Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Last.fm prý pomůže chytit hudební piráty

Last.fm prý pomůže chytit hudební piráty

Anonym (26.2.2009 00:00:00)

Na internetu už nějakou dobu koluje nové, ještě nevydané, album skupiny U2. Objevily se zprávy, že aliance RIAA půjde po lidech, kteří je mají a ještě se jím chlubí v sociální síti, která zaznamenává přehrávané skladby.

haf (27.2.2009 07:52:31)

Vydavatelé se nikdy nepoučí. Mám ho objednané,ale na vinylu. Předy jsem si ho stáhnul, poslechl a pak objednal. nelíbí se mi jak neustále se snaží držet cenu u CD novinek vysoko. Vždyť CD jsou dražší jak DVD a bez obrazu. Možná je to českým obchodníkem. Vyšel Gary Moore a prodávali ho za 550,- dnes 240,-, v Rakousku jsou CD novinky o polovic levnější, no komu se vyplatí tam jet ! Jen zneužívají hlavně starší generaci (sběratelé,hifisty) mladí se na ně vykašlou. U2 se nakonec velice nepředřou, koncertů jako šafránu a jen tam ,kde to sype nejvíc. Měli by si vzít přiklad s Madonny, důchodců Deep Purple atd. a né kňučet.

haf (27.2.2009 08:00:42)

A ještě dodávám, mají používat Linux tam si nic nezaznamenají, Kaffeine jim nic nepošle !

Honza (2.3.2009 12:13:05)

Ale no tak, vsecko to je vec nastaveni, a je jedno jestli na linuxu nebo oknech. Kdyz si nekdo povoli scroblovani, sam na sebe vedome bonzuje :) Ja treba na linuxu last.fm normalne posloucham v rythmboxu a i kdyz to je implicitne vypnuty, muzu scroblovani rucne zapnout i na skladby, ktery se nehrajou pres last.fm. Jestli to kaffeine neumi, tak tam to nepovolis ani nezakazes, to da rozum :) Pokud si to RIAA vyzada soudni cestou, last.fm jim bude ty logy chte nechte muset poskytnout a lidi pak muzou nadavat leda na svou vlastni blbost. Ja mam scroblovani zakazany, pisnicky, co posloucham jde zadat i rucne, takze nevim, proc by meli vedet o vsem, co si na pc pustim...

Anonym (27.2.2009 10:59:58)

Proč tam jezdit, když to jde objednat přes internet? I s poštovným to často vyjde za zlomek ceny, co u nás.

Anonym (2.3.2009 22:26:05)

Spíš než nad RIAA a last.fm to nutí člověka zamyslet se nad faktem, že poměr signálu ku šumu se na "veřejném" internetu začíná téměř rovnat jedné. Bohužel, většina lidí, kteří internetovým deníkům věří podobně jako jejich papírovým protějškům si to neuvědomuje.