahrat nejakou hru a na win2k nejde spustit. A visty zatim nehodlam ani instalovat. Ikdyz mam moznost diky skolni licenci si zdarma a legalne stahnout visty bussines.

Bimbo (22.2.2008 20:48:50)

Povazuji za naprosto idiotske delani testu, jestli jsou rychlejsi XP nebo Vista. Je preci samozrejme, ze XP, ktera jsou bezela i na pocitacich se 128 MB RAM a na pocitacich s frekvenci procesoru v radu stovek MHz, pobezi na pocitacich s dvoujadrovymi procesory a 2 GB pameti apod. mnohem rychlejsi nez Vista, ktera maji minimum RAM stanoveno na 512 MB a doporuceno je 1 GB. Aby jel system opravdu svizne jsou potreba 2 GB. Je to asi stejne jako srovnavat XP a Win95. Proste je to uplny nesmysl delat tyhle testy. Vista bezi naprosto skvele, ale pouze na pocitacich, ktere maji dostatecny vykon. XPecka bezi super rychle na soucasnych pocitacich proto, protoze byla delana na pocitace nekolikanasobne mene vykone...staci se podivat, kdy sly na trh, a jake se v te dobe prodavaly sestavy. Vubec nechapu, jak muze nekdo tyhle testy brat vazne. Myslim, ze kazdy vi, ze Vista na compu s jednojadrovym Athlonem XP 1800+, 1 GB RAM apod. pojedou mnohem pomaleji nez XP. Je take jasne, ze na jekekoliv super vykonne sestave pojede vetsina procesu v XP rychleji nez ve Vista, ktera jsou proste narocnejsi. Nicmene ja mam Vista na notebooku i stolnim compu. V obou pripadech se jedna o pocitace s dvoujadrovymi procesory, 2 GB DDR2 pameti na 533 MHz, na velkym compu mam Raptora s 10k otacek diskem, na notebooku GF 8400, na velkym compu GD 7900 GTX...na obou pocitacich jedou Vista perfekne, nemam zadne problemy s kompatibilitou aplikaci, ovladaci atd.

Eser (23.2.2008 07:54:04)

Ty jsi vysadil nějaké tabletky? Naštěstí jsem nikdy neviděl běh Win XP na 128 MB RAM, ty jsou totiž pomalé i na 512MB RAM. Za další, není mi jasné proč by kancelářská PC měla mít nabušená dvoujádra a, jen proto aby zvládly Visty? Na kancelařinu a neherní PC by klidně mohl stačit nejslabší Sempron/Celeron/ 1GB RAM. Bohužel to nestačí Vistám, proč? Koupil jsem notebook, byly na něm Visty, do hodiny jsem je vymazal. Konfigurace nbooku je C2D T5300/2GB RAM. Slavné Visty startovaly okolo 3 minut po náběh hodin v boční liště. to si ze mě MS dělá legraci? Nebo mi poradíš, ať do toho nbooku dám 4GB RAM, silnější procesor atd.. Prostě běž s těma kecama o spojení Vist a silného HW někam hodně daleko. Já nevidím jediný důvod abych jel podle toho jak MS píská. Snad by to mělo být opačně, já jsem ten kdo u něj utratil peníze a ty něměly žádnou vadu, kdežto Visty ano.

Bimbo (24.2.2008 08:07:20)

