Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Praktický test Czech POINTu - úřad nejen na poště

Praktický test Czech POINTu - úřad nejen na poště

Anonym (17.2.2009 00:00:00)

Od začátku tohoto roku se díky projektu Czech POINT mělo ještě výrazněji zjednodušit jednání občanů s úřady. Článek se pokusí přiblížit, jak proces od avizovaných změn funguje po prvních týdnech letošního provozu.

Muf009 (17.2.2009 08:55:25)

Osobně si myslím, že služba Czech point je velmi užitečná a pro mě daleko pohodlnější, než se plahočit na úřad. Co se týče okolní výzdoby na sloupech a zdech, to je pouze odraz české mentality. V jiných peněžních ústavech bychom si to určitě nedovolili.

vilik (17.2.2009 11:10:33)

Já si zase osobně myslím, že mnohem užitečnější by bylo zřízení tvz. osobních účtů, na které by zájemce mohl přistupovat po zadání přihlašovacích údajů a kde by vyřídil naprosto vše, z tepla domova od svého PC. Kdo není zdatný, nebo nemá internet, či PC, tak pro něho by pak byly terminály CzechPoint.

Haf (17.2.2009 12:54:09)

Ale, taky ochrana osobních údajů je v háji. Vite, třeba není problém aby cizí osoba si vaše údaje, třeba výpis z obchodního rejstříku, katastru na Vaše jméno nechal vytisknout. K těmto službám má přístup kdokoli ne jen vy. Pak se se tyká zákazníků, maželka právě tyto služby na poště poskytuje a mohl by být román o hulvátctví. Posledně byl nějaký problém na serveru mimo poštu a zákazník (asi nějaký počítačový mág) na ni řval ať zdvihne prdél a jde resetovat server !!!

karel 4 (17.2.2009 23:03:08)

Nevím jak je to s ochranou osobních údajů, ale nechat si udělat výpis nějaké firmy předtím, než začne spolupráce považuji za užitečné. Loni jsem si to ještě dělal sám. Teď už to nejde a musím na poštu ???

Haf (18.2.2009 07:06:23)

Ano to je v pořádku, ale slušná firma dá s klidem kopii. Jenže z pošty je to oraženo a platné jako originál. Tak si na vaši firmu může koupit letadlo,pozemek a víte podvodníci jsou nedosažitelní. Pamatuji dříve si mohl vyzvednout na rejstříku jen jednatel nebo na ověřenou plnou moc.

Haf (17.2.2009 13:07:24)

A ještě bych dodal proč pošta je vzhledem jako za komunistů. Oni těm ženským nemůžou koupit ani novou židli, a o počítačovém vybavení , škoda mluvit. Staré monitory deset let, a oči rudé jako Ruská vlajka. A víte proč ? Pošta je as. a největší akcionářem je stát a veškerý zisk sebere a na investice není nic, do stávajících objektů.

Petr (19.2.2009 21:28:20)

Tak toto bych chtěl vyvrátit,nevím jak to chodí jinde na místech Czechoint,ale za mnou pokud příjde osoba,která vyžaduje výpis z katastru,obchodního rejstříku apod. tak automaticky pokud zjistím, že to není psané na ně, je moje otázka jednoduchá:,,Na co to potřeujete?"Jinak se mi také stalo, že přišla paní a chtěla výpis z rejstříku trestů a když jsem ji požádal o občanský prkaz, tak mi řekla ,,A k čemu to potřebujete?" Když jsem ji odpověděl, že bez občanky ji ten výpis neudělám, že je potřeba, tak mě poslala do patřičných míst a řekla mi,že si vymýšlím.Nakonec po několika minutové výměně názorů občanku vydala a bylo to. Služba Czechpoint je perfektní a lidi, kteří ji obsluhují potčebují opravdu pevné nervy k tomu, co si občas vyslyší.