Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Podvod na zákaznících? Microsoft s Intelem se možná spikli

Podvod na zákaznících? Microsoft s Intelem se možná spikli

Anonym (14.3.2008 00:00:00)

Microsoft i Intel jsou vyšetřováni pro podezření ze zneužití postavení na trhu. Pro někoho žádná novinka. V USA je teď Microsoft kvůli Windows Vista podezřelý z klamání zákazníků a u nás Evropská komise vyšetřuje Intel z nekalých praktik. Teď se objevily materiály, podle kterých se obě firmy mohly spolčit. Interní e-maily uvnitř článku.

r23 (14.3.2008 01:19:40)

Na i915 se aero rozběhat dá....

Tinker (14.3.2008 15:47:09)

Jen ať M$ platí, stejně je to(buhudík) nepřiměje zlepšit stabilitu, výkon a snížit požadavky a spotřebu. A víte že Untel Celeron M si rozumí víc s Ubuntu než s win XP? ;) Výdrž je o polovinu větší a je to převážně procesorem - HDD skoro nechroupe(ještě že nemá linux takovou fragmentaci), 32Mb grafika škoda mluvit,... Ale jedno vim jistě: Vista AERO nepustíte na 1,3GHz, 2x256Mb RAM, 32Mb grafika, 40Gb HDD!!! Zato compiz-fusion tam běhá s většinou efektů a bez sekání!!!! Urychleně končim, jinak bych to napsal líp

Muck (14.3.2008 18:00:40)

Máš pravdu, Microsoft je na nic, vždyť díky nim jsme teď na "Východě" mohli mít pořád psací stroje a kalkulačky co dokonce fungují když na ně svítí sluníčko.... Dokáží mě vytočit názory na Microsoft, neříkám že to nejsou "zloději" ale kdybyste se alespon zamysleli diky komu ma dnes počítače každej druhej.... Mj. to že někomu padá systém bude možná taky tím že si v komplu neumí udělat pořádel, vždyť hodit to na někoho je daleko jednodušší...

serious.sadislav (14.3.2008 22:48:58)

vite vubec jaky je rozdil mezi operacnim systemem a pocitacem ? do pocitace muzete kopnout ikdyz za to prevazne muze os, ktery si muzete zdarma stahnout z internetu (ano dokonce i krabicovou verzi windows vista ultimate)

Anonym (14.3.2008 23:04:28)

Nemůžete popřít, že na konci 80. a začátku 90. let měl MS nesmazatelný podíl na šíření počítačů mezi lidi. Nechci je nějak glorifikovat, ale řekl bych, že na rozšíření počítačů mezi "normální" usery má MS dokonce zásadní podíl.

Hugozhor (14.3.2008 23:18:31)

Ano přesně tak! Trefil ste hřebíček na hlavičku. V podstatě díky Microsoftu je pojem Personal Computer rozšířen mezi širokou veřejnost. A taky díky Windows, se čím dál víc dostává do podvědomí i alternativa jménem Linux. Třeba už kvůli tak propagované nestabilitě windows jako takové. Což je samozřejmě nesmysl. Osobně říkám, že Windows na domácím PC má smysl používat až od XP-ček. Pokus jakým byly verze předešlý bych zahrnul do testování vývoje na zákaznících. A ž s příchodem technologie NT mělo smysl se hlouběji windows zabývat. Ale to je už vývoj doby. Jenom tady na mě nekřičte, že chválím Windows před Linuxem! Mě totiž udivuje ta nepsaná válka mezi windows uživateli a Linux profíky. Oba nesmiřitelné tábory na sebe klejí hromy blesky jenom proto, že ten druhý používá něco jinýho než jeho kolega. A přitom oba dva zapomněli na jádro věci - důležitý co se na PC dělá a ne pod čím se tak děje. Osobně používám Linux v práci a nemám s tím žádný problém. Ostatně jako alternativa pro běžný kancelářský počítač se Linux hodí hlavně z důvodů ceny a řešení licencí, které jsou v převážné většině zdarma. Na správu sítě ale není lepšího nástroje než Linuxu. Pokud doma je stěžejní činností prohlížení emailů a drobná úprava multimedii, Linux i tuto činnost bezvadně zastane. Ovšem jeli třeba speciálního softwaru, jako jsou různé grafické editory či technický software (AutoCAD), těžko se hledá alternativa. Díky masivnějšímu rozšíření Windows v letech minulých vzniklo samo sebou mnohem více specializovaných programů pro win jako takové. Ještě si neodpustím poznámku. V dobách textových příkazů kdy se největší slávě těšil MS DOS bylo běžným standardem, spouštět aplikace "zaklínadly" (příkazy). Tato divočina ustoupila s grafickým prostředím, kde se ovládání stalo více intuitivní. Občas mne přijde z komunity Linuxáků, že považují "naklikání čehokoliv" za projev debility, když toho samého mohli v klidu dosáhnout napsáním několika řádků do shellu. Ano v tom je obrovský potenciál Linuxu. Dá se totiž stejně dobře ovládat z příkazové řádky jako z grafického prostředí. Prostě neexistuje rozdílu. Proto je nasazení nejvhodnější na síťová zařízení a jejich vzálenou správu. Osobně používám systémy oba a nemám v úmyslu zanevřít na ten či onen, neboť jedině tak z obou dostanu jenom to nejlepší. Snažím se na celou věc ponechat objektivní pohled, který ale bude vžycky trochu subjektivní. Vš se stále opakuje.