Kdyz sly XP na trh, 512 MB RAM mel malokdo. Vetsina lidi mela 256 ci 128. XP na 128 bezela priserne, ale sla spustit. Na 256 je pouzivala valna vetsina lidi. Ano, system jel pomalu, ale nebylo to tim, ze byl spatny, ale tim, ze proste takovy byl tehdy vykon pocitacu. Dnes uz to cloveku neprijde, ale driv bylo zcela normalni, ze clovek po kliknuti na Tento pocitac nekolik vterin cekal nez to procak sesroti. Takova byla realita dana vykonem tehdejsich pocitacu. Rict, ze jela XP na 512 MB RAM pomalu je na jednu stranu pravdu, pokud se na to podivam z dnesniho hlediska pocitacu s 2 GB RAM, ale podavas to tak jako kdyby to bylo spatne - ne, to neni spatne, ani dobre, to je realita dana vykonem tehdejsiho PC. Je tedy zrejme, ze Vista na soucasnych pocitacich jedou mnohem mnohem rychleji nez na tehdejsich jela XP, protoze vykon roste mnohem rychleji nez naroky novych OS. Nicmene i tak je jasne, ze novy system bude narocnejsi nez ten starsi - to platilo i pri srovnani XP vs. Win98 atd. I kdyz ten rozdil je nyni mnohem vetsi, protoze Microsoft uvedl Vista po obrovske pauze - driv uvadeli OS pomalu kazde dva roky. Z toho vyplyva, ze rozdily mezi pocitaci z roku 2003 a pocitaci z roku 2008 je mnohem vetsi nez mezi pocitacem z roku 2000 a 2003. Vysledek je tedy ten, ze na soucasnych PC musi nutne jet XP mnohem rychleji nez Vista, protoze XP byly delany na mnohem mnohem pomalejsi stroje, zatimco u Vista se pocita uz od zacatku s mnohem vyssim vykonem. Dvoujadra budou i v kancelarskych PC za dva ci tri roky. V roce 2003 by pro tebe bylo taky nepredstavitelny, ze by v kancelarskym PC mel nekdo 512 ci 1024 MB a dneska uz to zadna velka vyjimka neni. Za 4 roky budou mit lidi bezne ctyrjadrove a vicejadrove procesory, pojedou na 64bit Vista, budou mit 8 nebo 16 GB RAM a SSD disk s rychlosti cteni a zapisu kolem 100 MB/s, to pak pojedou Vista stejne dabelsky rychle jako jedou ted XP na pocitacich s dvoujadrem apod...respektive pojedou jeste rychleji, protoze ten narust ve vykonu bude zase o dost vetsi nez jsou naroky systemu. Proto je naprosto nesmyslny srovnavat Vista a XP. Stejne nesmyslne bude potom srovnavat Windows 7 nekdy v roce 2011 s Vista. Windows 7 budou opet mnohem narocnejsi na vykon. Nebo snad nekdo ocekava, ze bude Microsoft uvadet na trh stale jednodussi a jednodussi OS? To meli zacit naopak...u nejakych 3D blbustek a skoncit v DOSu ;).

Eser (24.2.2008 09:23:17)

Na starém kompu je Athlon 1,8. Socket A, nebo tak nějak. K tomu je 1GB RAM. Systém reaguje bez prodlev, na internet, MS Office je to postačující stroj. SSD disky pojedou i pod Win XP, nebo linuxem. Za další mi není jasné, k čemu mi bude na kancelařinu x jádrový procesor. Já spíše budu preferovat celkovou spotřebu PC. Podívej se na současná distra linuxu, jsou kvalitní a jejich nároky na PC jsou oproti Vistám minimální.

Bimbo (24.2.2008 17:45:41)

Nechapu proc porad diskutujete o tom, jaky bude kde pocitac s jakym procesorem. O to nejde. Ja mluvil obecne, ze nejde srovnavat Vista a XP, protoze na soucasnem prumernem PC pojedou logicky XP mnohem rychleji nez Vista. Je to dano tim, ze XP vznikala pro nekolikanasobne mene vykonne pocitace. Tot vse. Ja osobne hry skoro neparim, ale bez dvoujadra si neumim predstavit praci. Mam Athlon X2 4600+ a spotreba zas zadna dramaticka neni. Jde mi predevsim o to, abych mohl normalne pracovat v aplikacich jako je Photoshop apod... Je mi jasny, ze mam asi trochu pokrivene vnimani toho, co jde dnes povazovano za prumerny pocitac. U me je to dvoujadro, 2 GB RAM a nejaka GF 7k series. Jsem redaktor několika technickych casopisu a ziju v okoli lidi, kteri nemaji nic jineho nez takove masiny. Chapu, ze v bezne domacnosti tohle asi nemaji. Kazdopadne slo jen o to srovnani Vista x XP, ne resit tady, co je dnes kancelarske PC a co neni...

bumeraligon (24.2.2008 22:14:12)

Takove PC, o kterem pises je v dnesni dobe uz i podprumer. Pri dnesnich cenach si koupim ve srovnani s predeslimi roky za stejne penize daleko silnejsi PC, nez drive(cena/vykon). A hlavne to neni delany jen pro cechy, to by se vyvoj moc daleko nedostal.

Bimbo (25.2.2008 00:25:06)

Tak nejak tenhle prispevek uplne nechapu :). Co to ma spolecneho s predchozi debatou? Co chtel autor rici?

petr (25.2.2008 22:41:26)

Když si neumíte vydělat na dnešní obyčejné kancelářské PC, nehulte a nechlastejte, nepište hovadiny o věcech o kterých nemáte ani páru a zkuste začít něco dělat. Rodiče vás věčně živit nebudou a nebudou vám ani pořizovat počítače. A hlavně nezáviďte lidem že jim na jejich počítačích Vista běží bez problémů. Naštěstí nejsme všichni lempli jako vy a počítač i jeho OS si umíme vyladit. Pro lidi vašeho formátu by měl existovat zákaz přiblížení se k počítači na menší vzdálenost než je 100 metrů.

