Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Naprostá ztráta identity

Naprostá ztráta identity

Anonym (6.9.2008 00:00:00)

Kamarád, kterého znám léta už jen pod jeho nickem z ICQ, mi tuhle poštou posílal jednu knížku. Málem jsem balíček odmítl, protože jméno odesílatele mi nic neříkalo. A přitom šlo jen o občanské jméno toho mého kamaráda z ICQ, jež jsem prostě totálně zapomněl.

nekromant (6.9.2008 01:53:19)

Super, také jsem nad tím uvažoval :) Někde jsem slyšel úvahu že budoucnost se zjistit dá a že ako budoucnost problém neni, ale ta minulost se uplne ztraci a vymazava :) Ale ono je tezky urcovat co je budoucnost a pritomnost, kdzy si to predstavuju jako nejakou linearni nahravku "videa" (nebo spis celkovych vjemu). a minulost a budoucnost ako jakysi zpusob pretaceni :) Ale ono dopredu to pretacet nejde (nebo si to nepamatuju= ztraci se ta minulost) a dozadu to taky moc nejde, nebo si to taky nepamatuju? ale kazdopadne si toho nepamatuju hodne ano ako v pameti, a kdyz si uz neoc pamatuju tak to je jeste ke vsmeu zkresleny a to ne jen tim ze ty informace v dobe vzniku byly nahrany zkreslene ale i tim casem se to ako by meni :D lol.. :) Mno nic uz mi hrabe sou 2 vnoci du spat :) Kdyz by me nekdo jako nahodou znal, tak se jmenuji Honza Dubský a mám obvykle nick zlej_virus nebo nekromant, ale i jiný anonymnější:)) A stim google jsme to taky praktivkoval :) Chtělo by to asi ako uělat nějáký nový zlatý stránky na internetu, který by byly hodně známý a používaný a kde by se zadávali veškeré informace, které byhcom chtěli (telefony, emaily, skypove, SIP, XMPP, ICQ, ID, prezdivky, IP adresy, cisla bot, vek, az treba pro prumernej prijem penez, a pak zas ale nekdo namitne ze ty ifnormace by sli zneuzit a ze lvastne chce zustat anonymni .) Ja si ted taky rikam ze byhc sme nemusel psat prave jmeno tim padem bych nemusel resit prasopisne chyby :) áá už je to dlouhy, du spat :)

ondruske (10.9.2008 18:40:40)

SPOLUZACI.CZ HLEDEJTE A V DRTIVÉ VĚTŠINĚ NAJDETE

Trtkal (6.9.2008 02:54:10)

Pravda pravdoucí. Ztrácíme identitu a druhou nezávislou (někdo i tisíce dalších) získáváme. Pro každý svět někým jiným. V mém případě se to docela sjednocuje, jelikož když někde mám v reálném světě použít pžezdívku, vždy uvádím internetovou a od jména se moc neliší, takže mě většinou lidi poznají i podle přezdívky :-) Jinak pravda je, že od poloviny lidí na internetu, krom přezdívky neznám vůbec nic. U další poloviny k přezdívce ještě fotku a u další jen jméno a nikdy jsem je neviděl, a takhle bych mohl pokračovat dál, jen už teď mám moc polovin :-). V každém případě poslat mi někdo z těch "neznámých známých" přátel něco v reálu, asi bych se nedodumal též, od koho mi to co přišlo :-)

Petr (6.9.2008 18:20:38)

Pěkný a pravdivý článek. Já mám kamaráda, který si říká MaxikKk, už asi deset let. Po dobu co jsem s ním chodil na střední, tak jsme si všichli zvykli říkat mu prostě Max. No a jednou mi vyprávěl, že když měl svátek Maxmilián, tak mu několik lidí napsalo Všechno nejlepší k svátku, protože si mysleli, že se ve skutečnosti jmenuje Maxmilián :) On se však jmenuje Oldřich :)

zelvicka (10.9.2008 17:29:47)

A je to tady: Co napsat do kolonky "autor"? Jméno? Příjmení? Přezdívku? A kterou, tu první, druhou... x-tou? Sama v podstatě nevím kdo jsem, kdo mě jak zná...na některé starší přezdívky už ani neslyším a až později mi dojde, že se právě mluví na mě. A už s tím asi nic neudělám... A co se týká kamarádů? Jejich kontakty nemažu, když mění e-mail nebo telefonní tak se většinou ozvou a když ne, tak jim za to asi nestojím a s tím nic neudělám

Petr Machač (6.9.2008 21:31:10)

1) těm -náctiletým a trochu starším to opravdu nezávidím. Já si naštestí pamatuji jména a příjmení všech, se kterými jsem alespoň nachvíli sdílel společný kousek místa na zemi a 2) mohu všechny ubezpečit, že pokud komukoliv z šedé vládnoucí garnitury (to nemám na mysli naši vládu, spíše skupinu Bilderberg a spol.) bude záležet na tom, co děláte, budou vědět nejen váš rodokmen do desátého kolene, ale i spoustu jiných věcí, které o sobě ani nevíte vy sami.... Hodně štěstí všem Petr

Anonym (7.9.2008 15:43:23)

No a co pan knizepan? Ten castecne trochu do Bilderbergu patri.. Takze timpadem je to trochu i v nasi vlade :)

mungo (7.9.2008 19:09:32)

No já nevím - možná už vidím dvojmo - proč je text článku 2x za sebou ? (Od věty "A přitom ve skutečnosti to originální, ti originální lidé (a místa) jsou někde nenávratně ztraceni. Stejně jako já pro ně.")

Hugozhor (8.9.2008 08:40:25)

Já sem si myslel to samý! Že bude někde něco špatně. Neboť je článek z poloviny zkopírovaný. Ale vzhledem k tomu, že v celé diskusi je jenom jedna poznámka o této kosmetické úpravě, bude špatně něco jinýho. Buď se mi to skutečně zdá a nebo je to každýmu jedno a nebo je třetí možnost - zbláznil sem se! :)

dan dan (8.9.2008 15:42:31)

neco je tady spatne mam takovej pocit. a nemyslim si ze je to chyba u me, vypada to jako ze je neco spatne tam. ale to nevadi, clovek na tim ztrati akorat dvakrat tolik casu ale zase si to lip zapamatuje. nemyslite? neco je tady spatne mam takovej pocit. a nemyslim si ze je to chyba u me, vypada to jako ze je neco spatne tam. ale to nevadi, clovek na tim ztrati akorat dvakrat tolik casu ale zase si to lip zapamatuje. nemyslite?

Imaginer (8.9.2008 22:24:23)

No tak nevím, a co třeba tomu kamarádovi poslat dopis a nebo ho navštívit? Pokud máš/te pocit ztráty identity, je to jen Vaše věc, bohužel. Identitu získáš/te jen tím že "budeš/te". A to není svět mobilů a internetu. Koneckonců, kde člověk získá větší pocit že "je" než mezi partou kamarádů... Hledáte moudro tam kde není...

Anonym (9.9.2008 16:20:31)

Ty/vy máš/máte čas jezdit po republice a navštěvovat všechny bývalé kamarády? Znáš/znáte jejich poštovní adresy?

Petr (9.9.2008 15:55:33)

Naštěstí když zadá někdo do googlu moje jméno, pomocí druhého výsledku mě najde :)