Anonym (15.3.2008 11:45:36)

Tenhle nazor se mi libi. Doma sice používám už pár let jen Linux ale windows uživatelé mi nevadí, jen mi vadí, když někdo říká to co není pravda a s radostí se pře o to, že právě on má pravdu, ikdyž si zjevně vymýšlí.

BRUNO (9.3.2009 08:09:30)

Svata pravda. mam vidlous protoze hraju hry, jinak bych mel v pc cokoli co zvladnu a pobezi bez problemu. mimochodem, mam pocit ze lidem padaj vokna protoze v nich maj spoustu sr@cek... me to jeste nespadlo.. vse origo. ale ten monopol je blbej, protoze vam nekdo v jednom baliku cpe veci ktery treba vubec nechcete... apod..

Anonym (15.3.2008 11:38:20)

Jaksi vám uniká, že před microsoftem bylo spoustu společností a operačních systému, v té době mnohem vyspělejších než byl později windows. Teď je jich ještě více a to, že se pc rozšířilo určitě neni zásluha microsoftu. Spíše kdyby neexistoval, cpu a další komponenty by vykazovaly mnohem vyšší výkon, x86 architektura by nebyla tak "zkažená" a nebyl by tu monopol ... Zajímalo by mě, proč si myslíte, že zrovna Vy máte pravdu ?

Anonym (15.3.2008 12:27:19)

Je třeba od sebe odlišovat HW a SW. To, že jsou PC hardwarově taková jaká jsou není úplně tak vina MS. Prostě se na začátku rozšířila jedna platforma (a to díky tomu, že byla relativně levná, výrobně celkem jednoduchá, relativně dobře standardizovaná takže nebyl až tak velký problém se vzájemnou funkčností dílů od různých výrobců a taky díky tomu, že nebyla zatížena nějakými nadměrnými licencemi) a pak už to žilo vlastním životem a všechno se to vezlo na zpětné kompatibilitě. Ostatní platformy většinou dojely na to že byly příliš drahé/komplikované/uzavřené a nebo dojely na blbý marketing. Co se týká SW, Mrkvosoft měl na začátku hromadu štěstí a dobrý marketing a pak už svou příležitost nepustil. Ostatní udělali hromadu chyb a krutě se jim to vymstilo. MS takové chyby nedělal a když už, měl něco v záloze. A já osobně vidím ten monopol spíš jako přínos, ježí se mi vlasy na hlavě při představě, že by tu bylo několik navzájem nekompatibilních HW platforem a hromada navzájem neslučitelných operačních systémů. Ona technická dokonalost je jedna věc a prodat to lidem je věc druhá

petr (14.3.2008 19:17:35)

Já to řeknu krátce a jasně. Jste blbec.

olin007 (19.3.2008 21:19:11)

Zřízením UPC si pořídíte jen problém. Mám velice negativní zkušenost a pár příkladů za všechny...................http://www.lupa.cz/diskuse/456/.................Myslím že tyto praktiky nemají na trhu co dělat a je na každým jestli je bude podporovat.