Eser (26.2.2008 07:59:39)

no jistě, "ladit" PC umíš, ale čtení ti moc nejde

Anonym (1.3.2008 12:24:25)

Lol,ted jsi tomu nasadil korunu,mas u me bod,naprosto s tebou souhlasim. :-)))

Coellon (1.3.2008 13:17:54)

Hmm, zato ty si zbohatlík co chodí co den do šichty :), má pár korun, ale myslí si kolik si toho nevydělá, pak přijde dom vybafnou na něj reklamy WOW visty a on si za svoje vydělané peníze okamžitě běží kouipit HW, na kterém mu pojedou. Pak příjde na DSL a připadá si strašně in a má potřebu ostatní s jiným názorem urážet a myslí si jak je něco víc... :). Naproti tomu jsou i další lidi, co mají také peníze a možná daleko víc než ty a přesto se zamyslí nad tím co jim vista oproti xp přinese? Čím je opodstatněné to, že má několikanásobně vyšší HW nároky? Většina lidí si přece nekupuje počítač pro operační systé, ale pro to, aby na něm mohli pracovat... a koupit si 2x dražší PC, na kterém budu psát emaily a dělat účetnictví jen pro to, aby na něm mohla fungovat vista mi nepříje ani pokrokové a in, ale hloupé.

Anonym (23.2.2008 08:51:31)

Ten pán, co to psal, je asi blázen... Například tvrzení- "uživatelů si pořád příliš přízně a nadšení nezískaly" - já jsem uživatel už od do RC verze a jsem tehdy tak nadšený, že mi tento OS zůstal v přízni a tak ho používám od té doby stále. To bychom měli vyvrácenou jednu lež. Ten test mě pobavil, práce s objemnými složkami - standardně práce s médii - je JEDNOZNAČNĚ při používání Visty s SP1 RC1 rychlejší - to znamená - lépe se to kopíruje, přesouvá, vytváří náhledy.. Pro tu samou práci, zdůrazňuji slovo - práci- s těmito médii, je dále vhodná velká operační pamět, dnes již standardních 4 GB - až po běžně užívaných - ve Vista 64-bit verzi - 8 GB paměti (v dnešní době má 8 GB DDR2 800MHz cenu cca 5000,- Kč) Chápu, že malé děti, které mají "kompa" od maminky s tatínkem, jsou rádi za těch svých 2 GB paměti se kterými si zahrají všechny dnes dostupné hry... Ale přeci jen DX10 jaksi v XP není a nebude, ani zrychlení XP po instalaci SP3 nebude, prostě je to historie, muzejní operační systém... Jenom tak ze srandy jsem změřil jak rychle mi nabíhá Vista - trvalo to 35 vteřin.. Atd.. Jinak to co bude v SP3 pro Xp je popsáno tady - http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=68C48DAD-BC34-40BE-8D85-6BB4F56F5110&displaylang=en#filelist

Anonym (23.2.2008 10:39:02)

Vysvětlovat přemrštěné nároky Vist jako optimalizaci na aktuálně prodávaný HW a nadstandartní množství paměti jako optimální množství může pouze pouze "chudáčik" kterému nedochází , že DX10 je marketingovou berličkou a XP v 95% případů tytéž operace zvládnou rychleji při neopomenutelně nižších nárocích . Pokud systém nepřináší razantní zvýšení produktivity ale vyžaduje pro zachování stejné svižnosti práce dvakrát výkonější HW , nejedná se o přínos . Raděj budu používat stabilní muzejní systém než naleštěnou "novinku" která umí totéž pomaleji .

Anonym (23.2.2008 10:40:15)

CHUDÁČIK = slovenské a podobné balkánské názory mne nezajímají.

Eser (23.2.2008 11:05:41)

myslím, že to není o penězích, ale jen o tvoji dmc.

Anonym (23.2.2008 12:41:47)

Kdybys nebyl tupé hovady, tak bys věděl, že demence je nemocí velmi starých lidí. Ale protože, jak píšu - jsi tupé hovado, používáš slova mimo jejich pravý význam.. Typický uživatel XP.

Eser (23.2.2008 13:40:09)

relativně vzácně se vyskytuje v každém věku, alespoň v něčem jsi vyjímečný

Anonym (24.2.2008 07:27:40)

DEMENCE = nemoc zestárlých lidí, názory jedinců, kteří používají výrazy, jejichž obsahu nerozumí mne nezajímají.

