Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Microsoft: Z netbooků jsme vymýtili Linux

Microsoft: Z netbooků jsme vymýtili Linux

Anonym (13.4.2009 00:00:00)

A další novinky uplynulých dní: Maďarsko nabízí open source sféře státní zakázky ― Dvě pokuty pro Microsoft za protiprávní jednání ― a více...

Anonym (13.4.2009 09:37:20)

Chvástání je opravdu úsměvné,ale teď si popišme jakým velice ''seriózním způsobem ,, toho bylo docíleno: - Na noteboocích byl nainstalován linux, ale bez jakéhokoliv grafického rozhraní. Prakticky nepoužitelný systém.Asi většina uživatelů linuxovou konzoli ani neviděla natož aby na ní uměla pracovat. - Pak je lehké všude vyvolávat,že Linux je nepoužitelný. Nejsem fanatik ani nechci flejmovat jen je potřeba vidět i druhou stranu mince.

petr (13.4.2009 12:26:42)

Plácáte nesmysly. Netbooky s linuxem nejsou jen o příkazové řádce. Grafické prostředí to má. Jen lidi linux odmítají. Není to pro desktopy dobrý systém. Hodí se na servery.

Anonym (13.4.2009 12:47:57)

OMG:Zřejmě nevíte co mluvíte.Já mluvím o předinstalovaném Linuxu na noteboocích a konkrétně o distribuci Linpus. FYI:Jinak používám openSuSE na ntb a v Xenu mám Vistu,Debian a Fedoru.(Vistu mám legální zaplacenou OM) BTV:doinstalovaná linuxová distribuce jede normálně v GUI. IMHO: přečtěte si něco o Linuxu :-)

petr (13.4.2009 13:17:26)

Tak mě linux učit nemusíte. Sice ho už používám pouze na serverech, protože pro desktopy jsou widle opravdu lepší, ale problémy s linuxem nemám. Jen ho prostě tak nějak neuznávám. Jeho roztříštěnost, to že co fungovalo v distribuci starší nejde najednou v té nové, to že se ustavičně něco dělá odlišně od toho jak se to dělalo v distribuci o něco starší, i to bazírování na konzoli lidi odrazuje a linux si prohrává závod s MS sám. Microsoft za to vinu nenese.

haf (14.4.2009 18:31:38)

Tak Petře, když tak znáš, prosím popiš mi vytvoření RPM balíčku, třeba z tz.

martin (17.4.2009 09:36:46)

On umi jenom klikat....

nonferatus (17.4.2009 17:23:33)

myslím, že tohle není dobrá reakce, vypadá jako vytahování, kdo umí vytvořit *.rpm a kdo ne. Ale hlavně kolegovi Petrovi řekněme že linuxová distra (alespoň ti hlavní hráči) již dávno na konzoli nebazírují! Dokonce i ten zmíněný *.rpm se dá vytvořit klikáním, pokud ho vůbec kdy bude potřebovat tvořit sám. Na druhou stranu zcela objektivně má pravdu v tom, že některé aplikace ze starších verzí jednoho distra někdy nejedou v novější verzi. Občas se dokonce stane, že ani není dostupná aktuální verze v repozitářích a musí se hledat a upravovat. Ano Petře, máte pravdu. Je to určitě chyba, a určitě to má vliv na nezájem dalších uživatelů o linux a jeho distribuce. Konec konců vy jste toho důkazem. A bohužel přiznejme si vážení uživatelé linuxu (resp. jeho dister) že chyba není v Petrovi!! Odnaučme se už odsuzovat lidi, kteří položí na stůl konkrétní argument proč pro ně linux ne! Buď jim ten argument musíme umět vyvrátit, nebo se oni musí stát inspirací pro nás a pro vývojáře - to je JEDINÁ cesta dopředu. Myslíte, že škodovka kdyby zůstala u toho, že když lidem vadilo že ve stodváce řve přetočená trojka, prodávala dodatečné odhlučňovací polstrování za sedačky, by dnes trhala rekordy na německých trzích se šrotovným? Prd velebnosti - a to i přez to, že koncepce motoru vzadu má své výhody atd... atd... Prostě jestli lidem vadí konzole, musím jim umožnit pracovat bez ní a ne je poučovat ať si koupí příručky, učí se, čtou diskuze..... Jedině tak funguje vývoj, jedině tak funguje úspěšný marketing. Já musím umět přizpůsobit produkt požadavkům, ne lidi poučovat. Jestli takové procento uteklo na netboocích od linuxu, je to veliký důvod k zamyšlení pro vývojáře, ne pro ty lidi! Evidentně někde byla chyba a pokud jsou tato čísla pravdivá, musela ta chyba být obrovská! A bohužel- je to zřejmě další promarněná šance.

Anonym (14.4.2009 00:09:54)

Co to je za pomýlenou hlášku? Linux instalovaný na netboocích má samozřejmě předinstalované i GUI, které se automaticky rozjede při spuštění.

Anonym (14.4.2009 09:40:44)

UTFG a hned druhý řádek vám to objasní.

Martin (13.4.2009 10:21:59)

A to já jsem zase zcela nepokrytě fanatikem Microsoftu. Na jeho akciích jsem před lety parádně zbohatnul, takže spolu se Stevem Ballmerem křičím: I love this company!!! :) :) Linuxáckej šmejd mi do kompu nesmí.

Anonym (13.4.2009 15:53:13)

kdyby misto 1000 distribuci na deskt. se pracovalo spolecne na jedne poradne ktera by mohla konkurova microsoftu, tak nema sanci...

Haf (14.4.2009 18:16:43)

Já bych to spíše tipoval na dost přesný odhad a znalosti počítače a programů. Já osobně jsem začal jen z absolutní nudy u Windows a zábavy, poznání něčeho jinného s distribucí Suse mám dost. Windows nezatracuji atd., jen používám zrovna to na co mám chuť. Jinak Linux je jádro.