Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > EK: Nabízejte internetové připojení přes optiku

EK: Nabízejte internetové připojení přes optiku

Anonym (22.9.2008 00:00:00)

A další novinky uplynulých dní: Zítra bude představen telefon s Androidem ― Internet Explorer 8 Beta 2 už i česky ― Čipy vyráběné 22nm technologií ― a více...

Chuta (22.9.2008 09:04:18)

"v Evropské unii je jen asi milion optických přípojek, kdežto klasického metalického vedení (mědi) skoro tisíckrát víc." - takze na kazdeho obyvatele EU pripadaji 2 pripojky metalickeho vedeni? to asi ne-e.

kolemjdoucí (22.9.2008 10:07:10)

Proč ne? Firmy, instituce, další objekty...

Chuta (22.9.2008 11:48:36)

hm, tezko... i takova vec jako pocet sim karet jen zlehka presahuje 100% poctu obyvatel. a nerekl bych, ze napr. ctyrclenna domacnost bude mit 4 pripojky.. ;)

Nargon (22.9.2008 12:50:35)

"Evropská komise bude rovněž usilovat o to, aby regulátoři zatlačili na dominantní operátory a ti konkurenčním společnostem umožnili snazší přístup ke své síťové infrastruktuře. Důvodem je, aby příchozí konkurenční poskytovatelé mohli snadno pokládat svá vlastní optická vlákna." Takze tam kde je dnes optika budou na vyber optiky 4, ale tam kde dnes neni zadna, ani v budoucni zadna nebude. Fakt super, to se jim zase neco povedlo.

Vojta (22.9.2008 21:15:19)

"... se vleze více dílčích tranzistorů ..." Co kam vleze? Co je to dílčí tranzistor? "... týče ztrát elektrického proudu ..." A nejedná se spíš o odvod ztrátového tepla? "... nové procesory staveně na vzdálenostech 32 nanometrů ..." Češtin nebýt můj kobyl! "... kterým se do zárodku procesoru vysvěcují obvody ..." Takže procesory IBM jsou svěcené? Vskutku inovativní! Otázka na závěr: pane autore, za toto Vám fakt platí?

Autor (22.9.2008 22:26:45)

Hezký večer všem, na příspěvky už dlouho z určitých důvodů nereaguju, ale dnes udělám výjimku. Opakuji, kdo mi chce něco říct, nechť použije uvedenou e-mailovou adresu. >> "... se vleze více dílčích tranzistorů ..." Co kam vleze? Co je to dílčí tranzistor? To má být jen planý rýpanec? Samozřejmě se bavíme o čipech, světe div se, ty -- integrované obvody -- se skládají z tranzistorů. Znáte třeba Mooreův zákon? Nechtěl byste i zakladatele Intelu opravit? Tohle asi nemá cenu... >>"... týče ztrát elektrického proudu ..." A nejedná se spíš o odvod ztrátového tepla? Představte si, že ne. I když o teplo jde samozřejmě taky. Vězte, že únik proudu skrze izolační materiály je obrovský problém. >>"... nové procesory staveně na vzdálenostech 32 nanometrů ..." Češtin nebýt můj kobyl! Zase jen slovíčkaření? Bavíme se výrobní technologii na určitých vzdálenostních škálách. Aha, vám jde o překlep. UF! >> "... kterým se do zárodku procesoru vysvěcují obvody ..." Takže procesory IBM jsou svěcené? Vskutku inovativní! Opravdu vtipné. Techniky se světlem jsou snad běžné a normální čtenář pochopí, že do Intelu, IBM či AMD nejezdí k výrobní lince Benedikt XVI. Pokud vám tento termín dělá problém, pak speciálně pro vás budu říkat "ozařují", "upravují světlem". Abych se přiznal, to bylo právě to místo, u kterého jsem si řekl, že on se někdo ozve, aby si nahonil ego. Vyhrál jste první místo. Gratuluju k přínosnému příspěvku. Otázka na závěr: a vás to jako fakt baví? Doporučuji nějakou literaturu, pro začátek například hezký článek, který jsem pro vás našel, jenž o výrobě procesorů pojednává: http://students.math.slu.cz/JiriSelvek/Sosik%20-%20Vyv_trendy_v%20informatice/Mikroprocesorove_technologie.doc

Vojta (23.9.2008 22:40:43)

Nevím. Článek mi přijde slabý. Čeština hrozná. "Se vleze" je odporně nespisovný výraz. "Dílčí tranzistor". Proč ne jen "tranzistor"? Mooreův zákon - ve skutečnosti povrchní tvrzení, které dříve či později přestane platit. Elektrický proud se neztrácí. Viz Kirchhoffovy zákony. Leakage current = unikající proud (terminus technicus). Obvody se nevysvěcují. Fakt ne. Ať se Vám to líbí či ne, odborný článek JE o slovech a slovíčcích. Ale mně to pobavilo. Lepší než Laurel a Hardy. Díky.

Mike (23.9.2008 23:47:10)

Já osobně jsem z oboru a nějak mě tenhle článek po technické stránce nepobouřil... .