Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Prosim o radu - O2 Internet ADSL 8 M

Prosim o radu - O2 Internet ADSL 8 M

Luky (16.10.2008 11:17:24)

Mám tarif O2 Internet ADSL 4096 Extreme bez závazku (1099Kč bez DPH) pořízený před pár lety. Rád bych to změnil na O2 Internet ADSL 8 M (399 Kč bez DPH), kde dostanu Wifi modem Zyxel Prestige 660HW-T2 v2 za 1 Kč (http://www.cz.o2.com/soho/cz/internet_a_email/na_doma_a_do_kancelare/internet_a_email-bus_vysokorychlostni_pripojeni-adsl_8192.html). Tady je napsáno, že nabídka platí pouze pro nové objednávky služeb O2 Internet ADSL od 1.9.2008 do 31.1.2009., můžu si tento tarif také pořídit, i když už využívám službu ADSL? Dále mám otazku ohledně instalace. Nyní mám modem Speed Touch USB a u telefonní linky mám Speedtouch ISDN splitter. Z něj vede mimo jiné internetový kabel do patra k PC. Stačí mi pak jednoduše vypojit z počítače Speed Touch USB a zapojit Zyxel Prestige 660HW-T2 v2 nebo je třeba složitější instalace? Předem díky

Janis (16.10.2008 13:52:40)

No,asi tě nepotěším,ale stejně jako ty se pídím po "změně služby",jak to eufemisticky O2 Telefónica nazývá - nerad jsem za vola a tak neznám jediný rozumný důvod,proč bych za "službu" O2 Internet ADSL 4096 včetně hovorového paušálu (který nepoužívám,jelikož ani nevlastním telefonní přístroj) měl platit měsíčně 1133,- vč.DPH,jestliže za osmimegabitový internet plus základní hovorový paušál platí noví zákazníci 899,- Kč,taktéž s DPH (a v časově omezené akci se závazkem ještě méně). Ačkoliv nepočítám s tím,že by O2 Telefónica ctila obchodní praktiky běžných firem - tedy že dlouhodobé,věrné a pravidelně platící zákazníky se snaží nadále udržet formou různých slev,zvýhodnění nebo bonusů (jelikož jim přinášejí zisk),přece jenom jsem předpokládal,že přechod mezi tarify by problémem být neměl. Bohužel,je: v aplikaci "Moje konto" je u služby v kolonce Změna napsáno "Není možná".Pokud použiješ webovou aplikaci na stránkách O2 a budeš chtít objednat třeba i balíček,vnutí ti to akční nabídku (platnou ovšem pro nově zřízenou ADSL linku) a pokud odmítneš závazek,vyskočí ti poplatek za zřízení služby (rozuměj linky ADSL,kterou už ovšem máš). Ještě se pokusím kontaktovat zákaznické centrum,protože opravdu odmítám kupovat méně výhodnou službu za ještě méně výhodnější cenu (proboha,kdo to u Telefóniky plánuje obchodní strategie? To fakt tak spoléhají na dominantní postavení na trhu?) a pokud nebudu bez sankce smět přejít na výhodnější a levnější tarif,ukončím svoje 6-tileté "obchodní vztahy" s Telefónicou.Takhle tedy opravdu ne,vážení přátelé z O2. A k modemu - máš USB,tedy s ovladači pro operační systém.Ty musíš odinstalovat po odpojení USB modemu.Nevím,jaký typ je Zyxel - pokud má taky USB přípojku,jednoduše ho vyměníš za předchozí a nainstaluješ příslušný ovladač z CD u Zyxelu. Pokud je Zyxel ethernetový,připojíš ho přes síťovou kartu (RJ-45) a ovladače neinstaluješ žádné,přihlašovací údaje a konfiguraci provedeš přes webové rozhraní přímo v modemu,pak už se bude přihlašovat automaticky sám při zapnutí.

Jindra (16.10.2008 14:13:51)

Měnil jsem nyní 4Mbit linku za 8 Mbit za menší měsíční paušál u GTS novera a žádný problém s tím neměli. Dle mého názoru, pokud váš tarif 4096 extreme už není v povinné lhůtě, na kterou byla smlouva uzavřena, tak by bez problémů měl jít zrušit a uzavřít smlouvu na nový. Pokud toto O2 nepodporuje, tak vám asi nezbyte nic jiného než přejít k někomu jinému, ale byli by sami proti sobě.

Janis (16.10.2008 14:21:34)

Takže aktualizace: zavolej přímo na zákaznickou linku Telefóniky,požádej o změnu tarifu a měli by ti vyhovět.Po dohodě s operátory mi bylo vyhověno a tarif převeden na O2 Duo ADSL o 233,- Kč levnější a s navýšením rychlosti internetu na 6 Mb (moje linka neumožňuje vyšší,ale já byl spokojen i s dosavadní 4 Mb,takže tohle beru jen jako bonus).Zdá se,že když se chce,jde všechno - a já nemusím přenášet linku k Volnymu. Hodně zdaru - a mimochodem,ta nabídka na stránce z linku,co uvádíš,už zmizela.

Haf (16.10.2008 16:09:23)

Já volal na O2 asi šestkrat a nic, jen se smějí prý technik zavolá. Mám jen jednu možnost přejít na Volny, ale to je z bláta do louže , samozřejmně na lince O2.

Janis (17.10.2008 11:10:04)

To nechápu - tarif by ti změnit měli i bez technika.Nevím,co máš za tarif a jakou rychlost ti umožňuje linka,zkoušel jsi si na webu O2 změřit teoreticky dostupnou max.rychlost? Tutéž vidí na monitoru i operátor na lince - zkus zavolat ještě jednou a zeptej se rovnou,jestli půjde změna tarifu u O2 nebo zda kvůli tomu budeš muset zvolit jiného poskytovatele,snad se chytnou za nos.