Eser (24.2.2008 09:26:13)

Nebudeš tomu ve svém stavu věřit, ale demencí můžeš onemocnět v každém věku. Před 60 tkou se to týká cca 1% populace. Prostě máš smůlu.

Anonym (24.2.2008 11:20:15)

Možná by stálo zato přehodnotit výsledky . tomu jednomu procentu ,když to tak pozoruji, nevěřím . Těch musí být minimálně 20% ze stáda .

uhrovitý adolescent (24.3.2008 15:53:11)

Ale notak rADku... nebylo toho už dost? ;@)

Anonym (24.2.2008 14:06:34)

Máš nějaký podklady to pro svoje debilní tvrzení, čuráku, nebo tady budeš dál za trapáka? :)

czechoslovak (27.4.2008 14:05:44)

ty šašku,oni ti slováci něco udělali?Jseš o 50 km na západ a už jsi ubohý posraný čecháček zamindrákovaný.jsi stejné hovno z východu tak jako ten balkánec!

petr (24.2.2008 09:23:45)

asi si nepochopil ze visty sou delany na pocitace co se momentalne prodavaji v obchodech(nejake dvoujadro, 2-4 B RAM, 500GB disk,..) a ne pro nekolik let stare kompy. Jinak XP sou uz opravdu mrtvy system protoze jejich vyvoj se pomalu zastavuje takze neprinesou nic noveho.

REPEaTER (24.2.2008 11:16:43)

Asi jsem fakt nepochopil , proč systém určený na dnešní HW musí být stejně výkonný jako ten minulý . Řeklo by se nový systém , nové možnosti a ono zhola prd . Pokud je někdo unešený z nového vzhledu nechť jásá . Já nekupuji nový HW na to aby uměl zase to stejné pomaleji či přibližně stejně rychle jako předchozí . XP s SP2 či v nouzi SP3 a neřešit demenci (Vistalizaci) . DRM je základ a nejpodstatnější změna Vist od XP , pokud jste spokojeni vaše věc . Já na svůj klump brzdit WOW klumpem nemíním . PS : Uprav si rovnou 2-4 na 4-8GB ať to k tvým zjevením momentálně prodávaných PC lépe zapadá .

Anonym (24.2.2008 14:21:32)

Můžeš nám tady ty chudáčku vysvětlit, proč tvůj zaostalý - konzervativní - postoj k novému systému té firmy, od níž máš starší systém, nazýváš = demence (Vistalizace) ? Díky předem za tvou, jistě velmi fundovanou a fakty podloženou odpověď. Mimochodem, co že jsi nezůstal u windows 95 - 98??

y2k (24.2.2008 16:39:04)

Ježíš děcka, nehádejte se ;-) Každému, co jeho jest a co se mu líbí.... Osobně také nejsem příznivcem spousty barviček a hýbacích zbytečností, protože to žere poněkud více proudu, jak statická jednoduchá okna a proud dnes je drahý. Ovšem také jsem s SP1 pod VISTY začal používat tento systém a to jen proto, že 64bit edice WinXP prostě není zrovna ideální....a 32bit edice s 4GB RAM je poněkud hloupá (0,5GB RAM se prostě jen a jen fláká....) Ale zase na druhou stranu byly XP podstatně lépe propracovanější, jak nynější uspěchana VISTA. A ruku na srdce, naladit a nastavit tento systém (jako třeba search and destroyed VYCHYTANOSTI stylu služeb ReadyBoost a Superfetch - které jen obtěžují systém a uživatele) do nějaké alespoň trošku funkční podoby je záležitost alespoň jednoho dne. To u XP trvalo tak 1 hodinu.... Pravdou je, že spousta SW nefunguje řádně a nebo vůbec pod WinVISTA, ale za to spíše můžou tvůrci toho SW a pevně doufám, že konečně začnou psát pod x64 platformu, protože ta má budoucnost. Takže, vývoj je vývoj a pravdou je, že i když byla XP v mnoha ohledech lepší a stabilnější a propracovanější, tak prostě ztrácí podporu a chtě nechtě je třeba zařvat WOW a postupně VISTU zkokonalovat k obrazu svému ;-)

petr (24.2.2008 17:55:13)

Pookud si dobre vzpominam tak kdyz byly uvedeny XP tak taky 99% lidi rvalo jak je to nenazrany system, ze stoji za nic,... a ted ho maji vsichni nainstalovany. Ted se zase opakuje historie kdy lide nadavaji na visty ale za par let je budou mit skoro vsichni nainstalovane. Potom se zase vydaji nake nove windowsy a lidi budou nadavat jak sou nenazrane a pritom budou mit z dnesniho pohledu nenazrane visty.

terezka (13.3.2008 12:13:43)

jsi neuvěřitelně arogantní paňák

Anonym (25.3.2008 20:41:40)

Nechajte ho! je to vol.

