Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Jablečná mentalita při brouzdání internetem aneb Jak je to se Safari na PC

Jablečná mentalita při brouzdání internetem aneb Jak je to se Safari na PC

Anonym (13.3.2008 00:00:00)

Připadá mi, že firma Apple je stále více orientovaná na PC platformu. Po změně procesorů na platformu Intel a možnosti na novém iBooku spustit i operační systém Windows je tu webový prohlížeč Safari, který má být dle prohlášení firmy opět "nejrychlejším", a to na obou platformách :-)

vd (13.3.2008 08:05:27)

Autore! Jakýpak etalon? Víte co musí autor webové stránky podstoupit, aby se v IE (jakémkoliv) stránka zobrazila alespoň hodně podobně tomu, jak se zobrazí ve všech ostatních prohlížečích? Asi ne, protože jinak byste nemohl napsat takový blábol. Safari vyrenderuje stránku velmi dobře. Výsledek bez specifických úprav vypadá téměř stejně jako ve Firefoxu, Konqueroru nebo Opeře.

Stanislav Přibyl (17.3.2008 11:43:38)

A právě proto, že tyto úpravy musíte podstoupit (i když nedobrovolně), se jedná o etalon. To že s tím máte více práce, s tím předci nesouvisí. Rozhodně děkuji za názor.

CIJOML (13.3.2008 11:34:41)

Neprojde to pres Microsofti ISA proxy i se spravne vyplnenym jmenem/heslem.

Anonym (13.3.2008 12:56:29)

Keep It Simple Stupid - Apple a ještě více Microsoft . Pokud srovnávám MSIE8 či Safari 3 s Firefoxem 3 (Všechno bety) vychází mi jako nejvíce uživatelsky přívětivý Firefox . Bohužel absence vlastního nastavení prostředí prohlížeče je pro mne zásadní . Vzhled Safari používám v zaměstnání na Maxthonu , jednoduchý účelný - a to je tak všechno . Jediné co mne může přilákat na nový prohlížeč je rychlost vykreslení stránky , velikost instlace a jednoduchý vzhled který lze libovolně rozšířit -(čili žádné extra pole pro RSS čtečky , žádné přehnané lišty s reklamními vyhledávači, žádné postranní panely v defaultu atd. - stačí s podívat na nabobtnalou Operu:( ) .Podporu standardů beru už jako samozřejmost . MSIE se však stal svým vlastním standartem - minimálně ve firemní sféře , kde optimalizace znamená funkčnost především s IE a předvídatelné problémy na jiných prohlížečích , které se snaží chovat korektně :( .....