Miki (26.10.2008 09:53:45)

Mám podobný problém. Kvůli zrychlení jsem 2. září přes infolinku požádal o změnu služby na Duo. Převedli mi to jenom na volám basic + internet, ale na duo mi to nechtějí převést. Vždy když zavolám, tak prý že to zařídí, ale zatím nic! A co se týče zrychlení internetu, tak taky nic, i když jsem tu kdysi vyšší rychlost už měl. Bohužel jsem při prvním telefonátu narazil na hloupého operátora, který měl vše zařídit. Moc toho nezařídil, ale po každé mi cpal ten úžasnej bezdrátovej modem, i když jsem se snažil vysvětlit, že bezdrátovej modem nechci, protože mám vlastní AP. Třešničkou byla věta: ,,kupte si skvělý bezdrátový modem, který vám umožní rychlost až 16Mbit/s, bohužel vaše připojení dovoluje pouze rychlost 2Mbit/s.´´ Asi si ty gagy začnu nahrávat.

lima (17.10.2008 12:46:43)

Měl jsem tarif O2 ADSL 4096..., na tarif 8M v balíčku Duo jsem přešel na základě telefonu s operátorem za dva dny. Bez problému uprostřed účtovaného období. K akcím pro nové zákazníky: jelikož telefon nepoužívám, tak prostě jeden den internet zruším a druhý den ho jako nový zákazník zřídím. Oni vyhrožují, že to trvá dlouho, a že to není možné, výhodné ..., ale už jsem to zkusil dvakrát a s novými modemy za korunu jsem spokojen, byla to otázka pár dnů.

Luky (22.10.2008 14:46:24)

Tak jsem si koupil Huawei EchoLite HG520i za 599kč, aby mi šel 8 Mbit internet. Zavolal jsem na info linku a zažádal si o změnu na 8 Mbit za 399 kč bez DPH. Nejdřív mi operátorka řekla, že to nejde, a že to půjde nejdřív v únoru 2009. Já na to, že mi bylo řečeno emailem, že po koupi tohoho modemu mi to bude zřízeno, tak ona po chvilku najednou, že to půjde. Prý to trvá 2-3 dny, tak jsem zvědavý, jestli to opravdu bude. Jenom mám takovy problém. Nejsem schopný tenhle modem zapojit s tím jejich splitterem, protože mi nedosáhne kabel a ani nemá správnou koncovku. Mám ještě starší rozbočovač (Speedtouch ISDN splitter) a když sem to zapojil, tak to funguje s tímhle modemem Huawei. Zajímalo by mě jestli to půjde i za ty 2-3 dny, kdy mi zrychlý připojení. Má s tím někdo zkušenosti?

Janis (22.10.2008 17:59:39)

Splittery jsou funkčně stejné,oddělují hovorové pásmo od nadhovorového,takže neměj strach. V krabici byly všechny kabely,mám tentýž modem,i když mi zrychlený ADSL2+ běžel i na původním,"jen" ADSLkovém D.Linku DSL-362T.Asi jsi použil nesprávný kabel s RJ-45 koncovkou - do splitteru jde RJ-11.Mrkni se ještě jednou do krabice a zkonzultuj to s příručkou pro zapojení,tam je to naprosto vyčerpávajícím způsobem vyobrazeno i s popisy barev správných kabelů.

Luky (22.10.2008 19:15:53)

Fajn díky za uklidnění :-) Ne kabely mám všechny, to je v pořádku, vím přesně, kam co zapojit, ALE. Telefon mám v přízemí, PC s internetem v patře, takže mi ten jejich červený 2m kabel nestačí, musel bych si koupit delší, vrtat strop a to se mi nechce. Mám to zapojeno takto: Dole mám teď Speedtouch ISDN splitter, kde je u zástrčky na modem konektor RJ 45 a ne RJ 11, zbylé dva jsou RJ 11. Ten kabel na modem je vedený do patra, kde je krabička, která "přeměnuje" RJ 45 na RJ 11 a ten vede do modemu u PC. Proto dolů nemůžu dát splitter od Huawei, protože tam konektor na modem nezapojim. Doufám, že je to trošku srozumitelný. Jde mi jen o to, aby po zvýšení rychlosti to ten splitter zvládnul. Snad teda jo. Na technickou linku sem se nemohl vubec dovolat a nedovolal, fakt des. Ještě se zeptám. Dřív jsem měl propojený 2 pc přes RJ 45, teď mi to nejde. Musím nastavit TCP/IP? Protože když je nastavim, tak nefunguje ani hlavní pc. Wifi použít nemůžu, můj starý notebook to nepodporuje.

MalTom (25.10.2008 13:27:52)

Zdravím. Vidim tu téma o modemech, tak se mi nechce zakládat další... Rád bych se zeptal, kterej modem byste mi doporučili. Mam možnost koupit buď bez WiFi konkrétně Zyxel P660H-T3 nebo Well 845PTI a nebo zainvestovat víc do Huawei EchoLite HG520i s Wi-Fi nebo nějakej ten zyxel 660HW či DLink G684T (ale jak o verzi 1 tak o verzi 2 sem si moc příjemných informací nenagooglil). Novej modem chci koupit kvůli zrychlení u O2. Prosím tedy o radu - jde mi hlavně o spolehlivost a stálost připojení (bez zasekávání restartů a zamrzání). Předem děkuju za rady ;-)

MalTom (25.10.2008 13:29:36)

Oprava - jde o verzi Zyxelu Prestige 660HW v1 a v2, o který lidi moc nadšeně nepíšou.. ještě jednou THX