Ivo (28.4.2008 17:18:00)

Došly Vám pánové argumenty, takže jenom nadáváte. Kdo bude jenom koukat do XPéček a nikdy Visty nezkusí (na pořádném PC) má nejmíň co. . . Kdo nezkusil neuvěří. Zkuste si dneska kdysi tak slavné "dvadesát osmičky"

lepra (24.2.2008 12:43:54)

No to by mě zajímalo,kde jste vzali tu informaci,že zlevnují skoro o polovinu? to je spíš vaše přání,ale určitě to tak není. Měl jsem v plánu visty koupit v krabicové verzi,takže ceny sleduju,ale že by je někde dávali za polovic,to fuckt néééé

Jan V. (2.3.2008 13:21:58)

Pracuji ve velkoobchodu a jsou opravdu levnější, dokonce o 53%, ale přoč by maloobchod nemohl mít nějaký zisk !!!

Zajda (18.3.2008 14:54:18)

Nechápu,tomer ani jednu debatu, co jsem zde cetl. Ackoliv pouzivam Visty mam k nim jeste jako druhy system Linux. Osobne si myslim,ze Visty prisly na trh hodne brzy a udelalo se kolem nich moc velke halo. Pevne verim tomu,ze s par servicepacky uz bude vse ok. Vzdyt to neni tak dlouho co vsichni nadavali na XP, prislo pras opravnych balicku a ted je kazdy vychvaluje. Visty mi na mem pocitaci bezi velmi pomalu,ale kdyz vypnu pro me preplacane graficke prostredi tak uz je to mnohem lepsi. Pro lidi,kteri si mysli,ze je vse pocitacem: C2D 2,4 Ghz, 2,5 Gb RAM, GeForce 7600Gs 256Mb . Nerikam,ze mam nejakou nabusenou masinu,ale na druhou stranu, pomale to take neni.

Name (22.3.2008 22:32:57)

Ať si to Microsoft strčí do prdele, já mám zadarmo Ubuntu.

qui (26.3.2008 11:44:15)

mě visty na komp nesmí! 1.co to mají kamarádi, tak ani jeden se nemůže pořádně zasíťovat s XPáky 2.sralo by mne to bonzování - přesněji možnost bonzování 3.pokud je pravda že 600mb RAMky sežere jenom systém, tak jsem s mojí 512 pěkně vP děkuji - nechám si XP btw - je pěkně sprosté, že si honí zastoupení na trhu tím že do nových strojů se dává jenom vista - z 20 lidí co znám co mají vistu je 19 co ji mají jenom proto že byla v kompu při koupi

y2k (26.3.2008 16:14:12)

1,- je třeba nastavit síť, ale to platí i pro XP. Nastavit si ručně sdílení (jen na konkrétní pevné disku či složky a na uživatele nebo skupiny) a nastavit i zabezpečení NTFS na HDD také na uživatele či složky. Pak to chodí možná lépe, jak XP (určitě neopomenout zapnout NetBios nad TCP-IP) 2,- bonzování lze vypnout, tak jako v XP 3,- ano, to je pravda. Systém + základní aplikace, které mě v 9X žraly 128MB RAM žraly v XP 350MB RAM a v X64 Vistách žerou 900MB RAM. Ovšem to je o pokroku a také o náročnějších aplikacích......

Zajda (27.3.2008 22:45:52)

Vysoké systémové nároky nejsou o pokroku. Je to o špatném systémovém návrhu. Visty nedělají věci které by ospravedlňovaly jejich vysoké systémové nároky. Navíc ve vistách je implementováno nesmyslné i/o scaling, které bez speciálně k tomu navržené hardwarové architektury a příslušného hardware nemůže fungovat. Pokud vím tak visty jsou jenom pro PC.

tomas (27.3.2008 19:53:08)

jo mate pravdu vista je na nic porad mi pada ani restart.nepomuze a spomaluje internet

Spokojený uživatel WVista (28.4.2008 21:23:16)

SP1 pro Visty 32bitz se povedl - zrychlení náběhu systému na 2,2Ghz dvoujádro Intel s 3GB RAM z 1:00 na 0:35 sec ..... práce se celkově zrychlila, přesuny souborů, načítání, spouštění..... vše okamžitě :-)